אוסובוקו
שמות נוספים: שריר הזרוע עם עצם (אוסובוקו = עצם חלולה).
מראה: נתח מרגלה הקדמית של הבהמה, מאופיין בעצם מח מרכזית עגולה מוקפת בבשר (שריר הזרוע), מלא ברקמות חיבור הנראות כמו ג'לטינים קטנים.
מאפיינים: שריר פעיל ולכן הוא מלא ברקמות חיבור ודם, מתאים במיוחד לבישול ארוך.
שימושים: מתאים לצלייה ארוכה בסיר או בתנור, או לבישול בנוזלים כמו מרק או חמין, חתוך לנתחים עבים.
מה לא לעשות: אינו מתאים לבישול קצר או הקפצה.
איך קונים: לא ניתן להשיג אוסובוקו קפוא שכן לא מייבאים לארץ נתחים עם עצם.
טיפ של קצב: לא כדאי לפרוס אוסובוקו לפרוסות דקות מדי שכן יש חשש שיתפרקו בבישול או בהגשה.
נתח אוסובוקו שלם (צילום: ירון ברנר)
אוסובוקו פרוס (צילום: ירון ברנר)
אוסובוקו
צילום: ירון ברנר
מומלצים