שתף קטע נבחר

לראשונה בישראל: תרומת ביצית מתורמת אנונימית

שנה לאחר שעבר חוק הביציות בוצעה אתמול בבית החולים "הלל יפה", לראשונה בישראל, תרומת ביצית מישראלית. הביציות של התורמת האנונימית הושתלו בשתי נשים. "מדובר בהליך מורכב, אך התוצאה היא סיוע בהבאת ילדים לעולם", אומר ד"ר אדריאן אלנבוגן, שביצע את ההליך

יישום ראשון של חוק הביציות, שאושר בישראל לפני שנה: אתמול (ד') בוצעה בפעם הראשונה תרומת ביצית מתרומה של אישה ישראלית בבית החולים הלל יפה בחדרה. התורמת האנונימית הביעה רצון לסייע לנשים להביא ילדים לעולם.

 

חוק הביציות - מהאישור עד היישום:

היסטוריה: חוק תרומת הביציות עבר בכנסת

חוק הביציות עבר - אז למה עדיין לא ניתן לתרום?

הכנסת אישרה: 10,000 שקלים לתורמת ביציות 

 

התורמת פנתה אל ד"ר אדריאן אלנבוגן, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית החולים, לאחר שהשתתף בפורום באינטרנט בנושא חוק הביציות, בו ענה על שאלות בנדון. כאשר יצר עימה קשר אמרה לו האישה כי היא רואה חשיבות רבה בסיוע לנשים הרוצות להביא ילדים לעולם ומסיבה זו הסכימה האישה לקחת חלק בהליך התרומה המורכב.

  

בחודשים האחרונין עברה האישה את כל התהליך בדרך לתרומה, כולל בדיקות מרובות, ואתמול בוצעה שאיבת הביציות, שכבר השותלו ברחמן של שתי נשים. על פי החוק התורמת תישאר אנונימית ולא יהיה קשר בינה לבין הנשים שקיבלו את הביציות.

 

הצוות שביצע את השתלת הביציות. שתי נשים קיבלו התרומה (צילום: דפנה נבו, דוברת בית החולים הלל יפה) (צילום: דפנה נבו, דוברת בית החולים הלל יפה)
הצוות שביצע את השתלת הביציות. שתי נשים קיבלו התרומה(צילום: דפנה נבו, דוברת בית החולים הלל יפה)

  

"לצערי רשימת הנשים המבקשות תרומה ארוכה מהרשימה של התורמות הקיימות", ציין ד"ר אלנבוגן. "ברור שמדובר בתהליך מורכב, אך התוצאה היא סיוע להבאת ילדים לעולם לנשים המבקשות זאת, וזה לא יסולא בפז".

 

התרומה: ללא יותר משלוש נשים

חוק הביציות עבר בשנת 2011, לאחר שנים ארוכות של המתנה. הוא קובע כי התורמת הפוטנציאלית שהביעה נכונותה

לביצוע התרומה תהיה רווקה ובגילאים 18 עד 35. לאחר קבלת הבקשה עוברת התורמת בדיקות מעבדה, בדיקת כירורג שד ובדיקת צוואר הרחם. כמו כן התורמת צריכה להמציא תעודת יושר ממשטרת ישראל חתומה על ידי עורך דין והערכה פסיכולוגית.

  

לאחר השלבים הראשונים צריכה התורמת להופיע מול ועדת אישורים של בית החולים, בה חברים רופאים, עורך דין, נציג ציבור, עובדת סוציאלית, פסיכולוג ואחות. לאחר אישור הוועדה וחתימת התורמת על הסכמתה, ניתן להתחיל בפעילות ההכנה הרפואית.

  

על פי החוק כל תורמת יכולה לתרום ביציות בהליך אחד ללא יותר משלוש נשים שונות. בנוסף, כל תורמת יכולה לתרום בחייה לא יותר משלוש פעמים, במרווח של 180 יום בין תרומה לתרומה. התורמת יכולה להתחרט גם לאחר שנעשתה שאיבת הביציות. היא מקבלת החזר על הוצאותיה בסכום של עשרת אלפים שקלים.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דפנה נבו, דוברת בית החולים הלל יפה
ד"ר אדריאן אלנבוגן מבצע את הליך התרומה. "הליך מורכב"
צילום: דפנה נבו, דוברת בית החולים הלל יפה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים