שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open

    בין יוקרתי לעממי: דירת גג בשוק הפשפשים

    דירה קטנה במבנה המיועד לשימור ביפו, עוצבה באופן הרמוני על אף עירוב הסגנונות. ספות ישיבה מפנקות, קירות נישה מחופים בלבני פירוק, מכתבה בסגנון קולוניאלי ומרפסת בעלת מראה טוסקני המשקיפה לסמטאות השוק, מאפשרים לה להיטמע בסביבה האורבנית שמסביב

    מעל קומת החנויות בלב שוק הפשפשים ביפו יש שורה של דירות גג הפונות לרחוב הראשי. אחת מהן הפכה לדירת שני חדרים המיועדת לזוג, באמצעות תוכנית שהותאמה לרצון הדיירים ושהולידה עיצוב עם נגיעות חמות האופייניות לאזור שבו היא נמצאת, תוך שימוש בסגנונות שנדמה שכמעט שאי אפשר לגרום להם להשתלב. ובכן, כמעט.

     

    צילום: אלעד שריג

     

     

    הדירה ממוקמת במבנה המיועד לשימור ושטחה הוא כ-60 מ"ר. האדריכלים עופרה מיכלס ועידוא כספי השתמשו בחלל הקטן במוטיב מרכזי של חלוקת החללים. כך, החלל המרכזי בדירה כולל את הסלון, פינת העבודה והמטבח, והוא מעוצב בקו נקי המחולק בצורה פונקציונלית בין כל המרכיבים.

     

    קורות העץ של גג הרעפים המשופע, גלויות ומשוחות בגוון לבן. הן מעטרות את חלל המבנה ויוצרות מסגרת תוחמת לכל חלל. המטבח הקומפקטי כולל מוצרים ואביזרים שונים לנוחיות המשתמשים, חלקם גלויים וחלקם מוסתרים.

     

    כספי מסביר כי בשל המחסור בשטח נבחר מקרר שנטמע בחלל ונראה כחלק מארונות המטבח, שעשויים בגימור אלון טבעי. בנוסף בחרו האדריכלים בפרטי נגרות בשילוב חומר גמר של פורניר אלון בגוון טבעי, על מנת לטשטש את הבדלי השימוש וליצור תחושה אחידה.

     

    ואכן, בחלל המבנה פזורה צבעוניות הרמונית כמו משיכות מכחול של צייר, שדאג לחבר את הנגיעות הקטנות ליצירה אחת שלמה. בין חלל המטבח לחלל האירוח מפרידות ספות ישיבה מפנקות, מסך הפלזמה מוקם ברוב הדר בין קירות נישה מחופים בלבני פירוק, ומתחתיו ניצב מזנון נמוך בגוון אלון טבעי, המתכתב עם דלתות המטבח שממול. לצד המזנון מוקמה מכתבה בסגנון קולוניאלי עתיק, שיוצרת עניין ושוברת בצבעוניותה הכהה את המראה המונוכרומטי השולט בחלל הציבורי.

     

    הבית פוגש את רוח המקום

    המעבר אל החלל הפרטי נוצל למיקום ארון, שהותאם לגוונים של דלתות המטבח והמזנון. חדר השינה מזמין ומפנק, ומזכיר חדר בעליית גג של מלון אירופאי עתיק ומכובד. תקרת העץ המשופעת משלימה את האווירה החמה והנינוחה שמשדר הבית כולו. השילוב המעניין בין נתונים אדריכליים לסטיילינג מוקפד, הולידו וילון קפלים בעל כותרת נסתרת. שתי נורות קריאה עמומות שיוצאות ממנו, מפיצות אור חמים על הבד ויוצרות מראה עשיר.

     

    חדר הרחצה הצמוד, שמשרת את בני הזוג, משלב גם הוא סגנונות יחודיים: קיר החדר מחופה אבני פסיפס זהוב, שמשתלבות היטב בחלל המקלחון. כיור מלבני ולבן נח על מדף זכוכית בחיבור נסתר, ומעליו מראה עשירה בגוון חום ברונזה, שמעטרת את הקיר והמזכירה את סגנון תקופת הבארוק.

     

    החלק שמחבר את כל חלקי הבית ועונה לרצון הדיירים הוא מרפסת הדירה, שהותאמה להווי חייהם. "מרפסת הדירה מהווה חלק עיקרי בהתייחסות שלנו לאופי הלקוחות, שהדגישו בפנינו את אהבתם לאירוח", אומר כספי. המרפסת מחופה דק ומעניקה תחושה של חופש אינסופי.

     

    מהמרפסת בעלת המראה הטוסקני, אפשר לראות את סמטאות שוק הפשפשים, שבהן נסוכה תכלת של שמים וים. אופייה המיוחד של הסביבה, בשילוב פינות ישיבה פזורות, נותן את התחושה הנעימה של חופש אותה ביקשו לעצמם הדיירים.

     

    פשטות החומר מאפשר למקום להיטמע בסביבה האורבנית המקיפה אותו. נדמה שהחופש העירוני מתחיל כאן, היכן שהבית פוגש את כחול השמים ואת רוח המקום.

     

    הכתבה באדיבות אתר www.bvd.co.il , מבית המגזין בניין ודיור

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים