שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מסמך סודי מגלה: מה מכניסים לסיגריות שלכם

    80 מיליון עמודי מסמכים חסויים שנחשפו באוניברסיטת סטנפרוד מגלים אילו תוספים מכניסים לסיגריות שאתם מעשנים. 'ממון' של ידיעות אחרונות מביא את החומרים המפתיעים: שוקולד, מיץ שזיפים, שתנן, חילבה ואמוניה המשפרת את יעילות הניקוטין

    חושבים שסיגריות זה בסך הכל טבק שמגולגל בתוך נייר? תחשבו שוב. סיגריה, כותב רוברט פרוקטור בוולסטריט ג'ורנל, היא מוצר מורכב להפליא. פרוקטור, פרופסור להיסטוריה של המדעים באוניברסיטת סטנפורד, נבר באוצר בלום של מסמכים סודיים, שזמינים עכשיו לעיון באינטרנט.

     

    מדובר ב‭80-‬ מיליון עמודי מסמכים, שנמצאים בארכיון מיוחד בכתובת ‭- legacy.library.ucsf.edu‬ וכמעט כולם היו חסויים לפני המשפטים שהתקיימו בשנים האחרונות נגד חברות הטבק הגדולות.

     

    רוצים להיגמל מעישון ? קראו עוד:

     

    המסמכים חושפים ערב-רב של מרכיבים שונים ומשונים שהוכנסו לסיגריות, מה שפרוקטור מכנה "שיקוי מכשפות‭."‬ מסמך מ‭,1992-‬ שנכתב על ידי משרד עורכי דין מוביל שפעל בענף הטבק, מונה לא פחות מ‭614-‬ תוספים שונים בסיגריות.

     

    רשימה חלקית של החומרים, שנוספו לסיגריות ב‭1991-‬ בכמויות ענק: גליצרול, פרופילן גליקול, קקאו וקליפות קקאו, ליקוריץ, די-אמוניום פוספט, שתנן (אוריאה‭,(‬ מנתול, חרוב, שוקולד, פוטסיום סורבט, תרכיז ומיץ שזיפים, חומצה לבולינית, שורש אנג'ליקה, שמן ואבקת אגוז מוסקט ותמצית שורש שן הארי.

     

    כיום, ההרכב המדויק של הסיגריות שנמכרות בשוק הוא סוד מסחרי, אבל החברות מפרסמות באתרי האינטרנט שלהן מה הכימיקלים שהן מוסיפות: פיליפ מוריס מונה יותר מ‭100-‬ תוספים שונים, ריינולדס 158 ולורילרד (יצרנית קנט) ‭.137‬

     

    רבים מהם הם חומרי טעם, וזו הסיבה שהרשימה כוללת למשל שמן ברגמוט, תמצית גרגרנית יוונית (חילבה‭,(‬ שמן גרניום בורבון, אתיל ונילין, שמן טנג'רין ושמן סנדלווד.

     

    תחת האות C לבדה אפשר למצוא שמן קרדמון (הל‭,(‬ תמצית זרעי חרוב, שמן קינמון, תמצית קפה, שמן כוסברה, סירופ תירס ושמן מפרחי קמומיל. נעדרים כמה חומרים שהופיעו ברשימות קודמות: "סיבט אבסולוט‭,"‬ הפרשה מבלוטת ריח בפי הטבעת של טורף חתולי הקרוי גחן; וקסטוריאום, הפרשה דומה שמקורה בבונה הסיבירי.

     

    חלק מהחומרים נוספים בגלל השפעותיהם הפיזיולוגיות. המנתול מוסיף טעם מנטה קריר, אבל יש לו גם השפעות מאלחשות שמסייעות למעשן המתחיל להיכנס לעניינים ולמעשן הוותיק לקבל תחושה "תרופתית‭."‬ סוכרים נוספים כדי לייצר עשן נעים יותר לשאיפה, אבל גם משום שבהישרפם הם מייצרים אצטאלדהידים, שמגבירים את כוחו הממכר של העשן.

     

    ניקוטין כשלעצמו בדרך כלל לא מוסיפים, מלבד מה שנמצא בעלי הטבק, אבל אמוניה נוספת בכמויות. האמוניה משנה את מולקולות הניקוטין, באופן שהופך אותו למעין "קראק ניקוטין‭."‬

     

    החומצה הלבולינית נוספת כדי להגביר את היעילות של היצמדות הניקוטין לקולטנים העצביים במוח. הקקאו נוסף בגלל הארומה, אבל גם בגלל השפעתו כמרחיב סימפונות: הקקאו מכיל את האלקלואיד תאוברומין, ש"פותח" את הריאות בפני העשן.

     

    ועוד לא דיברנו על הנייר, שמכיל חומרים מלבינים ודבקים ולפעמים מאיצי בעירה (בדרך כלל, סודיום או פוטסיום ציטרט‭.(‬ כימיקלים נוספים גם לשיפור צבע האפר או התכונות האופטיות של העשן.




     

    תרגום: נמרוד אברהם
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    הופיע ברשימות קודמות: הפרשה מבלוטת ריח בפי הטבעת של טורף חתולי
    צילום: shutterstock
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים