שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

מלזיה: קריקטורה בעיתון עשתה צחוק מהרעש

היומון "בריטה הריאן" פרסם קריקטורה ובה נראה גיבור סרטי האנימציה היפני "אולטרה מן" עושה תחרות ריצה היתולית עם הצונאמי שהיכה בארצו. העיתון המלזי התנצל על הפרסום רק לאחר הסערה הציבורית שעורר והקריאות הרבות להחרימו

בזמן שיפן אבלה על קורבנות הרעש הקטלני ומחפשת אחר ניצולים, במלזיה עושים צחוק מהאסון: עיתון במלזיה התנצל היום (יום ב') על פרסום קריקטורה ובה נראה גיבור סרטי האנימציה היפני, "אולטרה מן", שמנסה לרוץ מהר יותר מהצונאמי שהיכה בארצו ביום שישי האחרון.

 

רעידת האדמה ביפן -הדיווחים האחרונים ב-ynet:

 

פרסום הקריקטורה ביומון המלזי "בריטה הריאן" עורר זעם רב בקרב הציבור המקומי, שלא חשב כי ראוי לעשות צחוק מהאסון הכבד עמו מתמודדת האומה היפנית בעקבות רעידת האדמה רבת העוצמה שהיכתה את המדינה בסוף השבוע האחרון. הודעות רבות בגנות פרסום הקריקטורה הועלו בפייסבוק ובטוויטר, בהן גם עלו קריאות להחרים את העיתון.

 

העיתון פרסם באתר האינטרנט שלו את הודעת התנצלותו על פרסום הקריקטורה, ובה נכתב: "לא היתה כוונה לעשות צחוק" מריעדת האדמה והצונאמי שהיכה את יפן ביום שישי האחרון. "בריטה הריאן" גם הביע את תנחומיו ואמר כי הוא "משתתף בצער העם היפני".

 

ובזמן שבמלזיה עסוקים בהתנצלויות, פיצוץ נוסף אירע לפנות בוקר בבניין המאכלס את כור מספר שלוש בתחנת הכוח הגרעינית פוקושימה 1, שבצפון מזרח יפן. על פי דיווח רשת הטלוויזיה הממלכתית NHK, מדובר בפיצוץ של גז מימן שהצטבר בתוך הבניין. חברת "טפקו" המפעילה את התחנה מסרה כי 11 עובדים נפצעו בפיצוץ, אך לא נגרם נזק לליבת הכור.

 

"אני בטוח שהתמונות נראות מלחיצות, אך לא נגרם נזק לליבה. הלחץ הפנימי התייצב ורמת הקרינה לא עלתה באופן משמעותי בתחום המתקן - מה שמראה שאין דליפת קרינה רבת היקף", הודיע השר הבכיר, יוקיו אדאנו. שלשום אירע פיצוץ בכור מספר אחת שהביא לקריסת הבניין, אך לא פרץ את ליבת הכור.

 

בנוסף, אתמול העריכה ממשלת יפן כי חלה התכה חלקית של כור בתחנת הכוח פוקושימה 2, הממוקמת כ-11 קילומטרים מדרום לפוקושימה 1. לפי הודעת הרשויות, המתקן האטומי פלט למשך תקופה קצרה קרינה מעל לרמה המאושרת בחוק.

 

כמו כן, דווח כי כ-160 בני אדם נחשפו לקרינה, ויותר מ-140 אלף תושבים פונו מהאזור. בתחנת הכוח אונגאווה נמדדה רמת קרינה חריגה, אך לא אותרה תקלה בכורים שלה עד כה. 

 

מומחים אמריקנים אמרו לעיתון "ניו-יורק טיימס" כי "אפילו בתרחישים החיוביים ביותר, קשה לראות כיצד המצב הזה ייגמר בקרוב". לדבריהם, אי אפשר "לכבות" ממש כור גרעיני - גם לאחר סיום תגובות השרשרת, הדלק הגרעיני ממשיך לייצר עוד ועוד חום בשל הרדיואקטיביות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי רץ יותר מהר? הקריקטורה שעוררה סערה
צילום: AP
פיצוץ נוסף בכור בפוקושימה
צילום: רויטרס
מומלצים