שתף קטע נבחר

קטיפה אדומה: מרק עגבניות צלויות

עורכת שף מתכוננת לסוף שבוע חורפי ומציעה מתכון מעולה למרק עגבניות שיכול להוות מנה ראשונה בארוחה גדולה או ארוחה קטנה ומצוינת בפני עצמה

מרק עגבניות צלויות

מרק עגבניות חלבי (שלא לומר גבינתי, שלא לומר עתיר פרמזן) ויכול להיות מנה ראשונה בארוחה גדולה או ארוחה קטנה ומצוינת בפני עצמה.

 

המרכיבים (8-6 מנות)

1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות

1 ראש שום קטן, קלוף רק מהקליפות החיצוניות

2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים

1/4 כוס שמן זית

מלח גס (רצוי מלח ים)

50 גרם חמאה

2 כפות קמח

1/2 2 כוסות (500 מ"ל) חלב

2 כפות גדושות (40 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

1 כף גדושה רכז עגבניות

2 כוסות (400 מ"ל) מרק ירקות מוכן (אפשר מאבקה) מסונן

מלח, פלפל שחור

להגשה

עלי בזיליקום, קצוצים דק

גבינת פרמזן מגוררת

אפשרות: פרוסות לחם או פיסות פיתה, מרוחים בשמן זית וקלויים עד הזהבה בתנור, או קרוטונים

ההכנה

1. הצלייה: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). שמים בתבנית תנור את העגבניות, הבצל והשום, מטפטפים מלמעלה את שמן הזית, זורים את המלח ואופים 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מעבירים את העגבניות והבצל לקערת מעבד המזון או הבלנדר. יוצקים פנימה גם את המיצים שהצטברו בתבנית הצלייה. קולפים את השום ומעבירים את שיניי השום למעבד המזון. מעבדים כמה שניות בלבד, עד שמתקבלת מחית גסה.

2. המרק: ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים מעל להבה בינונית-גבוהה כדקה, או עד שמתקבלת בסיר רביכה אחידה. יוצקים פנימה את החלב, בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד מעל להבה בינונית-גבוהה, כדקה-שתיים, או עד שהמרקם מסמיך קצת. מוסיפים פנימה את גבינת הפרמזן, מערבבים, מוסיפים את מחית העגבניות והבצל, מוסיפים פנימה גם את רכז העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות נוספות, מתבלים במלח ובפלפל ומכבים את הלהבה.

3. ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות, מוסיפים את הבזיליקום והגבינה, ואם רוצים גם את קרעי הפיתה או הלחם, או קרוטונים. מגישים.

 

רוצים עוד: נסו מרק תפוחי אדמה, סלרי וכרישה או מרק חרירה כארוחה שלמה ומרגיעה.

בשבוע הבא: פאי לימון בדרך הקלה

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עם בזיליקום, פרמזן וטוסט קטן
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים