שתף קטע נבחר

גנץ: לא ייתכן שאנחנו צבא העם ורק חצי משרת

רב-אלוף בני גנץ אמר לתלמידי תיכון בבאר טוביה כי "זה פשוט לא יילך יותר שלא כולם נושאים בנטל". הוא השווה בין הקולות בכיכר א-תחריר בקהיר לבין הקולות שנשמעו בשדרות רוטשילד

הרמטכ"ל, רב אלוף בני גנץ, מתגייס למאבק בהשתמטות משירות צבאי. לדבריו, השירות בצה"ל הוא "חובה שהיא זכות. בשלב מסוים אדם חייב לתת מעצמו למען המדינה ובעיתות מצערות שם את עצמו - דתיים וחילוניים, גברים ונשים. לא יכול להיות שאנחנו צבא של כל העם וחצי מהעם משרת בו". גנץ שוחח עם תלמידי י"ב בתיכון האזורי בבאר טוביה.   

   

עוד בחדשות ynet:

 

באותו עניין, הזהיר גנץ: "מסביב יהום הסער וזה פשוט לא יילך יותר שלא כולם נושאים בנטל. הממלכתיות היא זו שצריכה להוביל אותנו לכל מקום, כי כולנו נכנסים תחת אותה אלונקה וכולם צריכים לסחוב אותה יחד".

 

הרמטכ"ל סיפר כי בשבועות האחרונים נפגש שלוש פעמים עם גלעד שליט והתרשם כי הוא עושה את הצעדים הנכונים מאז חזר משבי חמאס. באותה הזדמנות, אמר כי בפעם הבאה שבה יפול חייל בשבי, האופציה הצבאית תקבל עדיפות: "לנו יש מחויבות כלפי כל מי שישבה ואם תהיה אופציה צבאית, היא תהיה בעדיפות הראשונה".

 

"אותה מוזיקה בא-תחריר וברוטשילד"

הרמטכ"ל התבקש להתייחס לשאלה האם ישראל צריכה לתקוף את איראן, האם יש לה יכולת לכך והאם היא צריכה לעשות זאת לבדה או עם מדינות נוספות. על כך השיב כי "בהיערכות בינלאומית ראויה ובהיערכות ישראלית מתאימה ניתן יהיה להתמודד עם האתגר הזה ולהישאר פה כמגשימי החלום הציוני עוד עשרות ומאות שנים".

פרשנות לסיכום השנה:
לא הכול שחור ב-2012 / רון בן ישי
לא בטוח שהאביב הערבי הוא חורף איסלאמי, ולא כל גל הוא צונאמי. איראן נרתעת, מצרים נרגעת, חמאס זקוק לשקט, ואחרי קריסת אסד חיזבאללה יהיה בצרות. אז כל מה שצריך זה לחכות? לא בדיוק
לכתבה המלאה

"איראן חותרת לגרעין צבאי והנושא הזה ראוי שידאיג אותנו", אמר גנץ. "ישראל היא המדינה היחידה בעולם שמישהו מאיים להשמידה ופועל להשיג אמצעי לעשות זאת, אבל האיום הוא לא רק על ישראל אלא על האזור ועל מרכיבים בעולם".

 

בהתייחסו לטלטלה במזרח התיכון הביע הרמטכ"ל דאגה מהשינויים המתחוללים בו וציין כי "אף פעם דמוקרטיות שכנות לא נלחמו אחת בשנייה, כך שיותר סביר שגורמים רדיקלים איסלאמיים יכנסו לפערים שנוצרו במזרח התיכון מאשר שיוקמו פה דמוקרטיות באזור, וזה בהחלט מדאיג". לדבריו, "זה לא אביב ערבי אלא בפירוש טלטלה אזורית. המציאות האזורית מחזירה את ישראל לימי 67'. לכל דור יש את התור שלו". הוא התייחס לחשיבות פייסבוק במהפכות באזור, ואמר בהקשר הזה: "המוזיקה והטונציה שהייתה בכיכר א-תחריר וברחובות סוריה זו אותה מוזיקה שצעקה בישראל 'רוצים צדק חברתי'".

 

הרמטכ"ל התייחס גם לאלימות של הימין הקיצוני: "'תג מחיר' הוא עבריינות וביריונות שנושאת אופי של טרור מבחינת החתרנות שלה. אני יוצא נגד כך שהיא נגד האוכלוסייה הפלסטינית ונגד כוחות צה"ל. צה"ל לא עומד מנגד ופועל להתערב, אבל לשמחתי, צה"ל הוא לא המדינה והיא זו שצריכה לבצע את עבודתה נגד התופעה במערכות האכיפה - משטרה ובתי המשפט. אני לא רוצה שנהיה כמו במשטרים ארכאיים במדינות דרום אמריקה".

 

על הדרת נשים בצבא: "הרבה יותר רעש מעובדות"

בעניין החם של אפליית הנשים, אמר גנץ כי "אין הדרת נשים בצה"ל! נקודה! זה פשוט לא קיים". הוא הוסיף כי "יש לנו לוחמות בתפקידים שלא אוכל לספר עליהם אבל כמו בכל צבא מערבי אחר, גם בצה"ל מוציאים נשים מהדרג המתמרן והמסתער, כי הן לא עומדות בשלוש התנאים שציינתי, למעט גדוד קרקל". לדברי הרמטכ"ל, הדיבורים על הדרת נשים בצה"ל הם "הרבה יותר רעש מעובדות נכונות".

 

לדבריו, "צה"ל הוא לא ארגון שבא לקדם שוויון אצל נשים, למרות שאני מאוד בעדו, אלא הוא ארגון מבצעי. אתמול סיימו את קורס הטייס חמש נשים ובשנתיים הקרובות, אם יצליחו, יסיימו עוד שבע,

לא כי הן נשים אלא כי הן טובות ועושות את תפקידן כמו שצריך".

 

הוא גם התייחס לשילובם של חרדים ודתיים בצבא ואמר כי "אנחנו מחפשים את הדרכים שמאפשרים לכולם לשרת יחד, וכמו שנשים יכולות לשרת ברוב התפקידים כך גם החרדים יכולים.

 

לדבריו, "זה נכון מספרית שיש יותר חובשי כיפות מבעבר שנכנסים לתפקיד פיקוד, אבל אני לא בודק אם יש כיפה מתחת לקסדה אלא אם הוא מתאים לתפקיד".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יותר רעש מעובדות בנושא הדרת נשים. הרמטכ"ל
צילום: אבי מועלם
מומלצים