שתף קטע נבחר

מסטיק-ויטמין ומרק חלבון: 12 חידושי בריאות במזון

תערוכת חדשנות עולמית בז'נבה חשפה כמה מהפיתוחים המפתיעים שעומדים להגיע למדפים בשנים הקרובות: מזיתים נגד כולסטרול, דרך סוכריות וקרמים לגוף המכילים ויטמינים ועד שפתוני דבש - הכינו את הצלחת (ואת הארנקים)

אחד הטרנדים הבולטים בעולם המזון בשנים האחרונות הוא ההתמקדות בבריאות. כיוון שברור בהחלט שהצרכן הישראלי (וכנראה בעולם בכלל) לא יספיק לוותר על הטעם לטובת הבריאות, האתגר המתמשך הוא להביא לו את חוויית האכילה הטעימה לצד הענקת ערך מוסף התורם לשמירה על איכות חייו.

 

עוד טרנדים בריאותיים :

 

בתערוכה העולמית שנערכה בשבוע שעבר בז'נבה, VitaFood, רוכזו הרכיבים החדשניים, הטכנולוגיות המסקרנות והרבה מאוד בריאות. כשנמצאים שם חשים בדרך כלל שהמוצרים כמו לקוחים מעולם אחר, מעתיד רחוק ומאוד פונקציונלי, אבל שנתיים-שלוש לאחר מכן רואים בדיוק אותם מוצרים נמצאים על המדפים.

 

מהתערוכה הנוכחית עלו 12 טרנדים חשובים שכדאי להכיר, רגע לפני שנרוץ לרכוש אותם בחנות הקרובה לביתנו:

 

1. שילובי רכיבים

עד היום נהגו להתמקד במוצרי המזון ברכיב מועיל אחד: פרוביוטיקה כשמדובר ביוגורטים, ויטמין B כשמדובר במים בטעמים וסיבים תזונתיים בלחם. אבל התערוכה השנה הציגה שימוש חדש בקומבינציות של רכיבים שכולם משרתים מטרה אחת. למשל, שילוב חיידקים פרוביוטיים עם אבץ לחיזוק ההגנה על המערכת החיסונית.

 

בהתייחס לבריאות העצם, למשל, לא מדברים רק על סידן, אלא על שילוב סידן עם ויטמין D ועם הכוכב החדש והלוהט - ויטמין K.

 

2. התחייבות לספיגת הוויטמינים

כבר לא מספיק לספר לנו בטקסט הקצר שעל האריזה על תוספת ויטמין C או B. עכשיו חשוב לציין, להבטיח ולהתחייב שהתוספת הבריאותית הזאת אכן נספגת בגוף, ולא פשוט יוצאת כפי שנכנסה מבלי להביא לנו כל תועלת.

 

בשורה התחתונה, כשאנחנו משלמים יותר על מוצר מועשר ברכיב תזונתי מסוים, אנחנו רוצים להיות בטוחים שההעשרה הזאת תתרום לבריאותנו.

 

הוויטמינים מבטיחים ספיגה אמיתית בגוף (צילום: טל לייזר) (צילום: טל לייזר)
הוויטמינים מבטיחים ספיגה אמיתית בגוף(צילום: טל לייזר)

 

3. פרוביוטיקה למגוון שימושים

אם עד היום נחשבה הפרוביוטיקה כתורמת לבריאות מערכת העיכול ושמירה על מערכת חיסונית חזקה, היום מדברים על פרוביוטיקה פונקציונלית התורמת לבריאות הפה והחניכיים ולמניעת דלקות גרון, פרוביוטיקה המסייעת לאטופיק דרמטיטיס וגם כזו המטפלת בקנדידה.

 

אנו מתחילים להשתמש היום במגוון רחב ומועיל של חיידקים (שלכולם שמות ארוכים כמובן), אשר נושאים עמם תועלת ספציפית. חיידק אחד יוכל לטפל בשלשולים, ואילו חברו יטפל בעצירות.

 

4. חומרים בתצורה טהורה

ככל שהחומר טהור יותר כך הוא פעיל יותר. הדוגמה הטובה לכך היא אומגה 3, שבה כבר לא מתהדרים בכמות הכוללת אלא בכמות הרכיב הפעיל DHA.

 

לא עוד תערובת מבלבלת עבור הצרכן, אלא הבטחה ברורה ומוגדרת.

 

חשוב כמה חומר טהור יש במוצר (צילום: טל לייזר) (צילום: טל לייזר)
חשוב כמה חומר טהור יש במוצר(צילום: טל לייזר)

  

5. תינוקות בני יומם כקהל יעד

גם תינוקות בני יומם הופכים היום לקהל יעד, בזכות טכנולוגיות חדשות ורכיבי תזונה התורמים לבריאותם של הקטנטנים ובמיוחד לטיפול במערכת העיכול הצעירה והרגישה שלהם ובשיפור התיאבון.

 

6. תוספי תזונה בשוט ובמסטיק

מרבית תוספי התזונה שאנו מכירים מגיעים היום בקפסולות, אך בשנים הקרובות נראה תוספים בפורמטים חדשים: שוטים קטנים לשתייה, ג'לים, אבקה לערבוב במים ואפילו מסטיקים, ביסקוויטים, סוכריות ושוקולד מריר איכותי שמתאים גם למבוגרים.

 

גם בגלידה. תוספי תזונה לא שגרתיים (צילום: טל לייזר) (צילום: טל לייזר)
גם בגלידה. תוספי תזונה לא שגרתיים(צילום: טל לייזר)

 

7. חלבון - והרבה!

הדגש עובר לחלבונים עשירים המאפשרים הרזיה מהירה יותר או פעילות ספורטיבית יעילה יותר. תוספת חלבונים נמצא בעוגות, עוגיות, משקאות, חטיפים וגם מרקים ותבשילים מהירי הכנה.

 

בקרוב נוכל לרכוש אבקת חלבון לשילוב במוצרי המזון הבסיסיים שלנו כמו יוגורט או פסטה, ואפילו בקפה של הבוקר.

 

8. ויטמינים בקרמים

כבר בקרוב נקבל רכיבים חשובים התורמים לבריאותנו לא באמצעות המזון בלבד או תוספים, אלא בקרמים לגוף ולפנים.

 

גם כשהם נמרחים חיצונית, הרכיבים נספגים בגוף. NOW, חברת התוספים הגדולה מארצות הברית, יוצאת עכשיו בסדרת ויטמינים המגיעים בתצורת קרם.

 

למרוח את הוויטמין ישר על הגוף (צילום: טל לייזר) (צילום: טל לייזר)
למרוח את הוויטמין ישר על הגוף(צילום: טל לייזר)

 

9. הדבורים שולטות

טרנד נוסף הוא הדבורים, וכל מה שהן מייצרות, מדבש טהור דרך פרופוליס מרוכז, פולן ועד מזון מלכות.

 

הדבש הטבעי נתפס כמרפא עתיק יומין, ועכשיו אפשר ליהנות מתרומתו גם במשקאות לצריכה יומיומית, בסוכריות, בשפתונים, במשחות טיפוליות ועוד. לעתים משולבים בדבש ויטמינים ומינרלים נוספים.

 

10. זיתים, זיתים, זיתים!

כל מה שקשור לזיתים חוזר לקדמת הבמה ביתר עוצמה, כולל העלים, השורשים והגלעינים.

 

השינוי מתרחש בעיקר מאז שאישר ה-EFSA שהפוליפנולים המצויים בזיתים תורמים למניעת תהליכי חמצון של הכולסטרול הרע ובכך תורמים באופן משמעותי לבריאות הלב.

 

נקנה זיתים בבית המרקחת? (צילום: טל לייזר) (צילום: טל לייזר)
נקנה זיתים בבית המרקחת?(צילום: טל לייזר)

  

11. חמוציות בכל מקום

ידוע היום שלחמוציות תפקיד חשוב בטיפול בזיהומים במערכת השתן, ובתערוכה הציגו קו רחב של פעילות פונקציונלית סביבן, כמו האצת קצב חילוף החומרים ותרומה לתהליך ההרזיה, שמירה על בריאות הפה, חיסול הבקטריות, מניעת עששת והגנה מפני פלאק ועוד.

 

החמוציות יפציעו בחיינו בקרוב לא רק במשקה אלא גם במסטיקים, בסוכריות, חטיפי בריאות ועוד - הכל בטעם פירותי ובצבע אטרקטיבי.

 

בקרוב נשתה הרבה חמוציות (צילום: טל לייזר) (צילום: טל לייזר)
בקרוב נשתה הרבה חמוציות(צילום: טל לייזר)
 

 

12. יופי מבפנים

כבר הרבה שנים אנחנו שומעים שמה שישפיע על כמות הקמטים בעורנו הוא מה שבא מבפנים. בהתאם, בתערוכה הציגו רכיבים פונקציונליים שאם נשתה אותם, נאכל אותם או נצרוך בקפסולה הם יחזקו לנו את השיער, יצעירו את מראה העור ויחזקו את הציפורניים.

 

הרכיב השולט כשמדברים על יופי מבפנים, זה הנמצא כמעט בכל מוצר מהסוג הזה, הוא הקולגן.

 

הכותבת היא מנכ"לית חברת חדשנות מעשית, המנהלת עבור חברות פיתוח קונספטים שיהוו את מנועי הצמיחה שלהן בעתיד. הרעיונות מתורגמים למוצרים פרקטיים ואפשריים לפיתוח ולייצור בזמן קצר.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל לייזר
לקבל את הוויטמינים במרקמים חדשים ומפתיעים
צילום: טל לייזר
צילום: shutterstock
להתחייב שהתוספת הבריאותית אכן נספגת בגוף
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים