שתף קטע נבחר

עדיפות למפעלי טקסטיל ישראלים במכרזים לצבא

פשרה בין התעשיינים למשרדי האוצר, הביטחון וביטחון הפנים: הכנסת תאשר חוק שייתן עדיפות במכרזים ביטחוניים על רכישת מוצרי טקסטיל כחול לבן, גם אם הצעות המחיר הישראליות יהיו גבוהות ב-50% מהצעות הזולות ביותר של המתחרים הזרים

המחלוקת עם האוצר שעיכבה את קידומה של הצעת חוק הטקסטיל הביטחוני יושבה היום (ג'), והיא תעלה להצבעה לשם אישורה הסופי מיד לאחר פתיחת כנס החורף של הכנסת בשבוע הבא. החוק לפי הצעת ח"כ שלי יחימוביץ (עבודה) נועד לתת עדיפות במכרזים על רכישת מוצרי טקסטיל כחול לבן עבור צה"ל המשטרה ושירות בתי הסוהר, על פני הצעות מחו"ל בעיקר של מפעלים בסין.

 

 

מדובר בתיקון חוק חובת המכרזים. עיקר הפשרה שהושגה, תאפשר למפעלים ישראליים לזכות במכרזים למוצרי טקסטיל עבור הממסד הביטחוני (מדים, אוהלים וכו') גם אם הצעותיהם יהיו יקרות עד 50% מהצעות הזולות ביותר של מתחרים זרים. זהו תיקון משמעותי מאחר שבחוק הקיים העדיפות לתוצרת כחול-לבן מוגבלת להצעת יקרות עד 15%.

 

הפשרה הושגה בתום מגעים אינטנסיביים שקיימה ח"כ יחימוביץ במשך פגרת הקיץ של הכנסת מסוף יולי, בין תעשייני הטקסטיל למשרדי האוצר, הביטחון וביטחון הפנים. פשרה נוספת עליה הסכים האוצר היא שהצעת החוק תעבור כהוראת שעה למשך שנתיים. פשרות אחרות נוגעות לסוגי המוצרים והרכבם. לדברי יחימוביץ המשמעות הכלכלית המיידית של החוק החדש תהיה תוספת (או מניעת פיטורים) של למעלה מ-1,000 עובדים ישראליים במפעלי הטקסטיל שבאזורי הפריפריה.

 

קידום הצעת החוק שהוגשה ועברה בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת, התעכב במשך 3.5 שנים בגלל התנגדות האוצר. חוק הרציפות מאפשר להשלים את החקיקה בכנסת הנוכחית, אולם האוצר התנגד להחיל עליה את הרציפות, מה שאיים לטרפד את היוזמה, אלמלא השינוי שחל באווירה הפוליטית עם הקמת הממשלה הנוכחית.

 

ליוזמת החקיקה היו שותפים גם ח"כים שהיו אז באופוזיציה והיום מכהנים כשרים בממשלה כמו משה כחלון (ליכוד) וסטס מיסז'ניקוב (ישראל ביתנו). בכנסת הנוכחית סייע ליחימוביץ יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני (יהדות התורה). לפני יציאת הכנסת לפגרת הקיץ הגיעו השניים להסכמה עם האוצר שהוא יסיר את התנגדותו להחיל את דין הרציפות על הצעת החוק כדי לאפשר את אישורה הסופי לאחר שתושג פשרה במחלוקת.

 

יחימוביץ ברכה היום על המוגמר. "טוב שמשרדי הממשלה הגיעו למסקנה כי אין ברירה אלא לתת עדיפות לטקסטיל ביטחוני מתוצרת הארץ. הכל יצאו נשכרים מהצעת החוק המשופרת שתביא להחייאת מפעלי טקסטיל ישראליים רבים, תקדם את הפריפריה ותוסיף עובדים רבים לתעשייה. בעיקר היא תביא לכך שחיילים ושוטרים ישראליים ילבשו כחול לבן ולא עוד תוצרת סין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"תוספת של 1,000 מקומות עבודה"
צילום: סלאמה סמי
מומלצים