שתף קטע נבחר

מעדן בלאדי: חוסאם מבשל במיה

שכחו מכל הסטריאוטיפים שכבר ביססתם על הריר והמרקם והתמסרו לטעמה המשכר של במיה בלאדית צעירה. חוסאם עבאס עושה כבוד לאחת המלכות הבלתי מעורערות של המטבח הערבי-מקומי ומעניק טיפים לבישולה

אחד מהירקות העונתיים הנפוצים ביותר כעת הוא הבמיה. ב-"אלבאבור" יצא לי להיתקל בלא מעט סועדים שנרתעים מהמעטה השעיר שלה, מהגרעינים ומהנוזל הרירי שהיא משחררת בבישול.

 

בניגוד לקונוטציות של רבים מאותם סועדים, במטבח הערבי הבמיה נחשבת למעדן. צריך רק להשתמש בתרמילים טריים וצעירים. אלו הקטנים והמוצקים אינם מגירים את אותו ריר מפורסם וגם הגרעינים כמעט ואינם מורגשים בפה.

 

טיגון קצר בשמן זית מנטרל את הריריות של הבמיה ואידוי עם מים, תבלינים ועגבניות קצוצות יניב תוספת חמה נפלאה או סלט צונן ומרענן, במידה ומעוניינים להגיש קר.

 

את הבמיה הבלאדית אפשר לקטוף ולאכול מייד, או להעביר אותה טיגון קל, להקפיא וכך להשתמש בה לכל אורך השנה.

 

במיה בתבשיל טלה (צילום: דניאל בר-און) (צילום: דניאל בר-און)
במיה בתבשיל טלה(צילום: דניאל בר-און)

 

תבשיל טלה עם במיה

במיה מהווה חומר גלם בתבשילים רבים ומורכבים, בדומה לזה שלפניכם. אך עם זאת, היא מענגת ומוצלחת גם במתכונים יחסית פשוט ובעצם כל מתכון עם שעועית ירוקה ולוביה ניתן להחליף בבמיה.

 

מרכיבים (ל-4-6 מנות):

500 גרם קוביות בשר טלה טרי

1/4 כוס (60 מ"ל) +1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1 ק"ג תרמילי במיה בלאדי טריים וקטומים

4 עגבניות, חתוכות לקוביות

5 שיני שום, פרוסות דק

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כוס שמן זית לבישול

 

אופן ההכנה:

1. מחממים רבע כוס שמן זית בסיר רחב על להבה גבוהה ומוסיפים את קוביות הטלה לטיגון קצר.

2. מוסיפים מים עד לכיסוי בשר הטלה. מנמיכים את להבת הגז ומבשלים למשך כשעה כשהסיר סגור. כעבור שעה מסננים את המים ומעבירים את קוביות הטלה לצלחת.

3. יוצקים את רבע הכוס הנוספת של שמן הזית לסיר עמוק, מוסיפים את פרוסות השום והבמיה ומטגנים למשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.

4. מוסיפים את קוביות העגבניות והטלה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים כוס מים.

5. מבשלים למשך כ-20 דקות נוספות על להבה בינונית.

 

  • חוסאם עבאס הוא השף של רשת מסעדות "אלבאבור" (אום אל פאחם, יוקנעם וצומת מזרע)


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תבשיל טלה עם במיה
צילום: דניאל בר-און
מומלצים