שתף קטע נבחר

סלט אנטיפסטי ובולגרית

סלט בריאות צבעוני, שמח ומלא בטעמים: פטריות מוקפצות, פלפלים קלויים, גבינה בולגרית מעודנת ושפע עלים ירוקים

סלט אנטיפסטי ובולגרית

המרכיבים:

1 קופסת בולגרית קוביות גד

2 פלפלים אדומים או צהובים

1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל ס"מ

2 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1 סלסלת פטריות טריות

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף סילאן

1 מלפפון ירוק חתוך לפרוסות דקות

1 שקית תערובת חסות

חופן קרוטונים

מלח ופלפל

חופן גרעיני חמנייה קלויים

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 כף סילאן

מלח ופלפל


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:
  1. קולים את הפלפלים בתנור עד שקליפתם משחימה. מקררים, מקלפים, מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות.
  2. מתבלים את קוביות הבטטה בשמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל וקולים בתנור כ-15 דקות, עד להתרככותן.
  3. מרתיחים במחבת את הסילאן והחומץ הבלסמי, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בצנצנת סגורה את חומרי הרוטב.
  5. מעבירים את תערובת החסות לקערת הגשה, מוסיפים את פרוסות המלפפון, קוביות הבולגרית, רצועות הפלפלים, הקרוטונים וגרעיני החמנייה. מוסיפים את קוביות הבטטה והפטריות.
  6. לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב ומערבבים.

 

ברק בז'רנו הור השף של קפה זליק

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 18:43

 

לפנייה לכתב/ת
השף ברק בז'רנו
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים