שתף קטע נבחר

יזמי הנדל"ן ניצחו: יוקם כפר נופש בכנרת

המאבק הארוך נגד בניית כפר הנופש בחוף כורסי (אשלים), הסתיים בפשרה כואבת: הבנייה תימשך תוך הבטחת הגישה של הציבור אל החוף. אדם טבע ודין: למרבה הצער, אי אפשר לתקן את הטעות שעשה מינהל מקרקעי ישראל כששיווק את הקרקע

פשרה כואבת: בניית כפר הנופש בחוף כורסי (אשלים) בכנרת תימשך, תוך הבטחת גישה של הציבור הרחב אל החוף ופיתוח שטחי ציבור באזור. כך נקבע בהסכם שהושג בעתירה שהוגשה נגד הבנייה בחוף, שהחלה ביולי האחרון. ביום חמישי האחרון ניתן תוקף של פסק דין להסכם על ידי בית המשפט המחוזי בנצרת.

 

עוד על המאבק נגד הבנייה בחוף כורסי:

 

נאבקים על השטחים הפתוחים - לא רק בכנרת:

 

העתירה הוגשה על ידי "אדם טבע ודין" וקבוצת תושבים, ביניהם גם מפכ"ל המשטרה לשעבר אסף חפץ, נגד היזם "מלון אורכידאה", ועדות התכנון של משרד הפנים והמשרד להגנת הסביבה. בעתירה נטען, שיש אי התאמה בין התנאים וההגבלות בתוכנית החלה במקום לבין ההיתר שהעניקה הוועדה המחוזית גולן לעבודות הבנייה בחוף.

 

בהסכם התחייבו היזמים להבטיח את הנגישות הציבורית אל החוף מעתה והלאה, למעט פרקי זמן נדרשים לעבודות הפיתוח. עוד התחייבו לפתח חנייה ציבורית וטיילת לרווחת הציבור שתחובר לשביל סובב כנרת.

 

"שיווק הקרקע - טעות גדולה"

חוף כורסי הינו אחד החופים הייחודיים ביותר בכנרת, אשר נשתמרו במצבם הטבעי. החוף הינו חלק מהדלתא של נחל סמך - אזור טבעי שמשתרע משני צידי נחל סמך וכולל צמחיית חוף, בתי גידול ליונקים וציפורים, חורשות עצים ועוד. בנוסף לחוף חשיבות מיוחדת לציבור העוסקים בספורט kit surfing (גלישת עפיפונים).

 

"ההסכם ופסק הדין שניתן בעקבות העתירה מהווים הישגים חשובים שיבטיחו את נגישותו של הציבור אל החוף ופיתוח שטחים לטובת הציבור הרחב", אמר עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל אדם טבע ודין.

 

עם זאת הוא ציין, כי "כפר הנופש בכורסי מיותר. לצערנו, גם לבית המשפט יש מגבלות והוא לא יכול היה לתקן את הטעויות שעשה מנהל מקרקעי ישראל כאשר שיווק את הקרקע לבניית כפר נופש. אנו קוראים למנכ"ל המינהל, שהוכיח את רגישותו להגנה על החופים בישראל, לבטל לאלתר את בניית כפרי הנופש המיותרים על חוף הכנרת, שיהוו בכייה לדורות".

 

עו"ד איל ת. שרון ממשרד אגמון ושות' שייצג את היזם, מסר כי "הסכם הפשרה שהושג יאפשר פיתוח פרויקט תיירותי אשר ישפר את איכות וכמות התשתיות באזור, ישפר את הנגישות של הציבור הרחב לאתרי הטבע והתיירות, יעלה את שיעור התעסוקה, רמת החיים, היצע מרכזי התיירות, הבילוי והפנאי ועוד".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים