שתף קטע נבחר

מטיילים וגורסים: 10 מסעדות שוות על הדרך

ארוחת בוקר מומלצת בדרך לכנרת, סעודה רומנטית בצפון, תפריטי ילדים באילת ובגליל ותחנת דלק שמאכלסת את המסעדה הלבנונית הטובה בארץ. לרגל סוכות ולידיעת המטיילים, רועי ירושלמי מביא 10 מסעדות שוות לכל כיס וטעם ברחבי הארץ

לסנובורדיסטים וחובבי ארוחות הבוקר: קימל בגלבוע

האחות הצפונית והמשוחררת של מסעדת קימל התל אביבית הפכה בין רגע לנקודת ציון ועצירה מועדפת על משפחות ויחידים אניני-טעם, בדרכם לטיולים באזור העמקים או לבילוי באתר סימולטור הסקי הסמוך.

 

עוד בערוץ האוכל:

- הרימון שתה המון: משקאות לסוכות וקוסמופוליטן ב-5 דקות

- מי גידל את האוכל שלי? מבקרים יצרנים מקומיים

- עשינו עסק: עסקיות משתלמות בסופי שבוע ובחול המועד

 

נוף הגלבוע והעמקים שמשתקף מהחלונות הרחבים ומהשולחנות היושבים במרפסת הענקית הוא אחת הסיבות לכך, אבל בראש ובראשונה, במטבח כאן, שעליו מנצח בן שחם, עושים את העבודה היטב ומנפקים מנות מצויינות, מבלי לעשות יותר מדי רוח.

 

בנוסף, התפריטים המגוונים דואגים לכך שכולם, כולל צמחונים וילדים שנוטים להיות מקופחים על פי רוב, ימצאו את מבוקשם. בתפריטי הצהריים והערב מככבים שלל סלטים מושקעים לצד המבורגר ושניצל דק עם צ'יפס (66 ו-69 שקלים בהתאמה), שקשוקת תרד נהדרת עם גבינת קשקבל ושמן כמהין (44 שקלים) וגם נתחי פילה ברוטב סטרוגנוף ואנטרקוט בגריל (69 ו-129 שקלים בהתאמה).

 

יש גם סלטים. סטייק בגריל (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
יש גם סלטים. סטייק בגריל(צילום: דניה ויינר)

 

המלצה שלנו: בואו לבקר באחד הבקרים הקרובים והתענגו על ארוחת הבוקר, אחת המוצלחות מסוגה בארץ, שמוגשת לרגל חול המועד מדי יום וכוללת שלל מטבלים מושקעים כעלי גפן ופטה כבד העוף המיתולוגי של קימל, צלחת גבינות, סלט משודרג (למשל: קיסר) ואת שקשוקת התרד המעולה או מנות ביצים אחרות, מבריקות לא פחות.

 

קימל בגלבוע. מעלה הגלבוע (ליד אתר הסקי), כביש התענכים. 04-6895566. ארוחת הבוקר מוגשת החל מהשעה 10:00 במחיר של 77 שקלים לסועד

 

לבאי פסטיבל הסרטים: הנמל 24

פסטיבל הסרטים המצויין של חיפה שיתקיים בשבוע הקרוב הוא סיבה מעולה לבקר בבירת הצפון. מבין המסעדות החדשות שנפתחו בשנים האחרונות בעיר, מתבלטת הנמל 24 שבעיר התחתית. המסעדה, שחגגה לא מזמן 5 שנות פעילות, ממוקמת באופן חצי-מחתרתי בקומתו העליונה של האנגר בנמל חיפה, אך מיותר כמעט לציין שהשף רן ראש ומסעדתו היפיפייה מרוחקים מהסביבה התעשייתית ומחנויות הימאים הסמוכות כמרחק שמים וארץ.

 

בתפריט מוגשות באופן עקבי מנות מורכבות מחד ולא מפונפנות מדי מאידך, בסגנון ים תיכוני פרובנסאלי. עסקית הצהריים משתלמת מאד, גם בימים כהרגלם, ובימי הפסטיבל מצטרפת אליה עסקית ערב אטרקטיבית לא פחות, שכוללת ראשונה ועיקרית לבחירה ב-109 שקלים.

 

שיק בעיר התחתית. הנמל 24 (צילום: דורון גולן) (צילום: דורון גולן)
שיק בעיר התחתית. הנמל 24(צילום: דורון גולן)

 

בתפריט עסקית הפסטיבל מככבים פטה כבדים על בריוש ובליווי רביולי כבדים ורוטב טופי וסלט ליונז (חסה, בייקון וביצה עלומה ברוטב ויניגרט) בראשונות ונתחי פילה בקר על מצע פירה אפונה וניוקי אדום, קלמארי במילוי דוקסל פטריות וניוקי ברוטב סרטנים- פרמז'ן וכן ניוקי תפוח אדמה, שום מקורמל וירקות גינה בקרם פטריות פורצ'יני לעיקריות. מומלץ בחום.

 

הנמל 24. הנמל 24, חיפה. 04-8628899

 

 

לצמחונים (אבל לא רק!): אדמה

חופשה היא תמיד תירוץ בשבילנו לצאת ולחפש מסעדות חדשות שעונות על דרישה אחת: שלכל אחד מאיתנו - להלן הקרניבור והצמחונית - יהיה מה לאכול, אבל באמת, לא איזה כריך עוף או סלט עייף.

 

קיבלנו המלצה מחבר על "אדמה" בזיכרון יעקב והחלטנו לנסות. בדקנו קודם מה יש בתפריט באתר שלהם ואכן היה נראה שהמקום עומד בדרישה הראשונית. לא אמרח אתכם בסופרלטיבים על יופיו של המקום, אתם בטח יודעים שזיכרון יושבת באזור עמוס צמחייה ירוקה ומלבבת, ולכן נעבור ישר לאוכל.

 

באדמה מוסיפים לו עדשים, ירקות וטחינה. חציל קלוי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
באדמה מוסיפים לו עדשים, ירקות וטחינה. חציל קלוי(צילום: ירון ברנר)

 

למנה ראשונה ניסינו את החציל הקלוי, שיכול לבוא עם בשר או בלי. בחרנו בלי והתענגנו על תערובת החציל עם העדשים, הירקות והטחינה. מצוין. החלטנו להוסיף גם סלט ירוק עם סלק שהיה רענן ומצוין. אבל השוס הגדול היה במנות העיקריות: אני בחרתי בניוקי עם נענע ואספרגוס והוא - בפילה בקר. אני חושבת שמעולם לא קרה שלא דיברנו אחד עם השניה למשך כל כך הרבה זמן, פשוט לא רצינו. רק האוכל עניין אותנו - הניוקי הנימוח מצדי והבשר העשוי בדיוק, בשילוב תפוחי אדמה ובטטה, מצדו. אנחנו בטוח חוזרים לשם, גם בלי טיול לצפון. (מור אלזון)

 

אדמה ביסטרו, מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זיכרון יעקב

 

לבליינים: מחניודה

היופי במחניודה , המסעדה שהפכה לתופעה ולאמא הרוחנית של מספר דו ספרתי של מסעדות שוק אחרות שנפתחו בעקבותיה, הוא שכל מה ששמעתם ונאמר עליה נכון.

 

הטבחים באמת שרים שירים של דודו אהרון בסרוויס הערב, הסועדים על הבר, זרים מוחלטים עד לפגישתם המקרית, באמת הופכים לחברים ללילה, חולקים קינוחים ומשתכרים יחד והאוכל – הו מאמא, האוכל! – באמת מרגש.

 

 

אם תזדרזו, עוד תספיקו לנשנש גם מסלט הבמיה, לבנה וטרטר הדג. מחניודה (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
אם תזדרזו, עוד תספיקו לנשנש גם מסלט הבמיה, לבנה וטרטר הדג. מחניודה(צילום: תום להט)

 

בקיצור, מי שלא היה כאן עדיין, מוזמן לרגל חופשת החג לעזוב הכל מאחור ולעלות ליום אחד לעיר, ולתת למחניודה לכשף אתכם עם מה שהיא יודעת לעשות הכי טוב: גוד טיים, תפריט יינות מעולה ואוכל מנצח.

 

בהזמינכם מקום (וחובה לעשות כן, ואף רצוי זמן-מה מראש), בקשו להתמקם על אחד הברים, האחד כיפי וקז'ואלי והשני שצמוד לשף, הוא סוג של פינת מיוחסים, שהחליטו, בצדק, ללכת על ארוחת הטעימות הנהדרת שמגיש אסף גרניט.

 

התיישבתם? הזמינו מהר שתייה והסתערו על המנות הבשרים והדגים היומיות ועל הפולנטה הקטיפתית הקבועה ושיינעל העולם – אתם בחופש וככה בדיוק הוא צריך להרגיש.

 

לקרניבורים: רחובות מו ומו ופרסקו

בשקט בשקט, רחובות הפכה לסוג של בירה קולינרית איזורית עבור חובבי בשר. בעיר התמקמו 2 מסעדות מומלצות לקרניבורים, שמגישות מנות גריל לא מתחכמות מדי ואפילו די משתלמות. בפרסקו הרומנית מתמקדים במאכלים רומניים ובתפריט מככבים מיטטיי, קבבים שומיים ותפוחים (55 שקלים), בופה סלטים חופשי, מגוון ועשיר (25 שקלים לסועד) וכמובן - נתחי בשר לבן נהדרים על האש, עבים-עבים ועסיסיים פחד.

 

אוהבים אותך, מיץ'. מיטטיי, קבב רומני תפוח (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אוהבים אותך, מיץ'. מיטטיי, קבב רומני תפוח(צילום: ירון ברנר)

 

עוד בבירת המדע והגריל: מסעדת מו ומו. אל תתנו לשם הדבילי לבלבל אתכם, יודעי ח"ן וקרניבורים להוטים נשבעים בשמה של מו ומו וטוענים בלהט שזו מסעדת הבשרים הטובה בארץ. גם אם לא מדובר בקונצנזוס, אפשר בהחלט למקם את הסינטות והאנטרקוטים כאן (132 ו-180 שקלים ל-400 גרם בהתאמה, 118 שקלים במסגרת עסקית הצהריים) בפנתאון הנתחים השווים, שמצדיקים את מחירם הגבוה.

 

פרסקו. הרצל 23, רחובות

מו ומו. הרצל 177, רחובות

 

לשוקיסטים: שוק נתניה

שוק נתניה מצדיק טיול כשלעצמו, אבל גם מי שעולה צפונה לסוף שבוע או בשעות הבוקר, מומלץ לו לעצור כאן וליהנות משלל המסעדות המגישות מטעמים טריפוליטאים, דוכני הפריקסה, המרגז והסנדביצ'ים התוניסאים.

 

קוראי מדורי אוכל שונים כבר מכירים בוודאי את צ'צ'ו הוותיקה, שנמצאת במרכז השוק. כל מי שהוא מישהו הציץ בסירים שעל הפתיליות כאן, ונדמה שנאמר עליה כבר הכל. ועדיין - המפרום, גריל חלקי הפנים (לב עגל וספַק בראשם) וחריימה הבורי הטרי שמוגשים כאן שווים עצירה מיוחדת (כ-40 שקלים למנה, כולל סלט צ'רשי, צ'רשי פול וחמוצים לראשונות), כאן או בסניף המשודרג ביכין סנטר שבפולג.

 

בצ'צ'ו הוא בלתי נשכח. חריימה ()
בצ'צ'ו הוא בלתי נשכח. חריימה

 

עוד במרכז השוק - דוכני בוריקות טריות, בצק עלים בטיגון עמוק במילוי תפוחי אדמה ו/או ביצה, דוכן מאפים בוכריים ומסעדת מעדני הכרמל, עוד טרבלסית משובחת שממוקמת בעיבורים, בפינה אפלולית וצדדית.

 

חובבי הז'אנר יתמוגגו אצל ז'קי. מרגז (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חובבי הז'אנר יתמוגגו אצל ז'קי. מרגז(צילום: ירון ברנר)

 

חובבי הבאגטים והנקניקיות מוזמנים לתת קפיצה לחמארה המשודרגת של ז'קי קבסה שבכיכר העצמאות הסמוכה, כי מרגז פיקנטי בהכנה ביתית, בליווי מזטים שווים ובירה קרה (30 שקלים, לא כולל הבירה), לא הולך ברגל.

 

צ'צ'ו, שוהם 10 (שוק נתניה), נתניה09-8614511. גיבורי ישראל 17 (יכין סנטר, פולג), נתניה 09-8855955

ז'קי קבסה. אוסישקין 2 (ליד כיכר העצמאות), נתניה 09 - 8344559

 

למבקרים בגליל: זחלאווי

אין תענוג גדול מלגלות מקום קטן על אם הדרך, שבעליו מתייחס אליו ברצינות מופלגת ומשקיע בו את כל אהבתו לאוכל ולאנשים. עו"ד איאד חליחל, מנהל משרד עורכי דין בקרית שמונה, פתח לא מזמן את מסעדת זחלאווי, בכניסה ליישוב גוש חלב. מסעדות תחנת דלק אמנם סובלות מתדמית גרועה, אבל במקרה של זחלאווי, מדובר במסעדה מטופחת ומצוחצחת.

 

חליחל מגיש במסעדה שלו אוכל לבנוני מקורי בהשראת העיר זחלה, בירת האוכל והשתייה בלבנון. תשכחו מסלטי כרוב ותירס מקופסה, פה תקבלו מאזט נחמד של לשון עגל בתחמיץ (45 שקלים), המוגש קר ובלבנון – גם בלויית עראק.

 

משתלב נהדר עם לשון העגל בתחמיץ. עראק (צילום: בילי פרנקל) (צילום: בילי פרנקל)
משתלב נהדר עם לשון העגל בתחמיץ. עראק(צילום: בילי פרנקל)

 

יש גם מוח עגל ברוטב (45 שקלים), או מעורב זחלאווי: כבד, טחול ולבבות עוף, כולם מטוגנים עם שום ותערובת תבלינים. גם לצמחונים השמחה כאן גדולה: נוסף לפתיחי הסלטים המצויניים (20 שקלים לאדם) כדאי לתת את הדעת על המג'דרה שמוגשת עם לבן, פלטת הממולאים המוצלחת, המורכבת מעלי גפן דקיקים כאצבעותיה של תינוקת, וגם על תפוחי האדמה, הקישואים והגמבה ממולאים – הכל ברוטב עגבניות טריות.

 

מי שרוצה ללכת על מנה מיוחדת באמת, כדאי שיזמין (יום מראש) את הקובה, מהסוג שמכינים בכפרים על גבול הלבנון ועשויה מבשר עגל טרי וטחון, המוגש נא, עם תבלינים ובורגול. הקובה מונחת על רוטב שנקרא חשווה, ובו בצל ובשר עגל קצוץ, שבושלו באיטיות בשמן זית (שרית סרדס-טרוטינו).

 

זחלאווי, מתחם תחנת דלק פז, לפני הכניסה הראשית לגוש חלב, טל' 04-6987877. פתוח: כל השבוע, 10:00-22:00.

 

למשפחות וילדים: עמבורגר ומוזס

בואו נשים את הקלפים על השולחן: סוכות הוא חג משפחתי ומשפחה במסעדה משמעה על פי רוב הוא תקציב מוגבל ותפריט ידידותי לילדים, שמצדם לא תמיד מעריכים סושי אינדסייד אאוט במילוי צלופח או מפות לבנות ומלצרים לחששנים.

 

עמבורגר היא בדיוק מסעדה שעונה על התנאים למסעדת משפחה אידאלית: התפריט זול ולא מתחכם וכולל המבורגרים טובים ופסטות לצמחוניים בצומת גומא, מיקום אטרקטיבי לטיילים בגולן ובגליל העליון.

 

הילדים מתלהבים. ההמבורגר של מוזס ()
הילדים מתלהבים. ההמבורגר של מוזס

 

עוד בסגנון: הסניף החדש של רשת ההמבורגרים מוזס בטיילת שבאילת. המחירים לא נמוכים במיוחד, אבל העיצוב מאיר העיניים, הפנייה הברורה לילדים עם הפעלות ותפריט מיוחד והעובדה שאתם לא מפסידים שום דבר במקום אחר (אילת לא התברכה ביותר מדי מסעדות שאפשר לגמור עליהן את ההלל), הופכים את הסניף הדרומי הזה לאטרקטיבי למדי עבור משפחות. תפריט הילדים כולל המבורגר או שניצל עם צ'יפס, שתייה וגלידה לקינוח (45 שקלים).

 

עמבורגר. גליל סנטר, ראש פינה

מוזס. הים 4, טיילת מלון דן אילת

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברקפסט משובח בבלקון. קימל בגלבוע
צילום: קימל בגלבוע
חריימה חסר תקדים. צ'צ'ו
צילום: נמרוד גליקמן
פרובאנס זה כאן. רן ראש, השף של הנמל 24
צילום: עמית מגל
איזה פינאלה! מתוקים במחניודה
צילום: תום להט
ולקינוח - המבורגרים, כוכבי תפריטי הילדים
צילום: index open
מומלצים