שתף קטע נבחר

צילום: AP, נועם מושקוביץ

דיון ראשון במועצת הביטחון בהכרה בפלסטין

המשקיף הפלסטיני באו"ם אמר כי הוא מקווה שהתהליך יסתיים תוך כמה שבועות וקרא למועצה לנקוט בגישה חיובית. לדבריו, אם ארה"ב תטיל וטו, הפלסטינים יפנו לעצרת הכללית. ביום רביעי יתקיים דיון נוסף בבקשה

ארבעה ימים לאחר שהנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן, הגיש למזכ"ל האו"ם באן קי-מון את בקשת ההכרה במדינה פלסטינית, דנה הערב (יום ב') מועצת הביטחון לראשונה בבקשה. בתום הישיבה, שהייתה טכנית ברובה ונמשכה כשעה, נמסר כי ביום רביעי יתקיים דיון נוסף בנושא - הפעם בוועדת הקבלה של מועצת הביטחון.

 

המשא ומתן המדיני - עוד כותרות:

 

המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנצור, אמר לכתבים מחוץ לאולם הישיבות של המועצה כי הוא מקווה שהתהליך יסתיים תוך שבועות ספורים. "אנחנו מקווים שמועצת הביטחון תפעל באחריות ותתייחס לבקשה באופן חיובי", אמר. למרות ההתנגדות האמריקנית לבקשה, הוא הביע אופטימיות: "כמה מדינות יפעילו לחץ אדיר על החברות במועצת הביטחון, אבל אנחנו מאמינים שיש לנו ידידות רבות במועצה".

 

המשקיף הפלסטיני, ליד אולם הדיונים של מועצת הביטחון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המשקיף הפלסטיני, ליד אולם הדיונים של מועצת הביטחון(צילום: AFP)
 

 

מנצור הוסיף כי אם יוטל וטו על ההחלטה במועצת הביטחון של האו"ם, הפלסטינים ישקלו אופציות אחרות - כולל פנייה לעצרת הכללית להצביע על מדינה משקיפה.

 

מבין 15 החברות במועצת הביטחון, ידוע רק על שש שבוודאות יתמכו בצירוף פלסטין לשורות האו"ם. המדינות החברות באיחוד האירופי כנראה יתנגדו או יצביעו נגד, בעוד שעמדתן של קולומביה, בוסניה, גבון וניגריה עדיין אינה ברורה. על רקע זה, אמר מנסור כי משלחות פלסטיניות ייצאו בקרוב לביקורים בשלוש האחרונות.

 

אבו מאזן תקף בנאומו בעצרת האו"ם ביום שישי את ממשלת נתניהו, אך קרא לחידוש המשא ומתן והבהיר שאינו רוצה לבודד את ישראל.

הוא ביקש ממועצת הביטחון להצביע בעד צירוף פלסטין לאו"ם: "התמיכה של מדינות במהלך שלנו פירושו ניצחון הצדק, החירות והחוק - וזה ייתן דחיפה עצומה לדרך השלום למען הצלחת המשא ומתן".

 

בינתיים עדיין לא החליטו ברשות הפלסטינית כיצד להגיב להצעת הקוורטט. לדברי מנסור, ביום רביעי תדון ההנהגה הפלסטינית בהצעה. הרביעייה הבינלאומית, הכוללת את נציגי האו"ם, ארה"ב, האיחוד האירופי ורוסיה, קראה לישראל ולפלסטינים להיפגש תוך חודש ולקבוע לוח הזמנים להמשך המשא ומתן הישיר - שאמור להסתיים בהסכם עד סוף 2012 לפי ההצעה.

 

אתמול שוחחה קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, עם אבו מאזן, והפצירה בו לקבל את תנאי הקוורטט. דובר מחלקת המדינה האמריקנית, מרק טונר, סיפר אמש כי בארה"ב שמחו לשמוע מגורמים בישראל תגובות חיוביות להצעה - בעוד שמהפלסטינים טרם התקבלה תגובה ברורה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת הביטחון של האו"ם
צילום: AFP
ריאד מנצור
צילום: רויטרס
מומלצים