שתף קטע נבחר

זירת הקניות

ישראלי מוכן לתת 246 שקל בשנה לשיקום נחלים

מחקר שערכה עמותת "צלול" מצא שמשפחה ישראלית מוכנה להקצות סכום של 246 שקל בשנה מהמסים שהיא משלמת למען פרוייקטים של שיקום נחלים, ומוכן לוותר אפילו על השקעה בחינוך וביטחון לשם כך. סמנכ"ל "צלול": מדובר בחצי מיליארד ש"ח בשנה

הישראלים מוכנים להכניס את היד לכיס ולהקצות סכום לא מבוטל של 246 שקל בשנה לטובת שיקום נחלים - כך עולה מסקר של עמותת הסביבה "צלול" שמקדמת פרויקט לשיקום הנחלים בארץ. על פי הסקר, אותו ערך הכלכלן הסביבתי ד"ר בועז ברק, כדי לשקם את נחלי ישראל אנחנו מוכנים לוותר על השקעות בחינוך, ביטחון וגם באיכות סביבה.

 

ברק בדק איזה חלק מכלל המיסים המשולמים מוכן הציבור להקצות לטובת שיקום נחלים. "השאלות נשאלו כך שמדובר על כסף שהציבור מוציא ממילא על כספי מיסים ולא על סכומים נוספים שייצאו מכיסו", הסביר ל-ynet. ברק ציין כי מחקרים שנעשו בעבר מוכיחים כי לו נשאל הציבור כמה כסף הוא מוכן להוציא מכיסו למען סוגיות סביבתיות - התשובה היתה ככל הנראה "כלום".

 

מנתוני המחקר עולה כי כל משפחה בארץ תהיה מוכנה להשקיע סכום של 246 שקלים בשנה בשיקום נחלים - סכום שבתרגום לתקציב כלל ציבורי (המוערך בכ-1.69 מיליון משקי בית) עומד על 415 מיליון שקלים בשנה.

 

עוד על שיקום נחלים:

 

מה משפיע על מידת המוכנות הציבורית בנושא זה? מהמחקר עולה כי אחד המדדים המרכזיים הוא הקרבה הפיזית לנחל הזקוק לשיקום. כך למשל, ככל שהנחל קרוב יותר למקום המגורים, עולה הנכונות להשקיע בנחל. ככל שהנחל מרוחק יותר ממקום המגורים, יורדת הנכונות להשקיע בו.

 

מסקנה נוספת שעולה מן המחקר היא הגיל. בני 35-44 נמצאו כבעלי הנכונות הגבוהה ביותר לשלם בעבור השימוש בנחל, ייתכן בשל העובדה כי קבוצה זו צפויה להפיק את התועלת הגבוהה ביותר מהשימוש בנחל לאחר שיקומו. קבוצת הגיל בעלת הנכונות הנמוכה ביותר לשלם עבור שיקום נחלים - היא זו שבין 55-75.

 

עזר פישלר, ממלא מקום מנכ"ל העמותה, התייחס לתוצאות הסקר ואמר: "ממצאי המחקר מראים שהציבור בישראל סבור שיש להקצות מסך המיסים (הנאמדים בכ-178 מיליארד שקל בשנת 2009), שממילא נגבים ממנו, סכום של חצי מיליארד שקל (2 פרומיל) לטובת שיקום נחלים. משמעות הדבר היא, שהציבור מוכן לוותר בהחלטתו זו על שירותי ממשל אחרים בתמורה לנחלים משוקמים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זיהום בירדן הדרומי. ארכיון
באדיבות המשרד להגנת הסביבה
הירדן הדרומי אחרי שיקום. ארכיון
באדיבות המשרד להגנת הסביבה
מומלצים