שתף קטע נבחר

סמיך ומשגע: סמוזי ושייקים לארוחת הבוקר

הוא חלקלק, מלא אנרגיה ועושה הרבה שמח על הבוקר. רועי ירושלמי ממליץ לכם להוריד את הבלנדר מהבויעדם, לשים קצת פירות, חלב וקרח ולהחליף את הקפה בסמוזי פירות יער, בננה לאסי או בשייק שכולו שוקולד ושחיתות

כל מי שהתגורר תקופה בארצות הברית או בצפון-מערב אירופה מכיר את המשקה הסמיך-סמיך הזה, שמייצר משילוב של חלב, קרח ופירות קפואים, קרנבל קצפי וצבעוני בין רגע, לכל המשפחה. אין מה לומר - הסמוזי (Smoothie) זכה בצדק למעמד של כוכב בתפריט המשקאות בדיינרים, חדרי כושר ומכוני הספא, ביבשת שמקדשת את הנוחות והדקדנס על פני כל משתנה אחר בתזונה.

 

עוד בערוץ האוכל:

אבלסקיור: פנקייק תפוח עץ דני לחנוכה ועוד שלל אביזרי מטבח לחג

קטנות ומטריפות: רושפלד עם טאפאס פטריות

קפה ומאפה: 10 מאפיות שאפשר לזלול בהן

 

בארץ, כיאה למדינה שהתברכה בשפע של פירות טריים, מעדיפים דווקא שייקים מימיים שבמקום קרח וחלב, מכילים אחוז גבוה של פרי ונמכרים בעיקר במיציות. על ייצור שייקים לבד אין בכלל על מה לדבר ונדיר לראות בית שבו מכינים שייקים על בסיס ביתי, וחבל. כי סמוזי ושייקים בכלל הם אחת הדרכים המרעננות לפתוח את הבוקר, בבוסט מפנק של אנרגיה (וגם קלוריות - לא נכחיש), שמזין, משביע ובעיקר מחזיק אתכם עירניים ושבעים עד ארוחת הצהריים.

 

בוסט של אנרגיה על הבוקר. סמוזי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בוסט של אנרגיה על הבוקר. סמוזי(צילום: shutterstock)

 

העלינו עבורכם 5 מתכונים קלים לסמוזי, שיחליפו בנקל קפה או אפילו את המוזלי או הקורנפלקס של ארוחת הבוקר.  במילים אחרות: זה הזמן להוריד את הבלנדר המאובק והעצוב מהבויעדם, להצטייד בקצת קרח ופירות ולתת פייט מזין וטעים לכל ההתמכרויות של 8 בבוקר:

 

סמוזי תות-בננה

קלאסיקה אלמותית מהמטבח הקליפורני, שמגישים בכוס גדולה עם קש. טיפ משדרג: מצויידים בבלנדר חזק ואגרסיבי? חתכו את הפירות מראש והקפיאו אותם לפני השימוש. מלבד הנוחות וחסכון הזמן, בשעת הש' צפוי להתקבל משקה הרבה יותר קצפי.

 

המרכיבים (ל-2-3 מנות):

 

2 בננות בשלות, קלופות וחתוכות לפרוסות

100 גרם תותים (6-7 תותים בינוניים)

2 כפיות סוכר או כפית דבש או כפית סילאן

קוביות קרח מ-1-2 תבניות (7-8 קוביות גדולות)

3/4 כוס חלב או חלב סויה או 1 מיכל יוגורט טבעי

 

קלאסיקה קליפורנית. סמוזי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קלאסיקה קליפורנית. סמוזי(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים מלבד הסוכר למיכל הבלנדר ומערבלים כדקה, עד לקבלת משקה סמיך והומוגני.
  2. מוסיפים את הסוכר, מערבלים כעשר שניות נוספות ומגישים מייד.

 

בננה לאסי

פייבוריט אישי וחמצמץ מהודו. מזין, מפנק ומהווה אחלה דרך להצטייד בפחמימות לפני אימון.

טיפ: אפשר להחליף את הבננות במנגו

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

3 בננות בשלות, קלופות וחתוכות לפרוסות

2 כפיות סוכר או כפית דבש או כפית סילאן

קוביות קרח מ-1-2 תבניות (7-8 קוביות גדולות)

2 מיכלי יוגורט טבעי

עלים מ-2-3 גבעולי בזיליקום - לא חובה

עלים מ-3-4 גבעולי נענע - לא חובה

 

שייק בננה באטרף של נענע ובזיליקום. בננה לאסי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שייק בננה באטרף של נענע ובזיליקום. בננה לאסי(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:
  1. מכניסים את כל המרכיבים מלבד הסוכר למיכל הבלנדר ומערבלים כדקה, עד לקבלת משקה סמיך והומוגני.
  2. מוסיפים את הסוכר, מערבלים כעשר שניות נוספות ומגישים מייד.

 

סמוזי שוקולד

טוב, כאן אין שום תרוצים - מדובר בפינוק נטו, שכולו דקדנס על הבוקר. אפשר להוסיף למתכון, על מנת לצמצם מעט את השוקולדיות, גם בננה או חמאת בוטנים ואפשר גם להחליף את השוקולד בתמרים מגולענים.

 

המרכיבים (ל-2-3 מנות):

1 כפית סירופ שוקולד

1 כדור של גלידת שוקולד מריר, עשירה ואיכותית

קוביות קרח מ-1-2 תבניות (7-8 קוביות גדולות)

1/2 כוס חלב

 

תות ושוקולד. סמוזי מושחתים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תות ושוקולד. סמוזי מושחתים(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים מלבד הסוכר למיכל הבלנדר ומערבלים כדקה, עד לקבלת משקה סמיך והומוגני.
  2. מוסיפים את הסוכר, מערבלים כעשר שניות נוספות ומגישים מייד.

 

סמוזי פירות יער

בעת לימודיי, התגוררתי תקופה בסקנדינביה, במקום הכי רחוק מפירות טריים, חומוס, קציצות פראסה וכל דבר אחר שמזכיר את הבית. חבריי המקומיים לספסל הלימודים התגלו כאנשים בעלי הרגלי תזונה שונים ומעניינים מאלו שהכרתי בבית. זכור לי במיוחד שהם ניצלו את הזמינות הרבה של פירות היער לצרכי הכנת קינוחים ובפרט - סמוזי עשיר וסגלגל, עמוס בפטל שחור, אוכמניות ודומדמניות, איתו הם פתחו את הבוקר. בישראל נדרש הון של ממש כדי להצטייד בפירות יער טריים מדי בוקר, אבל כפינוק חד פעמי (או אם קונים אותם קפואים, בתפזורת בסופרים), שווה מאד לתת צ'אנס לסמוזי העשיר הזה.

 

המרכיבים (ל-2-3 מנות):

100-150 גרם פירות יער שונים (אוכמניות, דומדמניות, פטל, דובדנים ועוד), טריים או קפואים

קוביות קרח מ-1-2 תבניות (7-8 קוביות גדולות)

1 כוס חלב

1 כף סוכר או כפית דבש או כפית סילאן

 

להיט נורדי. סמוזי פירות יער (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
להיט נורדי. סמוזי פירות יער(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים מלבד הסוכר למיכל הבלנדר ומערבלים כדקה, עד לקבלת משקה סמיך והומוגני.
  2. מוסיפים את הסוכר, מערבלים כעשר שניות נוספות ומגישים מייד.

 


פורסם לראשונה 18/12/2011 23:46

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ככה אוהבים אותו בסקנדינביה. סמוזי פירות יער
צילום: shutterstock
מומלצים