שתף קטע נבחר

דרך הבשורה בגליל: "חוויה חזקה יותר מהכנסיה"

השביל שבו צעד ישו לאורך 62 ק"מ בגליל נפתח למבקרים. הנוף והאתרים יעניינו גם את מי שאינו נוצרי, אך הצליינים כבר נשמעים נרגשים. הנה סיור ראשון בנופים שלאורך השביל, מנצרת לכנרת

הבשורה מגיעה מהגליל. השבוע נחנכה באופן רשמי "דרך הבשורה", שבה צעד ישו מהר הקפיצה שבנצרת עד לכפר נחום שלחופי הכינרת. המסלול, שאורכו כ-62 קילומטרים, נועד להוות מוקד משיכה נוסף לתיירים הנוצרים שמגיעים לארץ, המהווים כשני שלישים מכלל התיירים.

 

עוד על הגליל בערוץ התיירות: 

   

 

החלק העיקרי של הדרך מתחיל בהר הקפיצה, עובר דרך יער בית קשת, נחל ארבל, תל כנרות, טבחה ועד לגן הלאומי כפר נחום. שבילים נוספים יוצאים מכפר כנא, הר ארבל וקרני חיטין. כל הדרכים מסתיימות בכפר נחום, המרכז הרוחני שבו ישב ישו.

 

הדרך מסומנת ומשולטת לכל אורכה, והתיירים יוכלו מעתה להתחבר אל הנופים, בעלי החיים והצמחים שאותם ראה ישו במו עיניו בזמן צעדותיו הרבות בגליל. ישו בילה את רוב זמנו בטבע ואת רוב הדרשות למאמיניו נשא באוויר הפתוח.

 

צליינים שנכחו בצעדה הראשונה עם חנוכת הדרך נראו נרגשים מאוד. אלברטו מהרפובליקה הדומיניקנית, שנשלח לכאן במסגרת סמינר כמורה מהפיליפינים, אמר ל-ynet כי "החוויה של הצעידה בשביל והקראת פסוקים בנקודות שונות לאורכו חזקה מכל תפילה או דרשה שהשתתפתי בה בכנסיה״.

אפשר גם על סוס. שר התיירות בדרך הבשורה  (צילום: עמוס פרידלין) (צילום: עמוס פרידלין)
אפשר גם על סוס. שר התיירות בדרך הבשורה (צילום: עמוס פרידלין)

 

המומחית לנצרות יסכה הרני שהובילה את הסיור הראשון אמרה כי מה שמוגדר כ״תבנית נוף מולדתנו״ משפיע על אופי המחשבה והופך למעשה ל"תבנית נוף מחשבתנו", לכן, הסבירה, תבנית נוף מולדתו ומחשבתו של ישו שזורה כחוט השני ב-62 הקילומטרים של דרך הבשורה.

 

לצד המוקד הנוצרי המעניין, חשוב לציין כי דרך הבשורה היא אתר תיירות הפונה גם למי שאינו נוצרי, והנופים שלאורכה מרהיבים גם למי שלא הולך בעקבות האמונה. את השביל מומלץ לצעוד בארבעה מקטעים,

ואפשר גם לרכוב בו על אופניים או על סוסים. למי שלא מסתפק בכך - ניתן לשלב בטיול גם שיט בכינרת.

 

שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, ציין כי הפרויקט החדש יתרום ליצירת מקומות תעסוקה חדשים בגליל בתחום המלונאות, המסעדות ושירותי הארוח והמסחר לתיירים. במהלך חנוכת הדרך התנסה שר התיירות ברכיבה על סוס, ונראה משועשע למדי. הוא ציין כי דרך הבשורה כבר נמצאת בתוכניות השיווק של המשרד בנציגויות שהוא מפעיל ברחבי העולם.

הארבל מתנשא מעל השביל בדרך הבשורה  (צילום: עמוס פרידלין) (צילום: עמוס פרידלין)
הארבל מתנשא מעל השביל בדרך הבשורה (צילום: עמוס פרידלין)
 

 

במשרד התיירות ציינו כי העלות הכוללת של הכשרת השביל היא כ-3 מיליון שקלים, וכשני שלישים מתוכם הושקעו בידי משרד התיירות. עוד השתתפה בהשקעה הקרן הקיימת לישראל.

 

לעוד טיולים היכנסו לאתר  של עמוס פרידלין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שילוט מיוחד לאורך המסלול. דרך הבשורה
צילום: עמוס פרידלין
מומלצים