שתף קטע נבחר

עשינו עסק: ארוחות עסקיות בסופ"ש

כולנו אוהבים לאכול ארוחה מלאה במחיר מוזל. העניין הוא שלאלו שעובדים באמת במהלך השבוע, אין זמן ליהנות מארוחות עסקיות. הנה כמה מהארוחות העסקיות, שתוכלו למצוא בשישי-שבת ברחבי הארץ

קסטנה |‬ נצרת

מבנה האבן העתיק ברחוב המעיין פועלת מסעדת קסטנה, המשלבת אוכל עם ערבי עם אירופאי. הדיל: מנה ראשונה לבחירה, מנת ביניים, עיקרית, לימונדה וקפה. בראשונות יש טבולה, סלט גרגר נחלים, סומאק ובצל. במנות הביניים: קישוא ממולא בצנוברים ובשר ברוטב יוגורט, קבב עטוף בחציל ברוטב טחינה, ערמונים, ספיחה של בשר טלה ושקדים קלויים. בעיקריות: חזה עוף במעטפת עלי גפן, סינייה בטחינה ובצלים, טג'ין של דניס.

מתי: ‭12:00‬ ועד בכלל, לאורך כל השבוע, כולל שישי-שבת.

כמה: 69 שקל לאדם.

קסטנה, המעיין ‭,1026/4‬ טל' ‭.04-6577854‬


מהמוגש בקסנטה (צילום: בועז לביא) 

 

קימל בגלבוע | הגלבוע

קימל בגלבוע, של השף שאול בן אדרת, מצויה באתר הסקי החדש שהוקם בכביש התענכים. מבנה האבן חדש אמנם, אך נראה עתיק למשעי, העיצוב נעים, והאוכל מכוון לכל טעם. הדיל: לשולחן מוגשים לחם, מטבלים ושתייה קלה, ויש לבחור ראשונה, עיקרית וקינוח. בין המנות לבחירה: בראשונות - פטה כבדי עוף, סביצ'ה מוסר, רביולי גבינת עזים. בעיקריות תמצאו פילה סלמון, דניס, נתח קצבים, ביף סטרוגנוף או קבב טלה, ולקינוח יש מלבי, אצבעות שוקולד או פחזניות.

כמה: 99 שקל לאדם.

מתי: שישי, ‭.16:00-12:00 ‬

קימל בגלבוע, אתר הסקי בכביש התענכים, טל' ‭.04-6895566‬

 

שגב |‬ הרצליה פיתוח

מסעדת השף היוקרתית מגישה בימים א‭-'‬ו' עסקיות מסוג אחד, ובשבתות - עסקית מסוג שני. הדיל: בשישי תקבלו סוגים שונים של לחם מהטאבון, עם מנה ראשונה ועיקרית, או עיקרית וקינוח. בין המנות הראשונות: סלט נבטים חריף, בייבי ניוקי עם סרטנים כחולים, קרם כבד אווז וכבד עוף, ורביולי גבינת עזים. בעיקריות: סלמון במיסו שרוף בטאבון, פסטה בפורטובלו ופורצ'יני, מוסר בטפנד זיתים, ושרימפס בשום ירוק. בשבת יש גם מנות כמו פילה יען בגריל על ריזוטו פטריות, קלמארי טרי צלוי ועוד.

כמה: 115 שקל לאדם בשישי, 125 בשבת.

מתי: ‭16:00-12:00‬ בשישי, ‭17:00-13:00‬ בשבת.

שגב, שנקר 16 פינת החושלים, טל' ‭.09-9580410‬

 

טמפל בר |‬ חיפה, כ"ס, גלילות וראשל"צ

בר אירי רווי בירות מעניינות, אבל בסופי שבוע יש פה עסקיות אפילו לילדים. הדיל: מבחר עסקיות במחירים שונים, עם שתייה קלה או בירה מהחבית, מנת פתיחה של סלט עלים, ומנה עיקרית. בעסקית שעולה 69 שקל יש המבורגר, שיפודי פרגית וכנפיים, בעסקית של ה‭75-‬ שקל מוגשים אסאדו בקר, כתף עגל או שיפודי סלמון, ובעסקית של 115 שקל יש אנטרקוט 300 גרם או ספריבס עגל 500 גרם. בעסקית לילדים יש שניצל, נקניקיות או המבורגר עם צ'יפס, שתייה קלה ומזרק שוקולד. כמה: ‭75 ,69‬ או 115 שקל למבוגרים, ו‭47-‬ שקל לילדים.

מתי: ו' ‭,20:00-16:00‬ שבת ‭.18:00-12:30‬

סניפי טמפל בר: סינמול לב המפרץ חיפה, טל ‭,04-8404460‬ מתחם G כ"ס, טל' ‭,09-7677575‬ סינמה סיטי גלילות, טל' ‭,03-6995536‬ סינמה סיטי ראשל"צ, טל' ‭.03-7165757‬

 

התרנגול הכחול |‬ ת"א

מאז פתחה את דלתותיה, לפני כחצי שנה, מתנקזים למסעדה אנשי עסקים ונערות זוהר, אוליגרכים ודוגמניות, פוליטיקאים וטייקוני נדל"ן. בימים אלה משיקים פה עסקית שישי חדשה. הדיל: 6 מנות פתיחה מגוונות ומשתנות, המוגשות לשולחן באופן מרכזי: איקרה עם אנשובי, תרד מוקפץ על פטה חמה, דגים מטוגנים עם סלסת עגבניות, סנדביץ' טוניסאי בפריקסה, קציצות דגים, סלט ביצים מעושנות, כבד קצוץ ועוד. כל סועד מקבל גם מנה עיקרית לבחירה: שוק אווז עם ניוקי, אנטרקוט 300 גרם עם מח עצם, לברק מטוגן ברוטב לימון, כבד עוף עם בצל מטוגן ופירה, פסטת פירות-ים ועוד. את הכל שוטפים בסנגרייה צוננת.

כמה: 122 שקל לאדם.

מתי: ו' ‭.16:30-12:00‬

התרנגול הכחול, נסים אלוני 10 מתחם G מגדלי ‭,Yoo‬ טל' ‭.03-5443349 ‬


מטעמי התרנגול הכחול (צילום: דניאל לילה)

 

כתית |‬ ת"א

נכון שבדרך כלל ארוחה עולה פה כמו סופשבוע בכרתים, אבל יש גם אופציה של עסקית יוקרתית. הדיל: בתפריט הביזנס&פלז'ר, המוגש בכל ימות השבוע, יש כמה מסלולים: מנה ראשונה, עיקרית וקפה או תה, או שתי מנות ראשונות, או ראשונה וקינוח. המנות בעסקית: סלט בוויניגרט מעושן עם ארטישוק, אספרגוס וחצילים שרופים; קלמרי בגריל פחמים עם יוגורט, גרגרי חומוס ובצל חם; שקדי טלה עם מוח טלה, ועוד.

כמה: ראשונה, עיקרית וקפה/תה ב‭139-‬ שקל, או שתי ראשונות/ראשונה וקינוח ב‭.117-‬

מתי: שישי-שבת ‭.16:00-12:00‬

כתית, היכל התלמוד ‭,4‬ טל' ‭.03-5107001‬

 

ג'ונו בר יין |‬ ת"א

בר היין מפעיל דיל חביב בימי שישי: בופה איטלקי חופשי ב‭10-‬ שקלים בלבד לכל לקוח שמזמין כוס או בקבוק יין. הדיל: בבופה תמצאו סלט פסטה קר, סלט תפוחי אדמה, סלט סלק ועשבי תיבול, ירקות אנטיפסטי, ברוסקטות, לחמים וזיתים. בין היינות: רוזמאונט, שיראז 08 אוסטרליה 38 שקל לכוס; ריוחה, קריאנזה 06 ספרד 36 שקל; פלאם קלאסיקו 09 ישראל 38 שקל.

כמה: אפשר להעביר פה צהריים בכ‭50-‬ שקל, עם כוס יין ובופה בלתי מוגבל.

מתי: ו' ‭.17:00-12:00‬

Juno Wine&Bar, דה האז ‭,1‬ כיכר מילאנו, טל' ‭.03-5446620‬

 

קלואליס |‬ ר"ג

שתי ארוחות עסקיות חדשות משיקים בימים אלה בקלואליס: קלואה וליס. הדיל: ארוחת ליס: פתיח, מנה ראשונה ועיקרית. מטיאס בחומץ עם בצל כבוש; סלמון נורווגי בעישון ביתי קר; מטיאס בשמן עם בצל קצוץ; בורי על הגריל עם ירקות קלויים ברוטב פיקנטי; מיני טאג'ין - פילה דניס ופירות-ים בתערובת תבלינים; רביולי חצילים בשמן זית, שום ואספרגוס. ארוחת קלואה: גרבדלאקס; קרפצ'ו פילה בקר; טרטר טונה אדומה עם שרימפס קוקטייל וסורבה ווסאבי; פילה בורי פלאנצ'ה על ניוקי סלק ממולא בקממבר ופיסטוקים עם רוטב מרווה, ועוד.

כמה: 109 שקל לארוחת ליס, 139 לקלואה.

מתי: בכל ימי השבוע, כולל שישי ושבת, ב‭.17:00-12:00-‬

קלואליס, אבא הלל ‭,16‬ טל' ‭.03-5759060‬

 

תאיו שף דגים |‬ בת ים

ממש על קו המים, בחופה הדרומי של בת ים, מצויה מסעדת תאיו, המתמחה בדגים ובפירות-ים. הדיל: במשך כל השבוע יש פה עסקיות משתלמות, וגם בשישי: מרק, סלט או סלט ירוק לראשונה, ועיקרית כמו פילה איילת ים, מושט, בורי, שניצל, כבדי עוף ועוד. בתוספת 20 שקל תקבלו גם קינוח.

כמה: 59 או 69 שקל.

מתי: ו‭.16:30-10:00 ,'‬

תאיו שף דגים, החוף הדרומי, טל' ‭.03-6565650‬


תאיו שף דגים (צילום: אנטולי מיכאלוב) 

 

טופולינו |‬ ירושלים

מסעדה איטלקית קטנה, כשרה וסימפטית להפליא, שעושה שימוש בירקות המגיעים משוק מחנה יהודה הסמוך. הדיל: מנות פתיחה המוגשות למרכז השולחן כמו סלט ארטישוק, גרגירי חומוס ותרד עם בצל אדום וזיתים שחורים; חציל מטוגן עם מסקרפונה וצנוברים; סלט תאנים או מלון עם מוצרלה בופאלו, ועוד. ויש גם מנה אישית לבחירה: קציצות לוקוס עטופות בעלי מנגולד ברוטב לימוני; פולנטה תירס עם פטריות שטאקי ובצלי שאלוט; רביולי גבינת עזים וריקוטה בחמאת מרווה ואספרגוס, ועוד.

כמה: 79 שקל לאדם.

מתי: ו‭.15:00-10:00 ,'‬

טופולינו, אגריפס ‭,62‬ טל' ‭.02-6223466‬ כשר.

 

סזאר |‬ רחובות

ביסטרו נעים ומוצלח, שבכמה ממנותיו מזכיר מאוד את הלהיטים של קפה נואר התל-אביבי (כולל השניצל המיתולוגי‭.(‬ הדיל: ראשונה, עיקרית ושתייה קלה, עם מנות כמו פיש אנד צ'יפס, המבורגר, כבדים ביין וכמובן - השניצל האלמותי.

כמה: 69 שקל לאדם.

מתי: ו‭.17:00-12:00 ,'‬

סזאר, חיים פקריס ‭,3‬ טל' ‭.08-9465444 ‬

 

  • הכתבה פורסמה במוסף "24" של "ידיעות אחרונות"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התרנגול הכחול
צילום: דניאל לילה
מומלצים