שתף קטע נבחר

אוסובוקו

שמות נוספים: שריר הזרוע עם עצם (אוסובוקו = עצם חלולה).

 

מראה: נתח מרגלה הקדמית של הבהמה, מאופיין בעצם מח מרכזית עגולה מוקפת בבשר (שריר הזרוע), מלא ברקמות חיבור הנראות כמו ג'לטינים קטנים.

 

מאפיינים: שריר פעיל ולכן הוא מלא ברקמות חיבור ודם, מתאים במיוחד לבישול ארוך.

 

שימושים: מתאים לצלייה ארוכה בסיר או בתנור, או לבישול בנוזלים כמו מרק או חמין, חתוך לנתחים עבים.

 

מה לא לעשות: אינו מתאים לבישול קצר או הקפצה.

 

איך קונים: לא ניתן להשיג אוסובוקו קפוא שכן לא מייבאים לארץ נתחים עם עצם.

 

טיפ של קצב: לא כדאי לפרוס אוסובוקו לפרוסות דקות מדי שכן יש חשש שיתפרקו בבישול או בהגשה.


נתח אוסובוקו שלם (צילום: ירון ברנר) 


אוסובוקו פרוס (צילום: ירון ברנר)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים