שתף קטע נבחר

צילום: AP

מאגר הנשק של קדאפי הפך לערימת אפר לוחשת

שליח ynet ו"ידיעות אחרונות" במזרח לוב הגיע למתחם צבאי גדול ליד בנגזי, ובו ערימות על ערימות של תותחי נ"מ מפויחים ומושבתים. בינתיים, בעיר ממשיכה הממשלה הזמנית להתארגן, והעיתונאים הזרים הפכו את בניין הממשל לחמ"ל

אתמול (יום א') נסעתי למקום שנקרא רג'מה, מרחק כ-30 ק"מ מבנגזי, הנמצא בעין הסערה ביומיים האחרונים. לפחות 45 נהרגו ועשרות נפצעו בפיצוצים שאירעו באחד ממאגרי הנשק של מועמר קדאפי במקום. כל שנותר מהמאגר הוא כמה בורות עצומים וערמות על ערימות של תותחי נ"מ מפויחים, מעוקמים, מושבתים. הקרקע היא ערימת אפר לוחשת.

 

שליחי ynet מדווחים מעין הסערה בלוב:

 

איש אינו יודע לפי שעה כיצד התפוצץ המאגר. אם מדובר במתקפת מורדים מתוכננת, או אולי במתקפה אווירית של כוחות קדאפי. המקומיים עסוקים בלהוציא מהבורות עשרות משאיות עמוסות תותחי נ"מ וארגזי תחמושת כדי לנסות ולהשיבם לפעילות ולשלוח אותם מערבה.

 

צילום: צור שיזף

 

המורדים, אנשי האופוזיציה הנלחמת בקדאפי, לא רצו שאצלם את הנשק והתחמושת המועברים לחזית. ייתכן שהם מכינים מתקפה גדולה כוחותיו של קדאפי. כששאלתי אותם מה גרם לפיצוץ מאגר הנשק, הם טענו שמכונית תופת התפוצצה במקום. אלא שהיקפו של המאגר הוא יותר מקילומטר, ולא נראה הגיוני שמכונית אחת יכלה לגרום נזק כה גדול. 

 

לא רחוק מהמאגר עומד מסוק של "הסהר האדום". הוא נחת כאן בימים הראשונים של ההתקוממות העממית כדי להעביר נשק לכוחותיו של קדאפי בבנגזי. אלא שהטייס ערק מיד עם נחיתתו והצטרף אל המורדים.


מי פוצץ את המתחם? עדיין לא ברור 

 

בסך הכל, בנגזי היתה אתמול רגועה. הממשלה הזמנית ממשיכה להתארגן בבניין בית המשפט הצמוד לבניין הממשל (מחכמה) שהפך למרכז תקשורת ובו עשרות עיתונאים מרחבי העולם.

 מרבית אנשי התקשורת הזרה הגיעו לכאן דרך הגבול המצרי הפרוץ, ללא ויזה ולמעשה ללא רשותו של קדאפי. בעוד שבטריפולי הוכנסו העיתונאים למלונות והם מנועים מלשוטט בחופשיות - בבנגזי יש חופש עיתונאי מוחלט. 

 

חרף האופטימיות הגדולה של המורדים, התמונה בשטח מאוד לא ברורה. אחת הסיבות לכך היא שבין הקו שמחזיקים אנשי האופוזיציה מול כוחות השלטון, כ-30 ק"מ מערבה לראס אל-נוף בואכה סירט (עיר הולדתו של קדאפי ומרכז התמיכה הגדול שלו), מפריד מעבר הררי המקשה מאוד על התנועה. לכך יש להוסיף גם את היתרון האווירי של קדאפי. המורדים מצדם מקווים שהאו"ם יפעל במהירות לאסור על חיל האוויר הלובי לנוע במרחב האווירי, כפי שנעשה בזמנו בעיראק. איסור שכזה עשוי לשמש כשובר שיוויון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רג'מה. במזרח לוב מחכים לסיוע אווירי
צילום: צור שיזף
מומלצים