שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

בורקיטס של אלופים: מתכון וסיפור

לרפי אהרונוביץ' נמאס לגרוס בורקסים מאכזבים ברחובות. הפתרון: חבר לימד אותו להכין בורקיטס פריך בעצמו, בבית. מתכון עסיסי למאפה האהוב, ממולא בחצילים קלויים וגבינת קשקבל

עם הגיל, חברים, דברים קטנים מרגיזים אותי בגדול, בייחוד כשזה נוגע לאוכל. לעתים אני נזכר איך פעם הייתי מבליג, פשוט לא לוקח שום דבר ללב. אבל אם ראיתם אותי - ממושקף, גבוה, בעל חזות ספורטיבית משהו - מסתובב עם מבט מודאג באחד מסניפי ארומה, זה לא היה באשמתי. בכל אשם הבורקס. מעשה שהיה כך בדיוק היה.

 

עוד בערוץ האוכל:

ריקוד הריקוטה: מתכונים בסטייל

 

מאוכזב משהו התחלתי את השבוע. בסך הכל הכל בסדר, הסירו דאגה מליבכם. הבריאות: סביר (להיפוכונדר סביר זה מעולה); המשפחה: סביר (לגנים פולניים סביר זה נפלא); המסך החדש, זה שגורם לדולפינים לשחות ס"מ מהאף שלי: סביר ("סביר?!", הזדעקה הגברת, שכן יש לי הרגל לקרוא בקול רם את מה שאני מקליד על הגולם, "לפי המחיר כדאי מאוד שתחשוב שזה מדהים!". מיהרתי להסכים איתה, "מדהים!" אמרתי.

 

אז בכל זאת מה לא בסדר? שאלה הגברת. הבורקס, עניתי. זה שאכלתי כהרגלי ב'בורקס שמש', זה עם התרד והקשקבל, זה שתמיד מגיע שזוף ופריך, היה הפעם חיוור ולא עשוי כמו שצריך. אז למה אכלת, שאלה? ובכן, הייתי מורעב, נו מה. וחוץ מזה, מי יכול לראות בורקס ולהתאפק? ניסיתי להצטדק.

 

די, זה רק אוכל, הנידה הגברת בראשה. לדעתי היא לשנייה שכחה עם מי היא מדברת. "רק אוכל?", עניתי, פגוע עד עמקי נשמתי. "האם לא נסענו לפני שנים רבות לטבריה ביום שישי בערב רק על מנת לאכול במסעדה סינית מומלצת וחזרנו עוד באותו לילה, ארבע שעות נסיעה בסובארו שהיו צריכים לכבות לה את המזגן בעלייה, כל זה בשביל לאכול שעה ולהשאיר שם משכורת של פועל ייצור?", עניתי בנשימה אחת.

 

נרגעתי מעט. הלכנו לשבת עם הבת והנכד ב'ארומה'. מה בשבילך? שאל הבחור בשחור מאחורי הקופה. סקרתי בענין את תצוגת המולטימדיה ואחר את המדפים, כשלפתע נחו עיניי על בורקסים גדולים, משולשים ושזופים, דווקא לא מתוחכמים, מאלה שנראים כמו של פעם.

 

עם בורקס?! טחינה (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
עם בורקס?! טחינה(צילום: אסף אמברם)

 

"איך הבורקס?" שאלתי (תוך שאני נוזף בעצמי "דביל, שאלה של טירונים!"). "מעולה" ענה הצעיר. "אוקיי, אז בורקס". "ביצה, עגבנייה, מלפפון חמוץ וטחינה?", הוא שאל. ברגע ששמעתי טחינה כבר ידעתי שעשיתי טעות. בורקס גבינה שזוף שיורטב בטחינה?! אלוהי הבלקן אייכה?

 

"רק ביצה ומלפפון חמוץ" אמרתי ביובש, כמו אדם שגורלו נחרץ, "ובבקשה לא לחמם לי את זה במיקרו", הוספתי בקול חלוש. "בטוח בלי טחינה?", התעקש הבחור. "בטוח", ענתה הגברת במקומי, שכן היא כדרכם של נשים כבר חזתה את העתיד. אני (כדרכם של גברים) סתם התחלתי להזיע מרוב לחץ. "שב, יקראו לך" אמר לי המדוגם מעבר לדלפק. לא עניתי. הלכתי הלוך ושוב כארי בסוגר, שותה מים קרים מברז המים הקרים ונועץ מבטים חשאיים בנעשה מעבר לדלפק. "שב", אמרה הבת "אני אמתין". "בשום פנים ואופן לא!" עניתי, "שנייה של חוסר תשומת לב והם יהרסו לי את הבורקס".

 

"רפי?" שאל העובד, למרות שלא משתי יותר ממטר ממנו והייתי היחיד שהמתין, "כן?" עניתי בהפתעה מעושה. "הבורקס שלך. בתיאבון". בורקס חמים, בתוכו ביצה קרה. איפה המלית של הגבינה, איפה הפריכות? מורכן ראש עשיתי דרכי הביתה.

 

בהמשך היום עלה במוחי רעיון לתיקון עוולות היום. אכין לעצמי בורקס! אני חייב חוויה מתקנת. פשוט אתקשר לגל גבריאלי, אופה ובעלים ב"קונדיטוריה של גל" בחיפה, שבכמה מטיוליי בצפון מאוד נהניתי מהמאפים שלו, ואבקש ממנו מתכון ראוי. גל לא התבלבל וצייד אותי במתכון לבורקיטס עם חצילים קלויים על האש וגבינת קשקבל ארומטית ומלאת חיים (זה ציטוט שלו). ניסיתי וזה מעדן! פשוט ועובד לא רק בשבועות.

 

אי אפשר לעמוד בפניו - בורקיטס (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
אי אפשר לעמוד בפניו - בורקיטס(צילום: אסף אמברם)

 

בורקיטס חצילים קלויים וקשקבל 

מתכון של גל  גבריאלי 

 

המרכיבים (ל-30 מאפים בינוניים):

לבצק:

400 גרם חמאה

100 גרם שמנת חמוצה

1 כף גדושה מלח

1 כפית גדושה סוכר

2 כפות מיץ לימון

כמעט 3 חלמונים

5 כוסות גולשות (בהריון) קמח רגיל (אפשר לערבב כוס קמח חיטה מלאה עם כוס קמח לבן ואז זה יהיה בריא, עלאאאאאאק...)

 

למילוי:

4 חצילים (נקבות, בלי זרעים) שחורים, יפים ולא מרים

300 גרם גבינת קשקבל מרוסקת גס

מלח ופלפל

2 כפות קמח

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים היטב את כל החומרים עד שכל הקמח נטמע (עצלנים יכולים לערבב במעבד מזון), לשים מעט ביד, משטחים על ניילון נצמד ושומרים במקרר כ-4-5 שעות.
  2. מכילים את המילוי: קולים את החצילים על האש עד שהם נהיים רכים מאוד, גם בחלק העבה וגם בחלק עם הגבעול.
  3. מוציאים את הפנים לקערה עם כף. אם נופלים כמה שרופים מהקליפה - לא נורא, זה מוסיף טעם. לחובבי הז'אנר, אפשר להוסיף מעט שום כתוש.
  4. טיפ: אם נותנים למילוי החצילים לנוח לילה במקרר, הוא מתמצק מעט ויותר נוח לעבוד איתו.
  5. מוסיפים 300 גרם גבינת קשקבל מרוסקת גס, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב.
  6. מכינים את הבורקסים: מרדדים את הבצק לעלים בעובי של 3 מ"מ וקורצים עם כוס מידה או טבעת עם צורה משוננת. ממלאים במילוי החצילים, מדביקים את הבורקיטס עם מעט ביצה או מים, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-15 דקות או יותר. מגישים חם עם ירקות חתוכים בצד וגבינות.

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכי טעים - בורקיטס
צילום: חגי דקל
מומלצים