סלט אנטיפסטי ובולגרית
סלט בריאות צבעוני, שמח ומלא בטעמים: פטריות מוקפצות, פלפלים קלויים, גבינה בולגרית מעודנת ושפע עלים ירוקים
סלט אנטיפסטי ובולגרית
המרכיבים:
1 קופסת בולגרית קוביות גד
2 פלפלים אדומים או צהובים
1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל ס"מ
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1 סלסלת פטריות טריות
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סילאן
1 מלפפון ירוק חתוך לפרוסות דקות
1 שקית תערובת חסות
חופן קרוטונים
מלח ופלפל
חופן גרעיני חמנייה קלויים
לרוטב:2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סילאן
מלח ופלפל
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- קולים את הפלפלים בתנור עד שקליפתם משחימה. מקררים, מקלפים, מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות.
- מתבלים את קוביות הבטטה בשמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל וקולים בתנור כ-15 דקות, עד להתרככותן.
- מרתיחים במחבת את הסילאן והחומץ הבלסמי, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בצנצנת סגורה את חומרי הרוטב.
- מעבירים את תערובת החסות לקערת הגשה, מוסיפים את פרוסות המלפפון, קוביות הבולגרית, רצועות הפלפלים, הקרוטונים וגרעיני החמנייה. מוסיפים את קוביות הבטטה והפטריות.
- לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
ברק בז'רנו הור השף של קפה זליק
פורסם לראשונה 04/05/2010 18:43
מומלצים