שתף קטע נבחר

צילום: AFP

שוטר מצרי: "הורדתי את המדים, זרקתי את הנשק"

הצבא המצרי, ש-800 מחייליו חצו את התעלה והוצבו בסיני, הודיע שוב כי לא ישתמש בכוח נגד "העם העצום הזה". השוטרים חזרו לרחובות קהיר, כמה מהם עברו לצד השני. עאמר יוסף סיפר: לא מסוגל להתעמת עם עמי. הורדתי את המדים והצטרפתי למפגינים

האלימות שככה מעט בימים האחרונים, אבל המצרים לא מוותרים, וממשיכים לדרוש את הדחתו של האיש ששלט עליהם מאז 1981. רבע מיליון איש יצאו היום לכיכר "א-תחריר" בקהיר, לשם צפויים להגיע מחר לא פחות ממיליון, להפגנה הגדולה ביותר מאז פתיחת המהומות לפני שבוע.

 

מצרים על סף הפיכה - כל הדיווחים והתמונות - בעמוד מיוחד

 

הצבא המצרי הדגיש שוב, בהודעה ששודרה הערב (יום ב') בטלוויזיה המצרית, כי לא ישתמש בכוח נגד המפגינים: "הכוחות המזוינים מודעים לבקשות הצודקות של העם, חופש הדעה בדרכי שלום מובטח לכולם". עם זאת, עדיין לא ברור מה יתרחש ב"צעדת המיליון" מחר. במקביל, 800 מחייליו הגיעו לחצי האי הסיני, במטרה לדכא את המהומות - בפעם הראשונה שכוח מצרי חצה את התעלה מאז חתימת הסכם השלום. 

 

השוטרים המצרים חזרו היום לרחובות קהיר, אך חלקם הצטרפו לצד השני. אחד מאלו שחצו את הקווים ועברו להפגין הוא עאמר יוסף, שבשיחה עם ynet סיפר מדוע בחר לעבור צד. "ביקשו ממני להרוג אנשים שמפגינים והחלטתי לעזוב את תפקידי", אמר השוטר שהחליט להצטרף למוחים נגד שלטון מובארק. "כאשר יצאתי בהתחלה להפגנות פחדתי מאוד מההתנגשות בין השוטרים למפגינים, ולצערי זה מה שבאמת קרה".

 

לדבריו, "ראש היחידה שלנו הורה לנו להרוג מפגינים שמסכנים אותנו, אבל אני עניתי לו שאני לא מסוגל לבצע מעשה שכזה, אני לא מסוגל להתעמת עם העם שלי". יוסף סיפר כי בסופו של הוויכוח, "זרקתי את הנשק, הורדתי את מדי המשטרה והצטרפתי אל המפגינים. הם צודקים בדרישותיהם, בממשל המצרי אין רחמנות כלפי העם, מתייחסים אלינו כאילו אנחנו לא בני-אדם".

 

צילום: AP

 

ראניה סוהיל, תושבת קהיר, תיארה את שקורה בבירת ארץ הנילוס: "המצב במצרים מזעזע, אבל אני מורידה כובע בפני כל המפגינים על רצונם החזק ואומרת להם - המשיכו עד המוות". סוהיל ומרואיינים אחרים טענו כי ברחוב המצרי מסתובבות שמועות בנוגע להרעה במצב בריאותו של מובארק, "אבל אין מי שיאמת את השמועות הללו, ואותי בריאותו של מובארק הפושע לא מעניינת".

 

המצרים דואגים גם מהעובדה שהמזון הולך ואוזל, על רקע מעשי הביזה והחשש מהם. "הפחד כאן עצום, אנחנו לא יודעים מה הולך לקרות", סיפרה לסוכנות הידיעות AP לילה בלאדי, שגרה בקנדה במשך 24 שנים וחזרה לפני שנתיים לקהיר, עם בעלה רפיק. היא תיארה את המזון שהיא אוגרת - עופות, חלב, שעועית ועוד. כמוה נוהגים גם אזרחים רבים, שיצרו היום תורים ארוכים במאפיות ובמרכולים, בניסיון להצטייד בלחם.

 

במקביל, הודיעה הטלוויזיה המצרית על הפסקה מוחלטת של תנועת הרכבות בכל רחבי המדינה. ההערכה היא שההחלטה נובעת מרצון השלטונות למנוע הגעת מפגינים נוספים מרחבי מצרים למוקדי ההתרחשויות בקהיר, ולהקשות עליהם את ההגעה ל"הפגנת המיליון" שאמורה להתקיים מחר.

 

חרף העוצר שנכנס לתוקפו בשעה 3 בצהריים, ויסתיים רק ב-8 בבוקר מחר, ממשיכים ההמונים לקרוא למובארק לעזוב את המדינה. הנשיא עצמו, מאידך, השביע היום את ממשלתו החדשה, בה שמרו על כסאם רק שישה שרים שכיהנו בממשלה הקודמת.

 

Read this article in English

 

 

השתתף בהכנת הידיעה רועי נחמיאס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתפללים בכיכר, היום
צילום: AFP
מומלצים