שתף קטע נבחר

בברלין חובשים כיפה למען הרב שהותקף

אישי ציבור לא יהודים הצטלמו לעיתון הנפוץ "ברלינר צייטונג" כשכיפות לראשיהם, לאות סולידריות עם הרב דניאל אלטר, שהותקף בברלין בעת שחבש כיפה ברחוב. בנוסף, הפגינו כמאה אנשים באירוע "פלאשמוב כיפה"

לאחר תקיפת הרב חובש הכיפה בברלין בשבוע שעבר, מנסה הבירה הגרמנית להפגין סולידריות עם הקהילה היהודית. תחת הכותרת "ברלין חובשת כיפה", פרסם אתמול (יום שבת) ה"ברלינר צייטונג", אחד מהעיתונים הנפוצים והמוכרים בברלין, כתבת שער שבה הופיעו אישים בולטים בעיר כשכיפות לראשיהם. עיתון אחר, "ולט אונליין", דיווח על אירוע פלאשמוב שהתקיים בעיר שבמהלכו צעדו המשתתפים בכיפות לראשיהם.

 

עוד חדשות בעולם :

 

 

פוליטיקאים, אמנים ואנשי עסקים הצטלמו כשכיפות לראשיהם והסבירו כי הם מביעים כך את התנגדותם לאנטישמיות. הרב דניאל אלטר, בן 53, הוכה לעיני בתו בת השש ביום רביעי האחרון, ככל הנראה בידי ארבעה צעירים מוסלמים. אחד מהם שאל אותו אם הוא יהודי לפני שהוא הוכה. הוא נחבל בראשו ונזקק לטיפול רפואי.

 

סולידריות ברלינאית

"ברלינאים מראים סולידריות וחובשים כיפה", נכתב בידיעה. העיתון הסביר שריינהרד נורמן, ראש מחוז שרלוטנבורג-וילמרסדורף, שבו מתגוררים מהגרים רבים, הגיע למערכת והציע את אקט הסולידריות.

 

"זה רעיון טוב, זה סמל חזק של סולידריות. הכיפה מסמלת ביהדות את יראת אלוהים ואת הצניעות בפני האל", הסביר סטן שולץ, חבר פרלמנט משפנדאו. וולפגנג בארו, שחקן, אמר כי "במאה ה-21, בעיר של סובלנות והומניות, אקט כזה כמו תקיפת הרב מעורר חלחלה". אריק שוויצר, נשיא איחוד התעשייה והמסחר בברלין, אמר: "אנחנו שמחים שעוד ועוד יהודים מכל העולם באים לכאן. אין מקום לאנטישמיות בשום מקום, בוודאי שלא בברלין, שבה החלה השואה".

 

ראש העיר של ברלין, קלאוס ווברייט, שגינה את התקיפה זמן קצר אחר שאירעה, קרא לתושבים להצטרף מחר להפגנה להבעת סולידריות, במקום שממנו ניתן לראות את מקום התקיפה. הוא קרא לכל הברלינאים לחבוש כיפה, כמחווה לרב.

 

משתתפים ב"פלאשמוב כיפה". היום מתוכנן אירוע נוסף (צילום: AFP) (צילום: AFP)
משתתפים ב"פלאשמוב כיפה". היום מתוכנן אירוע נוסף(צילום: AFP)
 

משתתפים ב"פלאשמוב כיפה" (צילום: AP) (צילום: AP)
משתתפים ב"פלאשמוב כיפה"(צילום: AP)

 

הרב האורתודוכסי יצחק ארנברג נשא דרשה בבית הכנסת שזכה לאבטחה מוגברת. "אני ישראלי בלי פחד ובלי תסביכים", הצהיר, "אני חי 16 שנים בברלין, ולפני זה חייתי שבע שנים במינכן. אני נוסע ברכבת התחתית כשלראשי כיפה. מעולם לא איימו עליי ולא הותקפתי.

 היו מי שחשבו שמסוכן ליהודים לחיות מחוץ לישראל, אבל אני אומר שכאן בגרמניה לא מסוכן לנו. ברוך השם".

 

הרב התייחס לקריאה של מרכז רפורמי בפוטסדאם, שיעץ לתלמידיו להימנע מחבישת כיפה. "אנחנו לא פוחדים, לא נימנע מכיסוי הראש", אמר בנחרצות. שרה נורית, גננת בת 35 ואם לשלושה, יזמה אירוע סולידריות באמצעות פייסבוק. בהפגנה, שנקראה "פלאשמוב כיפה", השתתפו כמאה בני אדם, יהודים ולא יהודים. הם צעדו בצהריים כשהם מלווים בכמה שוטרים ובכתריסר עיתונאים.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 02/09/2012 02:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שער העיתון. "ברלין חובשת כיפה"
משתתפים בפלאשמוב. "סמל של סולידריות"
צילום: AFP
מומלצים