שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: ירון ברנר

    ג'ינג'רברד ועוד: רביבה עם עוגיות ומאפי חג המולד

    חג המולד הוא שעתם היפה של שלל מאפים ועוגיות עמוסות בתבלינים ובחן ביתי ונאיבי. רביבה אפל מכינה לרגל קריסמס ג'ינג'רברד מחויכות, לחמניות זעפרן שבדיות, ספקולאס - עוגיות קינמון הולנדיות ולקינוח גם עוגיות ריבה קלאסיות

    עוגיות ג'ינג'רברד - Gingerbread men

    באנגלית, ג'ינג'רברד הוא שם כולל לעוגיות זנגביל חומות, מלאות טעם וחן. אנו הכנו מהבצק הזה דמויות של אנשים בגדלים שונים, אותם עיטרנו בעזרת סוכריות m&m, זיגוג חלב וסוכריות צבעוניות קטנות.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    רביבה מציגה: קינוחים למשקיענים

    יין חם: המדריך השלם, טיפים ו-3 מתכונים מנצחים

    הפיקאסו של המקארון: ראיון עם פייר הרמה

     

    חמודים אש. מיני אנשי ג'ינג'רברד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    חמודים אש. מיני אנשי ג'ינג'רברד(צילום: ירון ברנר)

     

    המרכיבים (ל-24 עוגיות בינוניות):

    3/4 כוס סוכר חום

    100 גרם חמאה מרוככת

    2 ביצים גדולות

    1/4 כוס מולסה (ניתן להשיג בחנויות טבע וחנויות המתמחות בקונדיטוריה)

    450 גרם קמח + 50 גרם קמח לקימוח

    2 כפיות ג'ינג'ר טחון

    1.5 כפיות סודה לשתיה

    1/2 כפית קינמון טחון

    1/2 כפית מוסקט טחון

    1/2 כפית מלח

     

    לציפוי הווניל:

    1 כוס אבקת סוכר מנופה

    2 כוסות חלב

     

    לעיטור:

    סוכריות דרז'ה

     

    וגרסה ללא עיטורים. ג'ינג'רברד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    וגרסה ללא עיטורים. ג'ינג'רברד(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מקציפים חמאה וסוכר עד לאיחוד ומוסיפים ביצים ומולסה. 
    2. מוסיפים לתערובת ג'ינג'ר, קינמון, סודה, מוסקט ומלח ומערבלים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד, משטחים ומצננים במקרר במשך שעה לפחות. 
    3. מרדדים את הבצק בין 2 גליונות נייר אפייה מקומחים לעובי של 3 מ"מ. קורצים בעזרת חותכן דמויות של ילדים, כוכבים או כל צורה העולה הדעת. מסדרים את העוגיות על נייר אפייה בתבנית אפייה ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.
    4. מכינים את הציפוי: מערבבים יחד את אבקת הסוכר והחלב ויוצקים לשקית זילוף
    5. מעטרים: מזלפים את הציפוי על העוגיות ומקשטים בסוכריות דרז'ה

     

    ספקולאס - Speculaas

    עוגיות חג מולד פריכות בטעם דומיננטי ועז של קינמון וחמאה, שמאד פופולריות בארצות השפלה, הולנד ובלגיה.

     

    מהבצק הדביק המתקבל לאחר הלישה ניתן לקרוץ, בעזרת קורצנים, עוגיות בשלל צורות. אנו קרצנו כוכבים, צורת-חג קלאסית, אך אפשר בהחלט לקרוץ גם אנשים, סהרונים וכל צורה אחרת שעולה על הדעת.

     

     

    המרכיבים:

    200 גרם חמאה

    200 גרם סוכר חום

    60 גרם סוכר לבן

    10 גרם אבקת קינמון

    2 קורט מלח

    50 גרם ביצים

    15 גרם חלב

    400 גרם קמח

    6 גרם אבקת אפייה

     

    קינמוניות משהו. עוגיות ספקולאס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    קינמוניות משהו. עוגיות ספקולאס(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכרים. מוסיפים קינמון ומלח ואחר כך ביצה, חלב. לבסוף מנפים פנימה יחדיו קמח ואבקת אפיה. שימו לב: על מנת שיתקבל בצק פריך, חשוב שלא לערבל אותו יותר מדי. מצננים במקרר במשך שעתיים לפחות.
    2. מרדדים את הבצק בין 2 גליונות נייר אפייה לעובי של 3-4 מ"מ וקורצים ממנו צורות בעזרת קורצנים.
    3. מורחים על כל עוגיה בעזרת מברשת מעט מים ומפזרים מעל סוכר.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160-170 מעלות כ-8-10 דקות

     

    עוגיות ריבה מושלגות

    תמיד כיפיות, תמיד מתאימות - מתכון מנצח לעוגיות הריבה האהובות, שאבקת הסוכר מקנה להם אווירת חג מולד מושלגת.

     

    המרכיבים (ל-50 עוגיות):

    250 גרם חמאה

    100 גרם סוכר

    2 ביצים (מס' 3)

    560 גרם קמח תופח

     

    למילוי:

    ריבת פטל באיכות טובה

     

    לקישוט:

    אבקת סוכר

     

    אווירה מושלגת. עוגיות ריבה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    אווירה מושלגת. עוגיות ריבה(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים ביצים ואחרי שנבלעו בתערובת, מוסיפים בהדרגה את הקמח. ממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד (שימו לב: חשוב שלא לערבל את הבצק יותר מדי). מצננים את הבצק במקרר במשך שעתיים לפחות.
    2. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של 3 מ"מ וקורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס"מ. במרכז של מחצית מהעוגיות קורצים חור בקוטר של 1.5 ס"מ.
    3. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 8 דקות או עד שצבען זהוב בהיר.
    4. מפזרים על העיגולים המחוררים אבקת סוכר ובמרכז העיגולים הלא המחוררים - מעט ריבת פטל. מכסים את העוגיות עם הריבה עם העוגיות המחוררות ומהדקים בעדינות.

     

    לחמניות זעפרן שבדיות - Lussekatt 

    לחמניות מתוקות בטעם ביתי, שנהוג לאכול בשבדיה בסביבות חג המולד, עם קצת חמאה או ריבת דומדמניות ופטל בצד.

     

    טיפ: דווקא בזעפרן, המרכיב המסורתי המעניק ללחמניות את שמן, לא חייבים להשתמש כאן - מלבד צבע זהוב, הוא לא מוסיף יותר מדי טעם או ייחוד ללחמניות.

     

    המרכיבים (ל-25 לחמניות):

     

    350 מ"ל חלב

    80 גרם חמאה

    50 גרם שמרים טריים

    1 מיכל שמנת חמוצה

    1/2 גרם חוטי זעפרן - לא חובה

    1/2 כפית הל טחון

    100 גרם סוכר

    1 כפיות מלח

    900 גרם + 100 גרם קמח

    3/4 כוס צימוקים

    1 ביצה טרופה

     

    משבדיה באהבה. לחמניות זעפרן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    משבדיה באהבה. לחמניות זעפרן(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים בסיר קטן את החמאה עם החלב ומביאים את התכולה ל-38 מעלות. מוסיפים את השמרים, מפוררים ומערבבים היטב.
    2. מערבבים בקערת מיקסר שמנת חמוצה, זעפרן, סוכר, מלח ו-900 גרם קמח. מוסיפים את תערובת החלב, השמרים והחמאה ומעבדים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק מבריק ורך. מכסים ומתפיחים 40 דקות.
    3. מקמחים את משטח העבודה עם הקמח הנותר, משטחים את הבצק ויוצרים ממנו 20 חבלים באורך 15 ס"מ כל אחד. מגלגלים את הקצוות של כל חבל לכיוון המרכז לצורת S מסולסלת.
    4. מניחים את הלחמניות על תבניות עטופות בנייר אפיה, מעטרים בצימוקים, מכסים במגבת ומתפיחים לעוד 30 דקות.
    5. מברישים את הלחמניות בביצים ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 7-10, עד שהן נפוחות וזהובות.

     

    שף-קונדיטורית רביבה אפל היא הבעלים של רשת "רביבה וסיליה"

     


     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עם קצת זנגביל והרבה אהבה. ג'ינג'רברד
    צילום: ירון ברנר
    ג'ינג'רברד, הגרסה המחויכת
    צילום: ירון ברנר
    ספקולאס
    צילום: ירון ברנר
    תמיד נכונות. עוגיות ריבה מושלגות
    צילום: ירון ברנר
    עוגיות הריבה ואנשי הג'ינג'רברד בתהליך ההכנה
    צילום: ירון ברנר
    ג'ינג'רברד אחרון לקינוח
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים