שתף קטע נבחר

מאות מול מעון מובארק; צבא מצרים: שובו הביתה

בצעד שנועד לרצות את רבבות המפגינים, הודיע הצבא המצרי בתום ישיבה מיוחדת כי יפעל להסיר את חוקי החירום במדינה, "מיד בתום הנסיבות המיוחדות". מאות צרים על הארמון וקוראים למובארק לעזוב. כוחות צבא מאבטחים את מעון הנשיא

המחאה במצרים ביום שאחרי נאום הנשיא חוסני מובארק לא שוככת. מאות מפגינים מתקהלים סביב ארמון הנשיא בקהיר וקוראים לו לעזוב באופן מיידי את תפקידו. במקביל, פרסם בצהריים (יום ו') הצבא הודעה מיוחדת ובה קרא לרבבות המפגינים לשוב לשגרת חייהם. 

 

שידור חי ממצרים (צילום: רויטרס)

 

עשרות אלפי בני אדם מפגינים ברחבי הבירה, ובעיקר בכיכר א-תחריר. המפגינים מול ארמון הנשיאות, שנמצא כ-15 ק"מ מהכיכר, אמרו: "מובארק קיבל את המסר אבל מתעלם ממנו". כוחות צבא מאבטחים את מעון הנשיא, אך אינם מפזרים את ההפגנה. לא ידוע אם מובארק נמצא במקום.

 

היסטוריה במצרים - הדיווחים והתמונות בעמוד מיוחד

 

ראשי הצבא התכנסו בבוקר לישיבה מיוחדת עם שר ההגנה. בהודעה מיוחדת שפרסמו בתום הישיבה, הודיעו הגנרלים כי יבטלו את מצב החירום במדינה, "מיד בתום הנסיבות המיוחדות". הצבא הדגיש כי אחרי 30 שנה של מצב חירום, יאפשר קיום בחירות חופשיות והוגנות לנשיאות, שינויים בחוקה וידאג לשמירה על ביטחון המדינה.

 

חוקי החירום במדינה נכנסו לתוקף ב-1981, במקביל לעליית מובארק לשלטון. המפגינים במדינה דורשים, מלבד החלפתו של הנשיא, גם את ביטול חוקי החירום. מדובר בחוקים שבחסותם הופרו זכויות אדם לאורך השנים במדינה ולמרות הבטחות חוזרות ונשנות של הנשיא לבטלם, מעולם לא נעשה כן.

 

במקביל, דיווחה סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען", כי חמושים

שיגרו טילי כתף לעבר בניין של כוחות הביטחון ברפיח המצרית. ייתכן שהתקיפה היא תגובה של מתנגדי השלטון לסירובו של הנשיא המצרי להתפטר מתפקידו. תושבים דיווחו בשעות האחרונות על פיצוצים וחילופי אש באזור. לא ידוע על נפגעים.

 

בתוך כך, העיתון הנורבגי "אפטנפוסטן" חשף מסמך "ויקיליקס" על פגישה שהתקיימה ב-2005 בין עומר סלימאן, אז שר המודיעין המצרי, לבין ראש המועצה לבטחון לאומי, עמוס גלעד. הפגישה נסובה על הבחירות ברשות הפלסטינית. גלעד סבר שחמאס עלולים לזכות בבחירות ברצועת עזה וסלימאן ענה לו כי יפעל בכל כוחו לחבל בתהליך הבחירות.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המפגינים במצרים
ציילום: AFP
מומלצים