שתף קטע נבחר

חברות הסלולר החדשות ישיקו שירות במהירות

משרד התקשורת פירסם את החלטת הסדר הנדידה הפנים-ארצית. ההחלטה מסדירה את חובת חברות הסלולר לאפשר לשני המפעילים החדשים לעשות שימוש ברשתות הקיימות. כחלון: "זה מאפשר להן לספק שירותים בהקדם האפשרי"

הוסדר השימוש של חברות הסלולר החדשות בתשתיות של חברות הסלולר הקיימות, פעולה שהסירה את החסמים, ותאפשר למפעילים הסלולריים החדשים להיכנס לשוק במהירות.

 

<< כחלון: "המפעילים הסלולריים החדשים - הכוח עובר ללקוח"

 

משרד התקשורת פירסם את החלטתו בעניין הנדידה הפנים-ארצית, שמסדירה את חובת פרטנר, סלקום ופלאפון לאפשר לשתי החברות הסלולריות החדשות, מירס (HOT סלולר) ו-018 אקספון (מרתון) "להתארח" ברשתות של החברות הקיימות, באזורים בהם אין להן כיסוי סלולרי.

 

"ההחלטה מבטיחה את יכולת החברות הסלולריות החדשות להתחיל להתחרות בחברות הסלולר הקיימות ולספק את שירותיהן לציבור הצרכנים בישראל בהקדם האפשרי", אמר שר התקשורת, משה כחלון.

 

מנכ"ל המשרד, מר עדן בר טל אמר: "החלטה חשובה זו מהווה צעד משלים והכרחי לתחילת פעילות החברות הסלולריות החדשות בהקדם והתעצמות התחרות בשוק הסלולר על לב וכיס הצרכנים"

 

נדידה חד-כיוונית

מבין החלופות שנבחנו, החליט המשרד לבחור במודל הנדידה ה"חד-כיוונית" ובהחלטה נקבעו לוחות הזמנים המחייבים ליישומה על ידי החברות.

 

במודל זה, עוברת שיחה מרשת בעל רשיון נודד (החברות החדשות) לרשת בעל רשיון מארח (חברות הסלולר הקיימות), במצבים בהם לרשת המפעיל הנודד אין כיסוי באותו איזור. השיחה נשארת, עד לסיומה, ואף בפרק זמן קצר נוסף ברשת של בעל הרשיון המארח, גם אם המנוי חוזר לאזור בו יש כיסוי של רשת המפעיל הנודד. המנוי של בעל הרשיון הנודד מקבל כך שירות רצוף.

 

 

האופציה הזאת הועדפה על פני נדידה דו-כיוונית, במסגרתה בעל הרשיון המארח מאפשר מעבר של שיחה בין הרשת שלו לבין הרשת של בעל רשיון נודד בשני הכיוונים, ללא ניתוק או הפרעה לשיחה. לפי משרד התקשורת, נבחרה החלופה החד-כיוונית משום שזו "מורכבת פחות מבחינה הנדסית ותפעולית ויתרונה המובהק הוא בניסיון הרב יחסית שנצבר ביישומה בעולם". 

 

ממשרד התקשורת נמסר עוד כי בנדידה דו-כיוונית יש סיכון רב, לנוכח קביעת המשרד כי משך הזמן בו ישאר ציוד הקצה של מנוי ברשת מפעיל נודד "נעול" על רשת מפעיל קיים, יקבע על-ידי המפעיל הנודד.

 

לא נקבע עדיין תעריף קישוריוּת

הבסיס להחלטה הוא חוק התקשורת. החוק, שתוקן במסגרת חוק ההסדרים, מחייב כל בעל רשיון סלולרי קיים במתן שירותי נדידה פנים ארצית למפעיל חדש. במסגרת החוק, הוחלט כי שר התקשורת יקבע ברישיון של מפעיל קיים תנאים למתן שירותי נדידה פנים ארצית והיקפם ובכלל זה את חובת העברת מידע בין מפעיל חדש למפעיל קיים. עקב כך, באוקטובר 2010 פרסם המשרד שימוע בעניין ההסדרים ההנדסיים, התפעוליים והשירותיים בין שלושת המפעילים הנדרשים לקיים נדידה פנים ארצית.

 

כיוון שבשבוע שעבר (11 באפריל), פורסמו הזוכים במכרז שניהל משרד התקשורת לצורך הענקת רישיונות סלולריים נוספים, נוצרה דחיפות להסדיר את נושא הנדידה. במכרז נקבע כי ייבחנו הקלות מסוימות למפעילים החדשים שיש בהן כדי להקטין את חסמי הכניסה שלהם בשלב החדירה לשוק הרווי של שירותים סלולריים, באופן שמקדם את התחרות בשוק זה, לטובת משתמשי הקצה.

 

בין היתר, זוהה הצורך הקריטי במתן שירותים סלולריים כלל-ארציים תוך זמן קצר מתחילת הפעילות. מובן, שאין בידי מפעיל חדש להקים רשת כלל-ארצית המונה אלפי תחנות בסיס בתוך זמן קצר, אלא במשך מספר שנים משמעותי. לפיכך נדרש לאפשר למפעיל חדש להשתמש ברשתות הקיימות של המפעילים הקיימים בתקופת הביניים עד להשלמת הרשת שלו מה שמכונה "נדידה פנים ארצית" .

 

הסוגייה שעדיין לא נפתרה היא מחיר דקת נדידה. אקספון ומירס יתבקשו לשלם תעריף קישוריות (כרגע, זמני) של 7.2 אגורות לדקה לרשת המארחת. משרד התקשורת יאפשר לחברות לנהל משא ומתן נטול התערבות ממשלתית על אופן אירוח הנדידה ותעריפיה. המשרד מסר בעבר כי אם לא יגיעו להסכמה הוא יתערב גם בעניין זה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
שר התקשורת משה כחלון. החברות יתחילו להתחרות
צילום: ירון ברנר
סלולר: בדרך לשוק של 5 חברות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים