שתף קטע נבחר

השביתה: ילד עם שיתוק מוחין מול שער נעול

השלטון המקומי לא החריג את החינוך המיוחד מהשביתה הגדולה, וההורים חסרי אונים. חלק מהילדים יצאו בהסעה ב-5:30 בבוקר, ונתקלו בבית ספר סגור. "מי עושה דבר כזה? למה לא מודיעים? כל שינוי כזה מערער את הילדים"

על גבם של תלמידי החינוך המיוחד: תלמידי בית הספר "און" בשכונת צהלה בתל-אביב, רובם ככולם נכים הסובלים משיתוק מוחין, הגיעו הבוקר (יום ב') למקום בהסעות מכל רחבי הארץ, וגילו כי שער בית הספר סגור בשל השביתה ברשויות המקומיות. ההורים נקראו להחזיר את ילדיהם הביתה.

 

דיווחים נוספים על השביתה ב-ynet:

אשפה יש, דו"חות אין: המדריך לשביתת הרשויות

שביתה ובלבול: "לקחנו את הילד לסבתא"

נתניהו לרשויות: "אל תשביתו, גם אני נגד החוקים"

 

"הבן שלי ממתין מול שער בית הספר, לבוש בבגד ים כי אמור להיות לו שיעור בבריכה ואני כרגע מאחרת לעבודה, בדרכי להחזיר אותו", סיפרה ל-ynet גלי, אמו של אורי, תלמיד כיתה ח' הסובל משיתוק מוחין. "אורי קם ב-5:30 כדי להגיע לבית הספר. לא יכלו להודיע לנו שיש שביתה? אני לא יודעת באיזה מצב אמצא את הבן שלי עכשיו".

 

אורי מול השער הנעול ()
אורי מול השער הנעול

 

"מי עושה דבר כזה? לא נוגעים בילדי החינוך המיוחד ואם שובתים מודיעים מראש. כל שינוי כזה מערער את הילדים וגורם להם חרדות", אמרו הורים זועמים ל-ynet, אחרי שבשלטון המקומי לא החריגו את החינוך המיוחד מהשביתה, שכוללת סייעות והסעות.

 

"פשוט שערורייה"

בית הספר "און" נחשב לאחד מבתי הספר המרכזיים לחינוך המיוחד, אליו מגיעים תלמידים הסובלים משיתוק ונכות מכיתה א' ועד גיל 21, מיקנעם בצפון ועד קריית גת בדרום. מאז שעות הבוקר מגיעות לבית הספר ההסעות השונות. עם הגיעם לבית הספר, התבשרו הנהגים והסייעות כי השער נעול ועליהם ליצור קשר עם ההורים, לבקש מהם להגיע ולאסוף את ילדיהם הביתה.

 

האם גלי סיפרה שהתקשרה למנהלת, "והיא אמרה שהם קיבלו הוראה מהפיקוח לא לפתוח את השערים. למזלי הנהג והסייעת מוכנים להמתין עם הבן שלי מול בית הספר ולא להשאירו לבד, עד שאגיע. אין לי מושג למה הם שובתים ומה הם רוצים מאיתנו. בלי התרעה הם סוגרים, למרות שנאמר שבתי הספר ייפתחו כרגיל, ופוגעים בציפור הנפש שלנו. זו פשוט טראומה לילדים".

 

גיל ויניצקי, יו"ר ועד ההורים של בית הספר ואביו של שי, תלמיד כיתה ח', נדהם גם מהעובדה שלא טרחו להודיע לתלמידים על השביתה, עוד לפני שעלו להסעות. "בבית הספר לומדים 153 תלמידים מכל הארץ - מכפר סבא, קריית גת, חדרה, יקנעם ואזור. כולם מגיעים בהסעות וחלקם נדרשים לנסיעה ארוכה מאוד. למה לא הודיעו מראש על הכוונה לשבות? אף אחד מאיתנו, ההורים, לא מבין את השביתה. על מה הם שובתים הפעם? ולמה על גבנו? זו פשוט שערורייה".

 

הורה לילדה בחינוך המיוחד מבית הספר "גיל" בתל אביב, סיפר שאליו דווקא התקשרו להודיע על השביתה. "זו פעם ראשונה שזה קורה. הילדה שלי בת 16, ואחד מאיתנו יישאר איתה בבית. זה אומר שנפסיד יום עבודה". לדבריו, "אני לא זוכר שהשביתו את החינוך המיוחד, זה תקדימי לחלוטין". 

 

דפנה אזרזר, מנכ"לית ארגון אהב"ה המסייע לילדים נכים ובעצמה אם לילד שלומד בחינוך המיוחד, הצטרפה לדברים: "בושה וחרפה למדינת ישראל. כנראה אנשים לא מסוגלים להבין מה זה להישאר בבית עם ילד נכה עד שהם לא חווים את זה על בשרם", אמרה. 

 

לטענתה, החינוך המיוחד לא צריך להיכלל בשביתה. "אי אפשר לשחק משחקי תקציבים על הגב של הילדים האלו, הם חלק מהמשפחות הכי פגיעות. זה זלזול וחוסר מחשבה משווע. הייתי מצפה ממר שלמה בוחבוט לגלות יותר רגישות, ואני מזמינה אותו להעביר שעתיים עם ילד כזה בבית. נראה אם יהיה מסוגל לכך". היא קבלה גם על כך ש"ברגע שמשביתים את החינוך המיוחד, משביתים גם את התעסוקה של ההורים".

 

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "על רקע השביתה, סייעות החינוך המיוחד לא הגיעו לעבודה, ובשונה מגני ילדים בחינוך הפורמלי, לא ניתן לקיים את הלימודים בחינוך המיוחד בסיוע הורים מתנדבים, אלא עם כוח האדם המקצועי בלבד. אנו מצטערים על הקושי שנגרם לתלמידים ולהוריהם בעקבות שביתת השלטון המקומי, ועושים כל שביכולתנו להשיב את הלימודים בחינוך המיוחד לסדרם כבר מחר, לרבות עבודת הסייעות ומערך ההסעות".

 

בהכנת הידעה השתתפו עומרי אפרים וטלי חיל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צפריר אביוב
"לא נוגעים בחינוך המיוחד" (אילוסטרציה)
צילום: צפריר אביוב
שביתה ברשיות. מה הקשר לתלמידים?
צילום: ירון ברנר
מומלצים