שתף קטע נבחר

כריכי גבינה ופרי: הרמוניה בין שתי פרוסות לחם

פירות בשלים וגבינות מדיפות ריח הם אחד השילובים הקלאסיים של המטבח האירופאי. כשמכניסים אותם יחד לכריך מקבלים חגיגה בפה. אסף דוקטור מציע רעיונות

במטבח האירופי הקלאסי נהוג לקנח ארוחה טובה עם צלחת גבינות איכותיות שבמקרים רבים מלוות בפירות. השילוב בין גבינה בשלה ואיכותית, כזאת שיש לה ריח חזק וארומה משכרת, לבין פירות טריים ובשלים, מספק הרמוניה מושלמת של טעם וריח. טעמה העז של הגבינה שלעיתים מכיל גם מליחות או מרירות, משתלב מצוין עם פירות מתוקים ויוצר איזון נכון של טעמים. לעיתים, טעמה של גבינה בשלה עז מדי מכדי לאכול אותה לבד והפירות מקלים על החיך להבין את רבדי הטעם שיש בה.

 

רוצים עוד כריכים? 

 

יש אינספור סוגי גבינות שמגיעות מכל קצווי תבל וגם שלל הפירות הוא כמעט בלתי מוגבל, מה שמקנה לנו יכולת לגוון ומאפשר להפעיל את הדמיון בצורה חופשית כשאנו באים להתאים פרי לגבינה. בחרתי להציג את החיבור הקלאסי הזה דווקא בכריך, משום שאין שום סיבה שנמנע מעצמנו שילוב מנצח גם כשהוא עומד בפני עצמו ולא מהווה סיום לארוחה.

 

כריך חבושים אפויים בדבש עם גבינת גורגנזולה

המרכיבים: 

4 פרוסות גדולות של לחם כפרי משובח

2 חבושים בינוניים חצויים, קלופים וללא הליבה

6 כפות דבש

1 ענף רוזמרין

200 גרם גבינת גורגנזולה פיקנטית, פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

3 כפות חומץ בלסמי מצומצם 

1 כוס עלי רוקט טריים ושטופים


(צילום: ירון ברנר) 

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את החבושים בתבנית כבדה כשהחלק הפנימי פונה כלפי מעלה. מזלפים עליהם את הדבש ומפזרים מעל את עלי הרוזמרין.
  2. מכסים היטב את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם לחום של 140 מעלות במשך שלוש שעות. בתום האפייה החבושים צריכים להיות כהים מאוד ורכים מאוד.
  3. מוציאים את החבושים מהתנור ומניחים להם להתקרר.
  4. לאחר שהחבושים התקררו פורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  5. מסדרים בצפיפות חבושים על פרוסת לחם. מעל מניחים פרוסות של גבינת גורגנזולה, מעל הגבינה מניחים את עלי הרוקט ועליהם מזלפים שמן זית ובלסמי. מכסים בפרוסת לחם ומגישים.

 

כריך מלחם שיפון עם גבינת ברי וענבים או תותים בחומץ בלסמי

כרגע עדיין ניתן למוא ענבים בשוק. תחליף ראוי להם הם תותים שמשתדכים נהדר לחומץ בלסמי.

 

המרכיבים:

4 פרוסות לחם שיפון

300 גרם גבינת ברי איכותית ובשלה

1 -1/2 כוסות ענבים אדומים ללא חרצנים, או תותים בשלים

6 כפות חומץ בלסמי מיושן

2 כפות סוכר

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

4 ענפי טימין


(צילום: ירון ברנר) 

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הענבים או התותים ומניחים בקערה גדולה.
  2. מפזרים על הפרי את הסוכר, קורט מלח ופלפל ואת העלים מגבעולי הטימין ומערבבים קלות. מניחים למשך 10 דקות מחוץ למקרר.
  3. יוצקים לקערה החומץ הבלסמי ומערבבים שוב.
  4. מסדרים פרוסות עבות של גבינת ברי על כל פרוסת לחם. על הגבינה מסדרים בשורות צפופות את הפירות כשהחלק החצוי פונה כלפי מטה.
  5. מטפטפים על הכריכים מעט מה"סירופ" שנשאר בתחתית הקערה ומגישים.

 

באגט עם גבינת מנצ'גו, אגס ופרשוטו

המרכיבים:

1 באגט שאור טרי

2 כפות חמאה רכה

100 פרושוטו

120 גרם גבינת מנצ'גו

אגס גדול בשל

ענף בזיליקום טרי

פלפל שחור גרוס

מלח ים גרוס


(צילום: ירון ברנר) 

 

אופן ההכנה:
  1. פורסים את גבינת המנצ'גו לפרוסות דקות.
  2. לחצות את האגס ומסירים את הזרעים, פורסים את חצאי האגס לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
  3. מסדרים את פרוסות האגס על משטח עבודה ובוזקים עליהם מעט מלח ופלפל שחור.
  4. חוצאים את הבאגט ומורחים חמאה על שני הצדדים.
  5. מסדרים את הפרושוטו, הגבינה ולבסוף את פרוסות האגס. מוסיפים את עלי הבזיליקום וסוגרים את הכריך.

 

אסף דוקטור הוא השף של ה"קרפצ'יו בר"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלאסיקה. מגש גבינות עם פירות
צילום: רן בוק
מומלצים