שתף קטע נבחר

עתירה לבג"ץ: מנעו הפרדה מגדרית במאה שערים

למרות קביעת בג"ץ אשתקד כי ההפרדה בין גברים לנשים ברחובות השכונה החרדית אינה חוקית, בעתירה שהוגשה לבית המשפט נטען שדבר לא השתנה. "שכונת מאה שערים אינה אקס-טריטוריה", טענה העותרת

חברת מועצת העיר ירושלים, רחל עזריה, עתרה הבוקר (יום ו') לבג"ץ נגד משטרת ישראל ועיריית ירושלים, שלטענתה מאפשרות לגורמים חרדים קיצונים לכפות הפרדה בין גברים לנשים ברחובות שכונת מאה שערים בחג הסוכות – בניגוד לחוק.

 

גלעד שליט  בדרך הביתה:

 

סוכות בערוץ היהדות :

  

עזריה, באמצעות בא כוחה, דיקן מכללת "שערי משפט" עו"ד ד"ר אביעד הכהן, טוענת כי הפרדת המינים במרחב הציבורי על-ידי "סדרנים הפועלים כמעין מיליציה" פוגעת באופן קשה בכבודם, בחירותם ובחופש התנועה של העוברים והשבים, ואף מבזה את בית המשפט שכבר אשתקד קיבל את הטענה בעניין זה והורה למשטרה למלא את תפקידה ולאכוף את החוק.

 

גברים ממאה, נשים משערים (צילום: AP) (צילום: AP)
גברים ממאה, נשים משערים(צילום: AP)

  

העותרת, שהזהירה עוד לפני החג על כוונתם של גורמים חרדים להפריד בין גברים לנשים בשכונתם, גילתה אתמול כי אכן כך עשו, וכעת היא דורשת דיון דחוף בעניין - זאת כדי שהחלטת בית המשפט תוכל להיות מיושמת מיד ותשנה את המצב במאה שערים כבר בחג זה. עם זאת היא מבהירה כי "נוכח ניסיון השנים האחרונות, העתירה מתייחסת לא רק לחג הסוכות השתא, אלא לכל ימות השנה". 

 

חוכא ואיטלולא מהחוק

עזריה מתארת את ההליך המשפטי שהתקיים בשנה שעברה, בסיומו התחייבה המשטרה לאכוף את החוק בשכונה בעניין זה. כעת, כך היא טוענת, "עולם כמנהגו נוהג" כשהמשטרה ועיריית ירושלים "אינן נוקפות אצבע" כדי למנוע את הישנות התופעה, למרות האזהרות.

 

"אם זו אינה עשיית שלטון החוק ל'חוכא ואיטלולא', ושימתו ללעג וקלס – לא ידענו בזיון שלטון החוק מהו", נכתב בעתירה.

  

לדברי העותרת, משיחות עם תושבים חרדים בעיר ועם נציגיהם במועצת העיר עולה כי גם הם מעוניינים בשמירה על הסטטוס-קוו, ובמניעה מכניעה לאלימותם של הקיצונים. עזריה מדגישה כי היא מכבדת את אורח החיים ושמירת המסורת של תושבי מאה שערים, אך אין לכפות נורמות אלה על העוברים ברשות הרבים.

  

"ככל שהנהגת סדרי ההפרדה נועדה להביא לשמירה יתירה של גדרי הצניעות, כדי לאפשר לכאורה את חגיגות 'שמחת בית השואבה', יש בה, במתכונתה הנוכחית הפוגעת פגיעה קשה באנשים אחרים, משום 'מצווה הבאה בעבירה', שאסורה אף לפי ההלכה היהודית ומנוגדת בתכלית ל'ערכיה של מדינה יהודית'".

  

אם רוזה פארקס הצליחה

נגד המשטרה והעירייה נטען בעתירה: "בשנים האחרונות, ובמיוחד בימי חג הסוכות, הפכו המשיבים, למעשה אם לא להלכה, את שכונת מאה שערים למעין 'אקס טריטוריה': כוחות המשטרה

ופקחי העירייה כמעט שאינם נכנסים לתוככי השכונה בשעת 'שמחת בית השואבה'".

 

לאחר הגשת העתירה אמרה עזריה: "מאה שערים בפרט, והציבור החרדי ככלל, אינם מעל החוק. למרות הקושי של הקיצונים במגזר החרדי להבין זאת - ההפרדה במרחב הציבורי על רקע מגדרי אינה מוסרית ואינה חוקית. אני קוראת לבית המשפט להתערב באופן מיידי בנעשה בשכונות החרדיות ולוודא שציבור הנשים ירגיש בנוח להסתובב בכל מקום במדינת ישראל.

 

"אם רוזה פארקס הצליחה בארצות הברית הגזענית של שנות ה-50, אנחנו בישראל הדמוקרטית של 2011 חייבים גם כן להצליח". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאה שערים בסוכות
צילום: AP
הכהן. בשם העותרת
מומלצים