שתף קטע נבחר

המוצר הישראלי המצטיין: משה בתיבה צמחוני

נקניקיה צמחונית עטופה בבצק עלים ומצופה בפירורי לחם זכתה בתואר "מזון הגורמה הטוב ביותר מישראל" בתחרות שנערכה בתערוכת המזון הכשר בניו ג'רזי. בתערוכה מציגות כ-140 חברות והיא נחשבת לאירוע המרכזי והחשוב ביותר בתחום

תערוכת המזון הכשר, Kosherfest, נפתחה היום (ג') בניו ג'רזי, ו"משה בתיבה " צמחוני, זכה בתואר מזון הגורמה הטוב ביותר מישראל ("The best fine food from Israel"), בתחרות מוצרים חדשים שנערכה במסגרתה.

 

המוצר שכובד בתואר הזה נקרא בלעז "Vegetarian Hot Dog in a Blanket", והוא למעשה נקניקיה צמחונית עטופה בבצק עלים ומצופה בפירורי לחם, של חברת המזון חמים וטעים. המוצר עבר הכשר גם בשמו, שכן, משה בתיבה בעצם מכונה באנגלית: pig in a blanket - חזיר בשמיכה.

 

גם בשנה שעברה, חמים וטעים זכתה באותה קטגוריה, עם פלאפל במילוי טחינה. המוצר במבה נוגט זכה אז בקטגוריית החטיף הכשר החדש הטוב ביותר. 

 

המאכל האהוב עלינו כילדים, בגרסתו הצמחונית, לא היה הזוכה היחיד בתחרות מוצרי המזון הכשר החדשים, אלא אחד מ-18 מזונות כשרים ומאושרים. מיץ אבטיח טבעי נבחר כמשקה הכשר החדש הטוב ביותר, גויאבה מיובשת החליפה את במבה נוגט כחטיף הכשר הטוב ביותר, ו-וודקה עם ליקר וניל של קדם נבחרה כמשקה האלכוהולי הכשר הטוב ביותר. כמוצר החדש הטוב ביותר בתערוכה נבחרה לאפה כשרה מאוסטרליה.

 

הזוכים ב-18 הקטגוריות משקפים את טרנד הבריאות הצומח במזון כשר: מזון מופחת שומן, תחליפי סויה, מזונות טבעיים, מאכלים נטולי גלוטן ומזון אורגני.

 

אסם, שטראוס ו-A&B Famous Gefilte Fish

זוהי תערוכת המזון הבינלאומית הגדולה והחשובה ביותר בענף המזון הכשר ויותר מ-6,000 מבקרים הגיעו לשני ימי התערוכה, 27-26 באוקטובר. הכושרפסט מהווה מקום מפגש לקניינים, סוכנים ומפיצים, מרחבי ארה"ב וקנדה, והיא נחשבת לתערוכה היחידה הממוקדת בתחום מזון הכשר. חברות ישראליות מציגות בה במטרה להשתלב בסחר הבינלאומי, ולהתחכך באלפי קמעונאים, עסקני קייטרינג, מלונאים, מפיצים וסיטונאים, מהחברות החשובות בעולם.

 

בתערוכה מציגות כ-140 חברות, ובהן הישראליות עוף טוב, יחיעם, טירת צבי, אסם, שטראוס, פריגת, סטארקיסט, קבוצת יבנה, תבליני פרג, תעשיות שמן, מצות אביב, מאיה תעשיות מזון, יעקב ברון, ר.ג'.מ תעשיות מזון, שמן, יקב רקאנטי ומנעמים. לצידן הציגו חברות אמריקאיות כמו: 30 Minutes Seder (סדר ב-30 שניות) The Yenta Kitchen (מטבח ינטה) ו-A&B Famous Gefilte Fish (הגפילטע פיש המפורסם של A&B). לצידן הציגו חברות מקנדה, אוסטרליה, בריטניה וארגנטינה.

 

מיכל נאמן, מנהלת פיתוח עסקי ענף היין והמזון במכון הייצוא, מסרה כי השוק הכשר הוא שוק מרכזי ליצוא המזון. לדבריה, השנה ניכרת עליה במספר המשתתפים בתערוכה, בעיקר על רקע המיתון הכלכלי שהיקשה על הייצואנים בתערוכה הקודמת.

 

חמים וטעים, שנוסדה ב-1980, משווקת את מוצריה מזה מספר שנים לשוק הכשר בארה"ב ובבריטניה כתחת שם המותג "Blue & White", ולצרפת תחת שם המותג "ירדן". בחודשים האחרונים החלה לייצא את מוצרי החברה ל-Veropoulos, רשת קמעונאית יוונית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
הישראלי המצטיין. משה מסויה בתיבה
צילום: אבי ולדמן
המוצר הזוכה. לאפה אוסטרלית
המשקה הכשר הטוב ביותר. מיץ אבטיח טבעי
בשנה שעברה במבה נוגט. השנה: גויאבה מיובשת
וודקה וניל כשרה
מומלצים