שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

עשרת ההמבורגרים הטובים בישראל

פאסט פוד או לא, המבורגר היא אחת המנות הפופולריות והאהובות במסעדות ישראל. רועי ירושלמי יצא ובדק את ההיצע ברחבי הארץ והכתיר את 10 ההמבורגרים הטובים בישראל. התוצאות - לפניכם

אבותיו של ההמבורגר הראשון נצלו הכי רחוק שיש מהמבורג שבגרמניה: בעומקה של ממלכת פרס הקדומה, אי שם בגבול אפגניסטן ואיראן של ימינו.

 

עוד בשר בערוץ האוכל:

כשר בסטייל: 3 מסעדות בשר כשרות ומומלצות

נוסיף עוד בשר לקדירה: טיפים ומתכונים

לכל כתבות שבוע הבשר בערוץ האוכל

 

את הנגיסה המתועדת הראשונה בקציצת בשר טחון נתנו חייליו של אלכסנדר הגדול, שהתוודעו לה במהלך מסע כיבושיו של המלך המקדוני במזרח. הפרסים, מהעתיקים שבעמי העולם, אמונים על אינספור חידושים פילוסופיים כמונותיאיזם, אבל גם על כמה חידושים מעשיים וארציים יותר: קבב, למשל.

 

אבותיו היו קבבים פרסים. ההמבורגר של הבראסרי (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
אבותיו היו קבבים פרסים. ההמבורגר של הבראסרי(צילום: תום להט)

 

את אביו הקדמון של ההמבורגר הם יצרו מערבוב של שומן מן החי וחלקי-בשר קשים ויחסית לא אטרקטיביים לצלייה על האש, מתוך רצון לנצל באופן מקסימלי את כל חלקי הכבש. את השומן והבשר קצצו הפרסים יחד לתערובת גסה, שממנה יצרו קציצות מאורכות ודקות: קבאב א-קוביידה.

 

העוסאמנים, אבותיהם של התורכים, שיכללו את צורתו של הקבאב לכֵּפתֶה, הקציצה העגולה שתתגלגל בנחת לאירופה, שם היא תגדל ותתפח ותשתדך ללחם וללחמניות, עד שתהפוך בשלהי המאה ה-19 להמבורגר האמריקאי שאנחנו מכירים כיום גם בישראל.

 

הרבה דברים רעים אפשר לומר על תרבות הפאסט פוד בארץ, אבל המבורגר כהלכתו, שלא עושה יותר מדי בושות לגרסה האמריקאית, יודעים על פי רוב לעשות כאן ולא פחות חשוב – גם אוהבים לאכול.

 

בחודשים האחרונים, בדקנו, חקרנו ובעיקר טעמנו עשרות המבורגרים ברחבי ישראל. אלו הם ההמבורגרים שזכו להיכנס לעשירייה הפותחת שלנו:

 

מיטבול | ראשון לציון

מי שעוקב אחרי מצעדי הלהיטים בתחום, יודע ששום רשימה אינה שלמה מבלי להזכיר את מסעדת מיטבול, ובצדק. מסעדת הדיינר הראשל"צית נפתחה לפני כ-8 שנים באזור התעשייה של העיר. לפני שלוש שנים עברה לחלל גדול ונעים, עם אופי של דיינר אמריקאי, שגם עושה יותר כבוד להמבורגרים של המקום.

 

התפריט עשיר ומכיל שלל בורגרים בכל מיני גדלים וסוגים: מהמבורגר בקר בן 170 גרם (42 שקלים) ועד ל- תחזיקו חזק - קילו וחצי של קציצה, לא עלינו.

 

בומבה של טעם וגודל. ההמבורגר של מיטבול (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
בומבה של טעם וגודל. ההמבורגר של מיטבול(צילום: דן פרץ)

 

אנחנו התלהבנו מהמבורגר הצ'יפוטלה המיוחד (46 שקלים), שמכיל בתוכו פלפלים חריפים וטחונים ולצל"ש מיוחד זכו כל השדרוגים שבתוך הלחמניה במיטבול: המלפפונים החמוצים הביתיים והמעולים, רטבי המיונז שמכינים במקום ומעל לכל - תוספת האסאדו המעושן, שדרוג שמיימי לכל המבורגר.

 

במשפט אחד: מקום שמצדיק נסיעה מיוחדת, במיוחד באישון ליל ובמסגרת עסקיות הלילה המשתלמות – מ-38 שקלים.

 

מיטבול. המכבים 8, א"ת ראשון לציון. טלפון: 03-9646468

 

זוני | ירושלים

זוני, אחת ממסעדות הבראסרי השוות והיציבות בארץ, ממוקמת במעלה כיכר החתולות שבמרכז ירושלים. האוכל כאן שומר על יציבות מזה שנים, האווירה קלילה ובעיר כבדה שמחפשת באופן תמידי אחר פתרון לא מתחכם בעליל (כלומר: חומוס) – ההקפדה של זוני על הפרטים ועל הקונספט הכל כך לא ירושלמי שלה, ראויה להערכה.

 

להתענג על השחיתות. המבורגר בייקון וגורגונזולה בזוני (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
להתענג על השחיתות. המבורגר בייקון וגורגונזולה בזוני(צילום: תום להט)

 

ההמבורגר כאן רחוק מכשרות כמרחק שמיים מארץ ומוגש, אם רק תבקשו לעקוב אחרי ההמלצות בתפריט, לצד בייקון וגבינת גורונזולה (79 שקלים ו-59 שקלים ללא התוספות).

 

השילוב, מושחת שכמותו, עושה המון טוב לכל הצדדים ונהנה משחקני חיזוק נהדרים: צ'יפס דקים וחתיכים, שמתחננים שתטבלו אותם במיונז, כאן ועכשיו. טיפ מאיתנו: אל תוותרו על הפרנץ' טוסט המעולים לקינוח.

 

במשפט אחד: דקדנס זה כאן.

 

זוני. יואל משה סלומון 15, ירושלים, 02-6257776.

 

אלבה | תל אביב

לפני מספר חודשים איחדו כוחות השף יאיר יוספי וג'ו מרסיאנו (הבעלים של מסעדת "קנטינה" הטרנדית) והקימו את "אלבה", אחת המסעדות המסקרנות שנפתחו לאחרונה בתל אביב.

 

מסקרנת. אלבה (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
מסקרנת. אלבה(צילום: תום להט)

 

בליבה של המסעדה הצרה והמעוצבת למשעי ממוקם בר, שעליו מוגש הפרנצ'בורגר, 200 גרם של המבורגר מתערובת של בשר אונטריב (חלק לא-מסומן שממוקם בין הצלעות לצוואר הבקר) בטעם נוכח מאד, שמתעדן בזכות שקדים קצוצים ופטריות שטוגנו בחמאה.

 

הוא מוגש בתוך לחמניה טוסקנית לבנבנה בעלת מעטה פריך, לצד רטבי קטשופ מפלפל ופטריות ואיולי תפוחים וצ'יפס עונתי, שכעת מכינים אותו מקישואים. התוצאה, כצפוי - מופע של זיקוקי דינור בפה, תאווה לעיניים ולחך.

 

במשפט אחד: המבורגר שכולו מלאכת מחשבת של מסעדת שף. דוז פואה.

 

אלבה. אבן גבירול 63, תל אביב. 03-5467905

 

יפיוף אמיתי. הפרנצ'בורגר של אלבה (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
יפיוף אמיתי. הפרנצ'בורגר של אלבה(צילום: תום להט)

 

זסטי | חיפה והקריות

קשה להיות המבורגרייה מצליח בבירת השווארמה הישראלית? חשבו שוב. זסטי היא מיני-רשת המבורגרים באזור חיפה שנהנית מפופולריות בזכות שעות פתיחה נוחות, תמחור הוגן וכן - המבורגרים מצוינים.

 

את האסאדו בורגר שמוגש במקום מכינים מ-250 גרם של - ניחשתם נכון - נתח אסאדו (35 שקלים ו-21 שקלים בעסקית לילה, אחרי השעה 23:00), שתפור בול על מי שאוהב טעם עז ונוכח של בשר. הוא מוגש עם שלל רטבים ובתוך לחמניה צלויה. עוד במקום: בורגר אנטרקוט (42 שקלים ל-250 גרם) שמעודן יותר בטעמו וחביב לא פחות.

 

במשפט אחד: 21 שקלים לעסקית לילה כבר אמרנו?

 

הנשיא 129, חיפה. 04-8380037. אח"י אילת 15, קרית חיים 04-8408408. הדקל 1 , רמת ישי. 04-8575666

 

מונא | ירושלים

אחד הסודות השמורים של הילידים בירושלים היא מונא, מסעדה ותיקה יחסית, שממוקמת בבית האמנים שבמרכז העיר. המלצרים כאן הם על פי רוב סטודנטים ממוסדות ההשכלה שבעיר והם, כמו גם שאר הסטודנטים, זוכים כאן להטבות מתוקף לימודיהם בעיר.

 

חביב הסטודנטים. ההמבורגר של מונא (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
חביב הסטודנטים. ההמבורגר של מונא(צילום: תום להט)

 

מנת ההמבורגר של מונא (65 שקלים ל-250 גרם) לא מנסה להיות שום דבר מלבד אחלה של המבורגר, וטוב שכך.

 

טעמו של ההמבורגר עדין יחסית בזכות העובדה שמקורו בעגל והוא נטחן (במקום, בטח שבמקום) עם בצל, שמוסיף לו מתקתקות נעימה. נהנינו מאד מטעמו העשיר, כמו גם מתוספת ההום פרייז, חצאי תפודי שמנמנים מטוגנים ומצויינים שהגיעו לצדו.

 

במשפט אחד: סטודנטים ירושלמים או לא, בהחלט שווה ביקור בפעם הבאה שאתם בסביבה.

 

מונא. שמואל הנגיד 12, ירושלים02-6222283.

 

רשת מוזס

נתחיל מהשורה התחתונה: מאחד המקומות האחרונים שאליהם אתם רוצים להיקלע ולאכול המבוגר, רשת מוזס עשתה בשנה האחרונה קאמבק מרשים שמציב את הקציצות שלה בחזית הטעם ומזכה אותה בעינינו בתואר רשת ההמבורגרים הטובה בישראל.

 

קצת רקע, לפני שמגיעים לסוף הטוב: מוזס נולדה, כמעט בחטא, בשדרות רוטשילד התל אביביות, על חורבותיה של מסעדת הבשרים האהובה "בירנבאום ומנדלבאום".

 

מתקמבק. ההמבורגר של מוזס (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
מתקמבק. ההמבורגר של מוזס(צילום: תום להט)

 

למרות ההשקעה העצומה בעיצוב ובמיתוג, ההתחלה לא הייתה קלה. מוזס לא נהנתה מייד מבאזז יוצא-דופן והקפיצה הגדולה הגיעה רק כשהושקה עסקית הלילה במקום. 28 שקלים הבטיחו לכם המבורגר עשיר ומדהים (על המתכון אמון השף אבי קונפורטי), שהורכב מתערובת כבש ובקר והוגש לצד צ'יפס פריך וחם.

 

מאותו רגע ההיסטוריה הפכה להיסטריה ומוזס הפכה במהרה לרשת ארצית מצליחה, אבן שואבת למתבגרים במידות שונות של שכרות שבולסים בנונשלנט ארטבורגרים בדרגות שונות של עשייה.

 

זמן מה מאז ועד לשנה האחרונה, היה נדמה שההצלחה עלתה כאן למישהו לראש: הטעם לא היה אותו טעם, איכות הבשר הידרדרה והצ'יפס הקשיח נזדקק כעת באופן משווע לוויאגרה. לא פלא אם כך שהיינו סקפטיים בנוגע למצב במוזס בבואנו לבקר שם.

 

אחרי ביקור בסניף מוצלח באופן יוצא דופן ("סטיישן" שבצפון תל אביב), שמחנו על מזלנו המקרי והטוב. אך טעימה שערכנו ב-2 סניפים נוספים, בשעות שונות של היום, איששה את העובדה שמוזס חזרו למסלול ובגדול, עם המבורגר עסיסי וצלוי במיומנות ורטבים מוצלחים שלא מתקשקשים יותר מדי. אפילו הצ'יפסים זקופים מתמיד.

 

עסקית הלילה עדיין זולה באופן יחסי (38 שקלים להמבורגר בן 200 גרם ותוספת בצד) ומי שרוצה גם משהו טעים בצד, מוזמן לתת צ'אנס לנאגטס הרכים-פריכים שמוגשים כאן עם רוטב צ'ילי מתוק (39 שקלים). נחמד? בהחלט.

 

במשפט אחד: כך צריך להיראות פאסט פוד איכותי.

 

4 הגדולות:

 

דיקסי | תל אביב וראשון לציון

כמעט 20 שנה עברו מאז שמסעדת דיקסי הביאה לארץ את בשורת אוכל הדיינר האמריקאי, עם מנות שכבר הפכו למיתולוגיה בסצינת המסעדות הישראלית, ממגדל הפנקייקים והכנפיים ועד האגז בנדיקט.

 

המקום שומר על יציבות ועל מעמדו בזכות העקביות בגזרת האוכל ובשני הסניפים, זה שבתל אביב וזה שבראשל"צ, ההמבורגר, שקרוי כאן ביפבורגר, לא מבייש את הפירמה - 200 או 250 גרם של בשר בקר אווירירי, שמגיעים בלחמנייה במרקם וטעם מתקתק של חלה - אולי הטובה ביותר שטעמנו בסבב.

 

עוד סיפור הצלחה שלו. חיים כהן, הבעלים של דיקסי (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
עוד סיפור הצלחה שלו. חיים כהן, הבעלים של דיקסי(צילום: חגי דקל)

 

גם תוספת הצד פה היא אחת הטובות מסוגה - הום פרייז, קוביות תפוחי אדמה פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, בגלייז של חמאה וצ'ילי מתוק (54-70 שקלים, תלוי בקומבינציה).

 

במשפט אחד: שילוב מושלם בין איכות לשחיתות.

 

דיקסי גריל בר. יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב. 03-6966123. הכרמל 20, ראשון לציון. 03-6426993

 

איוו | ירושלים

על הפלא הירושלמי שמככב בצמרת המצעד שמענו לפני כמה שנים מחברים מקומיים. למרבה השמחה, כל סיפורי התהילה התבררו כנכונים. אם המבורגר הוא הפתרון הכי משביע ומוצלח להנגאובר, אזי שאיוו הוא ההמבורגר המושלם למימוש המטרה הזו (27 שקלים ל-170 גרם, 41 לעסקית עם צ'יפס ושתייה).

 

זהו ההמבורגר היחיד ברשימה שמגיע בסגנון שאפשר לקרוא לו בחצי-גאווה "הסגנון הישראלי". הוא מאפיין על פי רוב דוכני גזלנים ליליים ברחבי הארץ שמציפים קציצות בשר שונות ומשונות בתועפות של רטבים מכל רחבי הגלובוס, מטחינה ועד חזרת. כאן מורכב ההמבורגר הישראלי ביד אמונה ובאופן מעורר הערצה מקציצה עבה. אינספור הרטבים משתדכים ללחמנייה עם קצת שומשום מעל, שבתוכה ירקות טריים ולצדה צ'יפס שמנמן וצר.

 

בומבה של בשר. ההמבורגר המופלא של איוו (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
בומבה של בשר. ההמבורגר המופלא של איוו(צילום: תום להט)

 

המיומנות כאן ניכרת בפרטים הקטנים - הבשר כאן נטחן בטחינה גסה אך עדיין מצליח ליהנות מהתואר היחיד שאכלנו אי פעם שחלקים ממנו לא נתקעו לנו בין השיניים (וזה לא עניין של מה בכך). גם הלחמנייה הצפופה לא מאכזבת בנגזרת הספיגה.

 

בנוגע למיקס המושלם של הרטבים, החברים כאן ממליצים על תערובת צ'ימיצ'ורי, מיונז שום, ברביקיו, פסטו וצ'ילי. אבל יכול מאד להיות שמיונז וקטשופ יעשו את העבודה היטב, בשקט ולבד.

 

במשפט אחד: הישראלי היפה, גרסת הפאסט פוד

 

איוו. הלל 28, ירושלים. 02-6222513

 

בראסרי וקופי בר | תל אביב

ההמבורגר של רשת המסעדות R2M נולד בקופי בר, במתחם יד חרוצים שבדרום תל אביב. במסעדה הוא מגיע ערום, כשלגופו רוטב יין אדום בלבד (74 שקלים) ולצד תוספת לבחירה (למשל: תפוחי אדמה מטוגנים עם בצל) והגרסה קלאסית  שלו - בתוך לחמניה ולצד צ'יפס  (56 שקלים)  - מככבת במשלוחים טלפוניים.

 

לראש המצעד שלנו הוא הגיע בזכות העובדה שמדובר בהמבורגר הטוב ביותר בטייק אוויי- הצ'יפס שומרים על מרקם ראוי גם בבואם הביתה והקציצה הרכה משתלבת בול בתוך הלחמניה האיכותית.

 

במשפט אחד: השורד הגדול של אריזות הטייק אווי

 

לפני כעשור ראו צמד המסעדנים רותי ומתי ברודו כי טוב ופתחו בכיכר רבין את "הבראסרי". מה שלא יגידו על המשכן הצרפתי והמעושן ועם או בלי קשר להתחככות בסלבריטאים מדרגות שונות - האוכל כאן עדיין מצויין.

 

 

מושלם. בראסרי (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
מושלם. בראסרי(צילום: תום להט)

 

ההמבורגר של הבראסרי הוא בעצם ההמבוגר של ה-"קופי בר", רק שכאן הוא מגיע בשני גדלים (200 ו-300 גרם , 52 ו-59 שקלים בהתאמה) ועם הצ'יפס שהוא אולי הכי טעים שיש - עטוף בנייר עיתון ודקיק, עם שיזוף חיוור וטעם גן עדן. השילוב בין הקציצה המעולה העשירה ללחמניה וכאמור לצ'יפס השמיימי יוצרים את הקומבינציה המושלמת לארוחת צהריים משביעה או ארוחת לילה מפנקת.

 

במשפט אחד: השלם שוווה, החלקים - עוד יותר.

 

קופי בר. יד חרוצים 13, תל אביב. 03-6889696

בראסרי. אבן גבירול 70, תל אביב. 03-6967111

 

צילום: תום להט

סטיילינג והפקה: רועי ירושלמי

 

לכל כתבות שבוע הבשר של ערוץ האוכל

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום להט
מתוחכם. ההמבורגר של אלבה
צילום: תום להט
צילום: דן פרץ
משקל כבד. ההמבורגר של מיטבול
צילום: דן פרץ
צילום: תום להט
ומשהו חמוד בצד. הנאגטס של מוזס
צילום: תום להט
מומלצים