שתף קטע נבחר

בעקבות התלמוד: שגריר דרום קוריאה בבני ברק

ידידתו הגדולה של התלמוד, מסתבר, היא דרום קוריאה. לפיכך היה זה רק עניין של זמן עד שהשגריר יוזמן כשגריר של כבוד לסיור בעיר התלמוד, התורה ותלמוד התורה. בפאנל מיוחד בהשתתפותו, סיפר סאם מה לאברכים מה הוא מוצא בתלמוד

לאחר שסיפר ל-ynet כי התלמוד הוא רב-מכר בדרום קוריאה, הוזמן השגריר יאנג סאם מה, לסיור בעיר התלמוד, התורה ותלמוד התורה - בני ברק - כדי להתרשם מקרוב ממרכזיותו של התלמוד בחייהם של תושבי העיר.

 

  • הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים

     

    אתמול (יום ג') הגיע השגריר הדרום-קוריאני - כאורחו של ראש עיריית בני ברק, הרב יעקב אשר - לישיבת "נתיבות עולם", והשתתף בדיון מיוחד שעסק ביסודות התלמוד ומרכזיותו בחיי העם היהודי. מפגש מעניין נערך בישיבה בין השגריר לתלמיד הישיבה, הרב אריה ויספר, שלחם במלחמת קוריאה, ואף זכה למדליה מטעם ממשלת קוריאה.  


    השגריר, ראש העיר וראש הישיבה, ב"נתיבות עולם" (צילום: עיריית בני ברק)

     

    ב"נתיבות עולם" התקיים פאנל נרחב, בו נטלו חלק ראש הישיבה, הרב יוסף ברוק, ראש העיר, השגריר ותלמידים מהישיבה - בהם רופאים ואנשי מדע - שדנו בהנחלת לימוד התורה לציבור החרדי. בין הדוברים היו גם פרופ' דורון אורבך, מנהל מעבדות כימיה באוניברסיטת בר-אילן, ואיש העסקים רמי פלר - שניהם מתלמידי הישיבה.

     

    תלמוד - מתנה ליום ההולדת

    במפגש אמר השגריר כי אף שהתלמוד אינו בגדר לימוד חובה בדרום-קוריאה, הרי שהוא נמצא בארון

    הספרים של חלק גדול מתושבי המדינה, המונה קרוב ל-50 מיליון איש. הוא הוסיף וסיפר שהעם הקוריאני מגלה התעניינות רבה בהיסטוריה של העם היהודי.

     

    "ליהודים יש אחוז גבוה של זוכי פרס נובל בכל התחומים: בספרות, במדעים ובכלכלה", אמר השגריר בראיון שנתן ל-ynet, לפני כשלושה חודשים. "זה הישג מדהים. ניסינו להבין מהו הסוד של העם היהודי? כיצד הם - יותר מעמים אחרים - מצליחים להגיע לכאלה הישגים מרשימים? איך זה שיהודים הם כל כך גאונים? המסקנה שהגענו אליה היא שאחד מהסודות שלכם זה לימוד התלמוד".

     

    למארחיו סיפר סאם מה, כי רעייתו רכשה לו מתנה ליום הולדתו את כל כרכי התלמוד.
  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מכירים לשגריר את מכשיר ההטענה לשיעורים תורניים המוצב בבית החולים "מעייני הישועה"
    צילום: באדיבות עיריית בני ברק
    מומלצים