שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: דודו אזולאי

    השוקולד כבר בפנים: לחמניות מתוקות

    אם אתם מחפשים דרך לעודד את הילדים, רגע לפני שחוזרים אל בית הספר, אורן בקר מציע לכם בילוי משותף במטבח והכנת לחמניות שוקולד שיהפכו את היום הראשון ללימודים למתוק

    המתכון השבועי שלנו הוא ללחמניות קקאו עם פצפוצי שוקולד. ילדים יאהבו אותו ויוכלו להיות שותפים במלאכת ניפוי הקמח והקקאו, תהליך הלישה, שזירת השוקוצ'יפס, תפיחת הבצק והוצאת האוויר. עם זאת, לא בטוח שתהיה להם הסבלנות להמתין בזמן שהלחמניות נאפות להן בתנור.

     

    עוד דברים שאפשר להכין עם ילדים:

     

    טיפים:
    • חשוב מאד ללוש את הבצק עד ליצירת "רשת גלוטן" - בצק חלק הומוגני וחזק. רשת גלוטן היא רשת אלסטית, בעלת יכולת מתיחה והתכווצות, שנוצרת כשהגלוטן בא במגע עם מים בתנועת המיקסר וקושר את התערובת. זהו, למעשה, תהליך התפיחה של הבצק. אם הבצק דביק, סימן שיש בו מים שלא נקשרו לתערובת, בעוד שאם הבצק לא תפח המשמעות היא שלא לשנו מספיק ושלא התפתחה רשת גלוטן טובה מספיק.
    • ניתן להחליף את השוקוצ'יפס בכל תוספת אחרת שנרצה- צימוקים, שברי אגוזים, פירות מיובשים ועוד.
    • ניתן להחליף הסוכר בתחליף סוכר ואת השוקוצ'יפס בשוקולד ללא סוכר ובכך להפוך הבצק מתאים לחולי סכרת.

     

    השוקולד כבר בפנים - לחמניות שוקולד (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    השוקולד כבר בפנים - לחמניות שוקולד(צילום: דודו אזולאי)
     

    לחמניות שוקולד

    המרכיבים (ל-8 לחמניות):

    3/4 כוס (150 סמ"ק) מים

    12 גרם שמרים טריים

    400 גרם קמח לבן

    2 כפות קקאו כהה

    5 כפות סוכר חום כהה

    1 ביצה

    1 חלמון

    5 כפות שמן

    5 כפות שוקוצ'יפס

    1 כפית מלח

    לסירופ סוכר (אופציונאלי): 

    1 כוס סוכר

    1 כוס מים רותחים

     

    אופן ההכנה:
    1. ממיסים את השמרים ב-3/4 כוס מים.
    2. מנפים יחדיו את הקמח והקקאו לתוך קערת ערבול ומוסיפים את השמרים המומסים.
    3. מוסיפים תוך כדי לישה את הביצה והחלמון, הסוכר החום והשמן ולשים לבצק חלק והמוגני. לקראת סוף הלישה, מוסיפים את המלח והשוקוצ'יפס.
    4. מניחים את הבצק לתפיחה במשך כשעה.
    5. לאחר שעה מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים ללחמניות, כל אחת במשקל 100 גרם, יוצרים כדורים מהבצק ומניחים לתפיחה, עד להכפלת הבצק.
    6. לאחר שהלחמניות תפחו אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות כ-20 דקות.
    7. סירופ סוכר: שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת סירופ אחיד.
    8. מורחים את הלחמניות בסירופ סוכר להברקה.

     

    צילום: דודו אזולאי

     

     

  1. שף-קונדיטור אורן בקר, Oren Becker Chef Workshop
  2. מחפשים עוד מתכונים של אורן בקר? היכנסו לכאן


     


  3.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לחמניות שוקולד
    צילום: דודו אזולאי
    שף קונדיטור אורן בקר
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים