שתף קטע נבחר

צילום: Shutterstock

"ניתוח זה לא הפתרון הקל"; ארתור רזה 65 קילו

בעשר אצבעות בנה את עצמו ארתור שני ונלחם כדי לנצח את הרקע הסוציו-אקונומי שממנו הגיע, אבל את הקשיים הוא פרק באוכל והגיע למשקל של 147 קילו. הוא בחר בניתוח שיעזור לו לרזות, ומתעקש שמדובר רק בנקודת הפתיחה למימוש החלום

כבר כשהיה בכיתה ה' התנסה ארתור שני, היום סטודנט בן 23 מהרצליה, בדיאטה הראשונה שלו. "תמיד הייתי ילד שמנמן", מספר שני ל-ynet. "בגלל המצב הכלכלי הקשה במשפחה הוציאו אותי מהבית, ותמיד דאגתי לעצמי, גרתי בלי המשפחה ועשיתי הכל לבד.

 

"היום אני תולה את ההשמנה שלי בכך שבכל התחומים בחיים הייתי צריך להיות בשליטה, ואת הכל פרקתי בתחום האוכל".

 

  • רזיתם והחיים שלכם השתנו? ספרו לנו איך עשיתם את זה

 

רזו בענק - סיפורי הרזיה מדהימים:

 

מחיר ההצטיינות - השמנה

הרקע שממנו הגיע שני דחף אותו להצטיין: "בכיתה י' הצלחתי להתקבל לבית ספר פרטי, למרות שהמנהל לא רצה אותי, והבטחתי שאצטיין. עבדתי תוך כדי הלימודים ובלילות הייתי יושב ולומד את כל החומר בעל פה - והיה לזה מחיר, כי אכלתי כל שעות הלילה כשלמדתי.

 

"התחלתי את שנת הלימודים במשקל 93 קילו, שגם הוא לא מציאה לגיל 16, וסיימתי את השנה במשקל 123 קילו".

 

שני נשאב למערבולת המוכרת של ניסיונות כושלים לרזות, בכל פעם בשיטה אחרת, אך מבחינה חברתית, לדבריו, לא סבל ולא ספג הערות: "הייתי צוחק על עצמי, כך שלא היה צריך להגיד לי משהו כדי שאשים לב למשקל.

 

"המתנה הכי גדולה שקיבלתי בעקבות העובדה שכל חיי הייתי אדם מלא היא שהיום אני מסוגל בקלות להתחבר ולדבר עם אנשים ולהסתדר בסביבה. אם הייתי נראה מלכתחילה כמו שאני נראה עכשיו, אולי הייתי הרבה פחות סימפטי ומסביר פנים".

 

מסלול ההתקדמות של שני נמשך, ובצבא הוא התקבל לאשכול דוברות היוקרתי. "במשך כל השבוע הראשון לטירונות הלכתי רק עם מדי א'", הוא מספר, "כי פשוט לא היו מדי ב' במידה שלי. גם בצבא המשכתי לנסות כל מיני דיאטות, אבל מצב המשקל שלי המשיך להחמיר".

 

עם השחרור הגיע שני למשקל השיא שלו, ובנובמבר לפני קצת יותר משנה שקל 147 קילו.

 

להצלחה היה מחיר. שני לפני הדיאטה (שמאל) ואחריה (צילום: שמואל ילשביץ, ג'ולי ברנשטיין) (צילום: שמואל ילשביץ, ג'ולי ברנשטיין)
להצלחה היה מחיר. שני לפני הדיאטה (שמאל) ואחריה(צילום: שמואל ילשביץ, ג'ולי ברנשטיין)

 

"ניתוח הוא רק ההתחלה"

כמי שרגיל להציב לעצמו מטרות בתחומים אחרים בחיים, החליט שני שינסה לעשות עוד דיאטה, בפעם האחרונה, ואם לא יצליח לרדת מתחת ל-100 קילו ולשמור על הישג - הוא יפנה לניתוח.

 

"אני אדם של יעדים", הוא אומר, "ובגלל האופי שלי אנשים לא באים ומייעצים לי מה להחליט. אם אני לא שואל זה אומר שאני יודע לבד מה אני רוצה לעשות".

 

שני עבר ניתוח שרוול לקיבה אצל ד"ר אבנת באסותא באר שבע, ובחודשים שחלפו מאז הניתוח הגיע למשקל 82 קילו - 65 קילו פחות ממשקל השיא שהיה בו. שני מייחס את ההצלחה גם לעיסוק אינטנסיבי בפעילות גופנית ואימוץ תזונה נכונה. בכל יום שישי הוא העלה לעמוד הפייסבוק שלו את נתוני מעקב המשקל שלו, כמה רזה וכמה קילוגרמים נותרו עד משקל היעד, כדי לקבל תמיכה מהחברים.

 

"אחרים סביבי ראו אולי את הניתוח כמו הרמת ידיים", אומר שני, "אבל אנשים לא מבינים שאם תזלזל בתוצאות הניתוח הכל יחזור להיות כמו קודם. זה ממש לא הפתרון הקל, אלא רק ההתחלה.

 

"דיאטה מורכבת משלושה חלקים: פעילות גופנית, סוג האוכל וכמות האוכל. הניתוח עוזר בתחום של כמות האוכל, כדי שתאכל כמות סבירה בלי לסבול, אבל את שני החלקים האחרים בתהליך אף אחד לא יעשה במקומך.

 

"בזכות הפעילות הגופנית שאני עושה, קצת אירובי והרבה אימוני כוח, גם אין לי עודפי עור, כי ניפחתי את הידיים ואת הרגליים בשרירים".

 

"זה רק ההתחלה". שני רגע לפני הניתוח (שמאל) וחודשים אחריו (צילום: יאיר יפרח) (צילום: יאיר יפרח)
"זה רק ההתחלה". שני רגע לפני הניתוח (שמאל) וחודשים אחריו(צילום: יאיר יפרח)

 

"המראה חשוב לזוגיות"

היום נתקל שני דווקא בתלונות על כך שהוא רזה מדי ("המשפחה שלי לא רגילה לראות אותי בפחות מ-100 קילו", הוא מסביר בצחוק), ובשאלות על סוד ההרזיה שלו. "לכל מי ששואל איך אני מרגיש עכשיו", הוא אומר, "אני אומר שלא נהיים שמחים או עצובים יותר, וההבדל היחיד הוא שעכשיו פשוט יותר נוח לי.

 

"תמיד היה לי ביטחון עצמי, בלי קשר למשקל, אבל דימוי עצמי הוא דבר שונה לגמרי. עכשיו קל לי יותר להציג את עצמי, קל לי יותר בזוגיות. לפני כן הזוגיות הייתה, בעיני עצמי, תלויה במשקל. המראה חשוב ואין מה להיתמם לגבי זה, במיוחד בהתחלה, אבל מה שלמדתי מתוך התהליך הזה באופן אישי הוא שעכשיו אני מנסה להסתכל על אנשים מעבר למראה, ולא בצורה רדודה.

 

"אנשים שלא הכירו אותי לפני ניתוח מסתכלים לפעמים על התמונות שלי היום וחושבים שמשתקפת שם דמות רדודה, כאילו שכל מה שמעניין אותי זה איך שאני נראה, וזה מפריע לי. אבל אחרי תקופה של הזנחה וכל מה שעברתי אני מרגיש שאני שם על זה דגש, ולא יותר מדי.

 

"ההרזיה היא היעד הכי גדול שעמדתי בו בחיים. יש הרבה כוח בלהוכיח לאנשים שלמרות שבאת מרקע סוציו-אקונומי קשה בכל זאת התקבלת לפנימייה פרטית, הגעת לדוברות צה"ל וגם ללימודים במרכז הבינתחומי. אבל להילחם ולמצוא את הפתרון לבעיות שיש לך עם עצמך זה הרבה יותר קשה, כי כל הקונפליקטים הם פנימיים וקרובים אליך.

 

"אני ממליץ לכל אחד שמוכן לקחת את עצמו בידיים ולשלב גם ספורט ואוכל כמו שצריך - לעבור את הניתוח. אבל מי שחושב שזה פתרון קל, עדיף שלא יעשה אותו, כי הוא יחזור למה שהיה קודם וזה שברון הלב הכי גדול. הקיבה היא שריר, ואת תוצאות הניתוח הזה צריך להמשיך לתחזק כל החיים". 

 

היעד הכי גדול שעמד בו. שני לפני הדיאטה (שמאל) ואחריה (צילום: ונסה אוליברו מורנו) (צילום: ונסה אוליברו מורנו)
היעד הכי גדול שעמד בו. שני לפני הדיאטה (שמאל) ואחריה(צילום: ונסה אוליברו מורנו)

 

הטיפים של ארתור לדיאטה

  • לאכול ארוחה בכל שלוש שעות - בגודל של לא יותר מספל.

 

  • להשקיע שעה ביום בממוצע בפעילות גופנית. "מחקרים אומרים שמתוך ה-5% שמצליחים להישאר רזים אחרי הדיאטה, 95% עושים ספורט שעה ביום", אומר שני.

 

  • להפחית בכמויות הסוכרים הפשוטים - ובאופן כללי לקצץ בפחמימות.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הייתי צוחק על עצמי". ארתור שני אחרי הדיאטה
צילום: ג'ולי ברנשטיין
ד"ר רק שאלה
מומלצים