שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: יעל גרטי

    בלי רגשות אשם: מתכונים מתוקים לדיאטה

    ד"ר מאיה רוזמן ואלינוער רבין, מחברות "58 מתוקים לדיאטה", עם שלושה מתכוני קינוחים דיאטטים שיושבים בול אחרי כל התבשילים העשירים של סוף השבוע: עוגת גזר, אצבעות בצק במילוי שקדים והדרים ומאפינס שיבולת שועל וחמוציות

    נושא הדיאטה מעניין כמעט את כולנו, כמעט את כל מי שאוהב לאכול. גם המקפידים ביותר על תזונה בריאה, וגם ברי המזל שנהנים מתורשה של גנים טובים המאפשרים לאכול הרבה מבלי להשמין, התנסו, ככל הנראה, ואף יותר מפעם אחת - בדיאטה כזו או אחרת, או בניסיונות להשיל קילוגרמים ספורים שנוספו אחרי חג או חופשה.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    דיאטה אינה פרויקט פשוט, אבל בעצם, דיאטה לא אמורה להיות פרויקט בכלל. על-מנת להצליח במשימה ולהגיע למשקל היעד וגם להישאר במשקל הרצוי לאורך זמן, עדיף להתייחס לדיאטה כאל שינוי באורח החיים, כאל תהליך שמתחיל ולא נגמר. תהליך שאסור שיגרום סבל. לכן, במטרה להמשיך בדיאטה לאורך זמן, מומלץ למצוא דרכים שיגרמו ליהנות מהתהליך. תחושת שמחה ושביעות רצון וללא כל רגשות תסכול חיוניים לתהליך. זו הסיבה שחשוב לשלב בתפריט דיאטה ארוך טווח מאכלים שאוהבים, מאכלים שגורמים לשמוח ולחייך, מאכלים שבזכותם ניתן להמשיך בתהליך ולא להפסיקו.

     

    הנה 3 מתכונים מתוך הספר "58 מתוקים לדיאטה" אותם ניתן לשלב בתפריטי הדיאטה השונים. התפריטים מבוססים על תזונה בריאה ודלת שומן, המכילה את כל אבות המזון - חלבונים, שומנים איכותיים, ויטמינים ומינרלים, תוך שילוב המתוקים, המוגדרים כ"אוכל לנפש".

     

    אצבעות בצק במילוי שקדים והדרים

    המרכיבים (ל-40 אצבעות - 113 קלוריות לאצבע):

    לבצק:

    2 כוסות (300 גרם) קמח תופח

    1/3 כוס (80 גרם) סוכר

    120 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות

    1 ביצה

     

    למילוי:

    1 כוס (150 גרם) שקדים קלויים טחונים

    2/3 כוס (180 גרם) סוכר

    קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

    1-2 כפות מיץ לימון

     

    לציפוי:

    1/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר

    1-2 כפות מיץ לימון

     

    אצבעות בצק במילוי שקדים והדרים (צילום: קדם צלמים) (צילום: קדם צלמים)
    אצבעות בצק במילוי שקדים והדרים(צילום: קדם צלמים)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק: בקערת מעבד מזון מערבבים היטב את מרכיבי הבצק, רק עד שמתקבל כדור. מחלקים לשניים. מחצית אחת שוטחים בתבנית בגודל 24X30 ס"מ.
    2. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי ומפזרים בצורה אחידה על הבצק שבתבנית.
    3. מרדדים את הבצק הנותר לגודל התבנית, עדיף בין שני דפי נייר אפייה. מסירים את הנייר העליון והופכים על המילוי.
    4. אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שפני העוגה זהובים.
    5. מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון ומזלפים על העוגה החמה. מצננים וחותכים למלבנים בגודל 3X6 ס"מ. שומרים בקופסה אטומה, במקרר או במקפיא.

     

    עוגת גזר

    המרכיבים (ל-20 מנות - 187 קלוריות למנה):

    4 ביצים

    150 גרם חמאה מומסת

    1/2 כוס (125 גרם) סוכר

    1/2 כוס (125 גרם) סוכר חום

    1 גביע אשל

    1 כפית תמצית וניל

    1 כף מיץ לימון

    2 כוסות (300 גרם) קמח

    1 כפית אבקת סודה לשתייה

    1 חבילה אבקת אפייה

    1 כפית קינמון

    1 כפית אגוז מוסקט או הל

    400 גרם גזר

     

    עוגת גזר (צילום: קדם צלמים) (צילום: קדם צלמים)
    עוגת גזר(צילום: קדם צלמים)

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערת המיקסר מערבלים את הביצים עם החמאה הנוזלית, הסוכר, האשל, הווניל ומיץ הלימון.
    2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, הקינמון ואגוז מוסקט או הל. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים.
    3. במעבד מזון מגררים דק את הגזר ומוסיפים לתערובת.
    4. מרססים בספריי שמן בטעם חמאה תבנית מוארכת גדולה מאוד או שתיים בינוניות, מפזרים מעט קמח ומנערים מהמיותר. שוטחים את התערובת בתבנית.
    5. אופים 40-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, בהתאם לגודל התבנית, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, ממתינים כ-10 דקות והופכים על מגש מוארך.

     

    מאפינס שיבולת שועל וחמוציות

    המרכיבים (ל-14 מאפינס - 120 קלוריות למאפין):

    1 כוס (250 מ"ל) יוגורט

    50 גרם קוואקר

    100 גרם חמוציות

    1 ביצה

    1 כף שמן

    1 כוס (150 גרם) קמח מלא

    1 כפית סודה לשתייה

    1 כפית אגוז מוסקט טחון

    1 כפית הל טחון

    1/3 כוס (80 גרם) סוכר חום

    1/3 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קלויים קצוצים

     

    לאפייה:

    2 כפות אבקת סוכר

    מעט הל טחון

     

    מאפינס שיבולת שועל וחמוציות (צילום: קדם צלמים) (צילום: קדם צלמים)
    מאפינס שיבולת שועל וחמוציות(צילום: קדם צלמים)

     

    אופן ההכנה:

    1. בעזרת כף מערבבים בקערה את היוגורט עם הקוואקר והחמוציות. ממתינים כרבע שעה. מוסיפים את הביצה והשמן.
    2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, תבלינים והסוכר. מוסיפים את תערובת היוגורט ומקפלים פנימה את האגוזים.
    3. משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה, עד 2/3 הגובה וממלאים אותם בתערובת, עד 2/3 הגובה.
    4. בקערית קטנה מערבבים את אבקת הסוכר עם ההל ומפזרים מעט על כל מאפין. אפשר להיעזר במסננת קטנה.
    5. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ יוצא כמעט נקי. כדאי מאוד לא ליבש מדי.
    6. המאפינס טובים במיוחד כ-10 דקות לאחר האפייה. אפשר לצנן ולחמם 10 שניות במיקרוגל.

     

    • המתכונים מתוך הספר "58 מתוקים לדיאטה" מאת: ד"ר מאיה רוזמן ואלינוער רבין, הוצאת "קוראים". מחיר 112 ש"ח

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: קדם צלמים
    מאפינס שיבולת שועל וחמוציות
    צילום: קדם צלמים
    צילום: קדם צלמים
    עטיפת הספר "58 מתוקים לדיאטה"
    צילום: קדם צלמים
    מומלצים