שתף קטע נבחר

משנה כיוון? יפן תפעיל מחדש שני כורים גרעיניים

כמה שבועות לאחר שיפן סגרה את הכור הגרעיני הפעיל האחרון, בשל הכשלים במתחם הכורים הגרעיניים בפוקושימה, הודיע ראש ממשלת יפן כי שני כורים יופעלו מחדש

לא לומדים מלקחי האסון? ממשלת יפן אישרה הבוקר (שבת) להפעיל מחדש שני כורים גרעיניים במערב המדינה, לראשונה מאז שנסגרו בעקבות האסון בכור בפוקושימה בחודש מרס בשנה שעברה. אחד משני הכורים, הנמצא בפוקוי, אמור להתחיל לפעול מחדש בעוד כשלושה שבועות.

 

עוד חדשות מהעולם:

הרוג ופצועים בעימותים בין צבא לבנון לפלסטינים

הקלה לארדואן בדרך לנשיאות: גול יכהן עד 2014

טורקיה: חירש כורדי נאשם בטרור - בגלל לימון

 

למרות המחאה הציבורית ביפן נגד הפעלה מחדש של הכורים הגרעיניים במדינה, ייתכן שבעקבות החלטה זו יופעלו מחדש עוד כמה כורים ברחבי המדינה. ביפן כ-50 כורים גרעיניים לייצור חשמל. פעילותם הופסקה בהדרגה לאחר האסון בכור בפוקושימה, שנגרם בעקבות רעידת האדמה החזקה והצונאמי שפקדו את יפן לפני כשנה וחצי. בחודש שעבר נסגר הכור האחרון.

 

ראש ממשלת יפן, יושיהיקו נודה, הודיע על ההחלטה להפעיל את הכור מחדש, לאחר שנפגש עם מושל פוקוי, שנתן לדבריו את הסכמתו להפעיל את הכור הגרעיני מחדש. לאחר מכן ערך ראש הממשלה שיחות עם שרים בממשלתו בקבינט, לפני שהכריז על פתיחת הכורים מחדש. נודה אמר כי הפעלת הכורים נועדה לסייע בין היתר לתעשייה.

 

יפן ייצרה לפני רעידת האדמה אשתקד כשליש מהחשמל שלה מאנרגיה גרעינית. המהלך בחודש שעבר הותיר את יפן - מדינה נטולת משאבים טבעיים ו"זוללת" אנרגיה - ללא סיוע גרעיני, לראשונה מאז שנת 1970.

 

ב-11 במרס 2011 החרידה רעידת אדמה בעוצמה 9.0 את יפן. גלי הצונאמי הגבוהים שטפו תוך זמן קצר את ערי החוף. ברעש האדמה האדיר נהרגו 15,850 בני

 אדם, 6,011 נפצעו ועוד 3,287 עדיין מוגדרים נעדרים. צונאמי ששטף אזורים נרחבים במדינה עקר ממקומם בתים רבים והחריב עיירות שלמות.

 

בפוקושימה נפגע הכור הגרעיני וקרינה דלפה ממנו. עבור 11 אלף תושבי העיר אוקומה ועבור 80 אלף תושבי מחוז פוקושימה שלא יכולים לשוב לבתיהם בעקבות הקרינה הגבוהה, הצלקות הנפשיות עמוקות ביותר אף על פי שרבים מבתיהם נותרו שלמים מבחינה פיזית. רבים מהתושבים שנאלצו לנטוש את בתיהם לא יודעים אם אי פעם יוכלו לשוב לקרקע שהייתה שייכת למשפחותיהם במשך דורות רבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המתקן הגרעיני בפוקושימה
צילום: AP
מומלצים