שתף קטע נבחר

משרד החוץ זימן השגריר המצרי: ההסכם לא ייפתח

שבוע בדיוק אחרי הפריצה לשגרירות ישראל בקהיר, המתיחות עם מצרים שוב צפה ועולה. לאחר שראש הממשלה המצרי קרא לפתוח את הסכמי קמפ-דיוויד, זומן השגריר לשיחה במשרד החוץ ושמע ביקורת חריפה: "המנהיגים צריכים לגלות אחריות"

ביום שישי שעבר פרצו מפגינים מצרים לשגרירות ישראל בקהיר וכמעט ביצעו לינץ' בשישה מאבטחים, ובדיוק שבוע לאחר מכן שוב נחשפת המתיחות הגדולה בין שתי המדינות. היום (ו') זומן השגריר המצרי, יאסר רידא, לשיחה במשרד החוץ, שם נאמר לו כי "בשום אופן לא נפתח את הסכם השלום". כך נודע ל-ynet. זמן קצר לאחר מכן, התקיימה הפגנת "שלום ואהבה" מול משרד החוץ המצרי. עשרות קראו, "לא רוצים להילחם מולכם, רוצים לעשות את החיים במזרח התיכון לטובים יותר".

 

קרע עם מצרים, כותרות אחרונות:

 

בשיחה, שהתקיימה על רקע המתיחות המתמשכת מול מצרים ופינוי הדיפלומטים הישראלים, הביעו בכירי משרד החוץ תרעומת על התבטאויות בכירי הממשל המצרי בעד פתיחת הסכמי קמפ-דיוויד, והבהירו כי אפשרות זו אינה על הפרק. אתמול אמר ראש הממשלה המצרי, עסאם שרף, כי יש לפתוח את הסכם השלום.

 

שגרירות מצרים בתל-אביב. מפגינים מולה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שגרירות מצרים בתל-אביב. מפגינים מולה(צילום: ירון ברנר)

 

את השיחה, שארכה כחצי שעה, ניהל מנכ"ל משרד החוץ, רפי ברק. הוא הבהיר כי "מבחינת ישראל אין כוונה בשום אופן לפתוח את הסכם השלום, ואי אפשר לעשות זאת באופן חד צדדי". הוא אף ציין כי "לאור ההתבטאויות המטרידות האחרונות, ולאור החשיבות שאנו מייחסים ליחסי ישראל ומצרים, אנחנו רואים בדאגה את ההצהרות שנשאו בכירים מצריים. אני מתנגד להצהרות האלה, שינוי בטון הדיבור ובאמון בין הצדדים חיוני ליחסים".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

על פי הסכמי קמפ-דיוויד, שנכנסו לתוקף באפריל 1979, קיים סעיף המאפשר לכל אחד מהצדדים לבקש דיון מחדש בחלק מהסעיפים. מאז הדחתו של נשיא מצרים חוסני מובראק גוברים הקולות במצרים הקוראים להשתמש בסעיף זה, על מנת שהמדינה תוכל להזרים כוחות צבאיים לסיני, שעל פח ההסכם המקורי צריך להישאר מפורז.

 

הפריצה לשגרירות ישראל בקהיר, לפני שבוע (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפריצה לשגרירות ישראל בקהיר, לפני שבוע(צילום: EPA)

 

השגריר המצרי זומן לשיחה לאחר שורת התבטאויות של בכירים מצריים בשבועות האחרונים. רק אתמול ראש הממשלה המצרי שרף אמר כי "הסכמי קמפ-דיוויד

אינם מקודשים והם פתוחים לדיון ולתיקון", וטען כי פתיחתם למשא ומתן "תסייע לאיזור ולהשגת שלום צודק". שר החוץ המצרי מחמד עמרו הבהיר בתחילת השבוע בראיון לעיתון מצרי כי "הסכם השלום עם ישראל כולל בנוסחיו סעיפים שאפשר לתקן, וכשהצד המצרי ירגיש שיש צורך בכך יקרה התיקון".

 

בירושלים לא אהבו לשמוע את אותם דברים. "ישראל מביעה תרעומת על הקריאות החוזרות ונשנות מפי בכירי הממשל המצרי בנוגע לצורך בשינויים בהסכם השלום, ובנוגע להתבטאויות אנטי ישראליות אחרות", הדגיש מנכ"ל משרד החוץ בפני השגריר המצרי. "היחסים בין העמים צריכים לבוא לידי ביטוי גם בהתבטאויות, והמנהיגים צריכים לגלות אחריות. ההתבטאויות שראינו לאחרונה מביאות לתוצאות הפוכות, שאת שיאן ראינו בניסיון לפגוע בשגרירות בקהיר", אמר ברק.

 

בהכנת הידיעה השתתף יואב מלכה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המהומות בקהיר, בשבוע שעבר
צילום: AP
צילום: חגי אהרון
השגריר יאסר רידא
צילום: חגי אהרון
מומלצים