שתף קטע נבחר

הולכים על אהבה: מסע לשיפור תדמית המדינה

אלפי מטיילים מהארץ ומחו"ל בילו את שלושת החודשים האחרונים בחציית ישראל מדרום לצפון במסגרת Walk About Love - מסע ייחודי שנועד למצב את ישראל כיעד תיירותי מוביל

בפברואר האחרון יצא לדרך מאילת המסע "Walk About Love 2010" - מסע רגלי בן שלושה חודשים לאורך ישראל.

 

המסע, שכלל משפחות ותרמילאים מהארץ ומהעולם, הזמין את המשתתפים להכיר את ישראל על כל גווניה, החל בנופים ובאתרים ההיסטוריים וכלה באנשים המיוחדים שלה.

 

הרעיון מאחורי המסע הוא שיקום ושיפור תדמיתה של ישראל, ומיצובה כיעד תיירותי נחשק. המסע, שהיה פתוח לקהל הרחב, נועד לעודד, בין השאר, ערכים של אהבת הארץ, שלום, מעורבות קהילתית ושמירה על איכות הסביבה.

 

לאורך כל חודשי המסע התקיימו סדנאות שונות, פסטיבלים, מעגלי שירה ומוסיקה וארוחות משותפות מסביב למדורה.

 

דברים שרואים מכאן

"Walk About Love" נוסד אשתקד על ידי רֵע פסטרנק (26) וזכה להצלחה גורפת. פסטרנק, לוחם צה"ל לשעבר, טייל באוסטרליה בזמן מלחמת לבנון השנייה, ושם נולד רעיון הטיול.

 

"דברים שרואים מכאן לא רואים משם", אומר השיר הנודע, אך פסטרנק מצא שהמצב הפוך: "שם, רחוק מהבית, התגבשה בי ההחלטה לנסות ולשנות את המציאות. כבר 60 שנה שהמצב לא משתנה אז החלטתי לנסות ולהשפיע, לצאת למסע של אהבה, בו יחליפו התרמילאים את החיילים, וכלי הנגינה את כלי הנשק".


מטיילים במדבר במסע "Walk About Love"  (צילום: תומס)

 

לאחר שני מסעות מצליחים, נראה ש- "Walk About Love" תופס מקום נכבד בנוף הישראלי, כמסע בעל מסר לאומי ותיירותי. כ-30 אלף משתתפים לקחו חלק במסע השנה, מרביתם תיירים מארצות שונות. כ-20 מבין המשתתפים היו מבילעין ומיישובים ערבים נוספים בישראל.

 

המסע הוליד זוגיות בינלאומית 

החיבור של אנשים מתרבויות שונות והשהות האינטנסיבית יחדיו, הביאו לכך שלא מעט סיפורי אהבה נרקמו בין הצועדים. בין אלה, נמצא סיפור אהבתם של בני, איש הייטק ישראלי ואלי, תיירת מאנגליה. בני שמע על "Walk About Love" לראשונה מפי ידידה שסייעה בהכנת סרט תיעודי על המסע. באחד הימים פגש בין המטיילים את אלי, תיירת מאנגליה ואם לילד בן שבע, ששמעה על המסע ממטיילים ישראלים ששהו אצלה - והחליטה להצטרף.

 

הרומן בין השניים פרח במהירה: "בילינו ארבעה ימים יחד ולמרות זאת הרגשנו שאנו מכירים כל כך טוב. זה משהו שיכול לקרות רק שם", מספר בני. "הקשר שם הוא כל כך אינטנסיבי וטוטאלי וזה משהו ששונה מדייטים רגילים". השניים מנהלים, לעת עתה, קשר בשלט רחוק.

 

בין הצועדים היו גם כמה הולכים על ארבע, דוגמת החמור איה, שנקנה מידי הבדואים על ידי הקבוצה, וכך ניצל מהתעללות קשה. איה צעד עם הקבוצה מעל 45 יום, שבועיים מהם באופן חופשי. חברי הקבוצה נחלצו לעזרת בעלי חיים גם בעוברם בדימונה: שישה גורי כלבים שנמצאו נטושים בעיר נאספו על ידי המטיילים - לחמישה מהם נמצא בית חם, והשישי צורף כחבר למסע.

 

על קצה המזלג

המסע יצא לדרך מאילת ב-28 בפברואר, ובדרכו צפונה עבר בנקודות תיירותיות שונות לאורך שבילי ישראל. בערבה טיילו הצועדים במדבר ובשמורות הטבע, תוך שהם צועדים על הצוקים המערביים של הרכס הסורי-אפריקאי בשחרות. "מהצוקים ניתן לצפות על כל הערבה מלמעלה, ועל ירדן שממול. מדובר במחזה עוצר נשימה", אמר פסטרנק.


מסע בעל מסר לאומי ותיירותי. הקבוצה בשער שכם (צילום: שרי סידון-אמיר)

 

במואה - העיר הנבטית הקדומה - פגשו הצועדים בדרך הבשמים, ששימשה בעבר כציר המרכזי להעברת סחורות מהמזרח לנמל עזה, על גבי גמלים. במכתש רמון גילו חברי המסע אגמים, בריכות, נחלים וגבים מלאים במים - מחזה שלדברי המקומיים לא נראה כמותו מזה 30 שנה.

 

ממצפה רמון המשיכה הצעדה אל נחל צין ואל שמורת עין עבדת, שם צפו המשתתפים בחיות הבר, כשהן מסתובבות בחופשיות. משם, כמובן, המשיכו למכתש הגדול, המעוטר כולו בחולות צבעוניים.

 

הליכה, תהלוכה ומה שביניהן

לקראת חג הפסח הגיעו הצועדים לבית היערן ביער יתיר, הנמצא על הר עמשא. משתתפי המסע ערכו במקום ליל סדר רב משתתפים, ולאורך ימי החג התקיימו במקום שיעורי אפיית מצות וסדנאות אקולוגיות.

 

בעלייה להרי ירושלים עברו הצועדים דרך מערות ומעיינות קדומים, ולעיניהם נגלה, לדברי פסטרנק, "גן העדן של ישראל" - איזור שופע עצי מאכל, צמחי מרפא, ועשבי תיבול. בירושלים עצמה קיימו משתתפי "Walk About Love" תהלוכה ססגונית, אליה הצטרפו בשמחה רבים מהתושבים.

 

ביער בן שמן ערכו הצועדים את פסטיבל פתיחת האביב, ומשם עלו אל מבואות נחל הירקון וצעדו לתל אביב, שם נערך מצעד שהתחיל בשכונת נווה צדק, עבר בנחלת בנימין והסתיים בהפנינג בחוף התופים, בהשתתפות אלפי אנשים.

 

מתל אביב המשיכה שיירת המסע צפונה, לכנרת: "בשנה שעברה כששיירת המסע הגיעה לכאן מצב הכנרת היה נורא ביותר, אבל עכשיו המצב מעודד ואופטימי", אמר פסטרנק.

 

ב-19 במאי הגיע המסע אל סיומו, ושלושה חודשים של אחווה וחיבור אל הטבע נחתמו באירוע סיום מרגש בנחל דן. פסטרנק, מצידו, כבר מתכנן את המסע הבא, ועד שזה יגיע, הוא מתכנן טיול קצר יותר - שלושה שבועות בלבד - בין שבילי הגולן.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המסע נועד לקדם שלום. עמק המצלבה בירושלים
צילום: שרי סידון אמיר
מומלצים