שתף קטע נבחר

צרפת: 30 אלף נשים נקראו להחליף שתלי הסיליקון

משרד הבריאות הצרפתי קורא ל-30 אלף נשים שעברו הגדלת חזה באמצעות שתלי PIP לשוב בדחיפות למנתח להסרת השתלים - עד סוף השבוע. הסיבה: נתגלו מספר מקרי סרטן בקרב המושתלות. גם בארץ נשים רבות בעלות שתלים מסוג זה. מומחה: עליהן לגשת בדחיפות לבצע אולטרסאונד של השדיים

סכנת סרטן בשתלי הסיליקון: 30 אלף נשים בצרפת נקראו לבצע הסרת שתלי סיליקון מסוג PIP, בעקבות מספר מקרי סרטן שנתגלו בקרב נשים מושתלות. החברה, שהואשמה כי שתלי הסיליקון שלה נקרעים, הפסיקה את פעילותה לפני כשנתיים. בישראל ישנן נשים רבות עם שתלי סיליקון מתוצרת PIP והמומחים ממליצים להן לגשת לבדיקת אולטרסאונד שד בהקדם.

 

הכל על שתלי הסיליקון:

הסיליקון עלול לסרטן? מדריך לניתוח הגדלת חזה

ה-FDA ממליץ: להחליף שתלי סיליקון כל 10 שנים

ה-FDA חושד: שתלי סיליקון גורמים לסרטן נדיר

 

משרד הבריאות הצרפתי יממן ניתוחי ההסרה

עד כה דווח למשרד הבריאות הצרפתי על שמונה מקרי סרטן בקרב מטופלות שעברו ניתוח הגדלת שדיים עם שתלי סיליקון מסוג PIP שהיו פגומים. מתוך שמונת המקרים הללו, חמש נשים לקו בסרטן שד מסוג אדנוקרצינומה,

אחת לקתה בסוג סרטן נדיר הקרוי לימפומה של השדיים, אישה נוספת לקתה בלימפומה של השקד והאחרונה לקתה בסרטן הקרוי אופלאוקמיה.

 

שר הבריאות הצרפתי הודיע היום (ג') כי עד סוף השבוע יינתנו הנחיות מדוייקות לטיפול בנשים עם שתלי סיליקון מסוג PIP. כך או כך נקראו כל 30 אלף המושתלות לשוב לרופא המנתח ולעבור הסרה של שתלי הסיליקון עד סוף השבוע. במשרד הבריאות הצרפתי גם הבטיחו כי מימון הניתוח יבוצע על ידי ביטוח הבריאות של המושתלות.

 

בתוך כך מסר משרד המשפטים בצרפת כי נתקבלו עד כה יותר מאלפיים תלונות של מושתלות שדיים מסוג PIP וכי נגד החברה נפתחה חקירה פלילית באשמת רצח ללא כוונת תחילה ופציעות.

 

הגדלות שדיים באמצעות שתלי PIP התבצעו גם בישראל, אולם לא ברור עדיין מה מספר הנשים שעברו אותן. בעבר כבר התברר כי חלק מהשתלים של החברה נקרעו וגרמו לדליפת סיליקון.

 

"סכנת קרע בשתלי סיליקון קיימת בכל סוגי השתלים במידה זו או אחרת", אומר ל-ynet ד"ר דין עד-אל, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים "בילינסון". "לחברת PIP היה שיעור גבוה של קרעים בשתלים ולפיכך מומחים לכירורגיה פלסטית בישראל כבר לא משתמשים בהם. ידוע לי שיש ישראליות שעברו הגדלת חזה עם שתלי סיליקון מסוג זה וייתכן שגם עולות מצרפת נושאות את שתלי הסיליקון הללו".

 

לדברי עד-אל, באיגוד לכירורגיה פלסטית טרם החליטו כיצד לפעול לאור ההמלצות בצרפת, אולם בינתיים ממליצים באיגוד לכל אישה שיודעת כי שתלי הסיליקון שלה הם מתוצרת PIP, או אישה שאינה יודעת מאיזו תוצרת הסיליקון שהושתל בה, לגשת בדחיפות לביצוע אולטרסאונד של השדיים לאבחון קרע. לכלל המושתלות ממליץ עד-אל לגשת באופן שגרתי לאולטרסאונד שדיים אחת לשנה.

 

סיליקון: היסטוריה רוויית חששות

כבר בשנות ה-90 הורה ה-FDA לאסור את השימוש בשתלי סיליקון מחשש שדליפת הסיליקון מהשתל תגרום לסרטן. ה-FDA אמר אז כי לא הוחלט ששתלי הסיליקון מסוכנים, אלא שאין אפשרות לתת לנשים מספיק אינפורמציה על בטיחות השתלים - שיהיו בגופן במשך שנים רבות. החשש הכבד היה, כאמור, מפני קריעת השתל והשפעת הסיליקון הדולף על הגוף.

 

לפני כשבע שנים החליט פאנל מיוחד של ה-FDA לאשר מחדש שימוש בשתלי הסיליקון בתנאים מסויימים, הכוללים בדיקה שנתית מקיפה והתרעה בפני הפציינטית על סיכונים אפשרים ובדיקת השתלים. מומחים התנגדו אז לאישור מחדש של ה-FDA בטענה כי אין מספיק מחקרים שבודקים לטווח הרחוק את רמת הבטיחות בניתוחים להשתלת סיליקון בחזה.

 

בתחילת השנה הודיע מינהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) כי יבחן את הקשר בין שתלי סיליקון וסלאיין, המשמשים להגדלת חזה, ובין הסיכון להופעת סרטן לימפומה מסוג ACLC הנחשב נדיר ביותר. עד כה קיבל ה-FDA דיווחים מרחבי העולם על 60 מקרים של ALCL בקרב נשים שעברו השתלת חזה. קשה להעריך מספר זה, כיוון שלא כל המקרים פורסמו בספרות הרפואית. לדברי מומחי ה-FDA ייתכן שמספר המקרים בפועל גבוה יותר.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שתלי סיליקון. החברה הפסיקה פעילותה לפני שנתיים
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים