שתף קטע נבחר

ערוץ המקורב לחיזבאללה: הארגון שלח המל"ט

ערוץ "אל-מיאדין", המקורב מאוד לחיזבאללה, דיווח כי "המל"ט חדר לעומק של 100 קילומטרים ועורר מתיחות בישראל". במקביל, בג'יהאד האיסלאמי ברצועת עזה אמרו כי הם לא אחראים לשיגור כלי הטיס, שהופל אתמול בדרום הר חברון, אך לא שללו את האפשרות שארגונם מחזיק מל"ט דומה

בישראל העריכו כי חיזבאללה עומד מאחורי שיגור המל"ט, שיורט אתמול בדרום הר-חברון, והבוקר (יום א') מדווח ערוץ טלוויזיה המקורב מאוד לחיזבאללה כי ארגונו של חסן נסראללה הוא זה ששיגר את כלי הטיס. על-פי הדיווח בערוץ "אל-מיאדין, "המל"ט חדר לעומק של 100 קילומטרים ועורר מתיחות בישראל". בחיזבאללה טרם התייחסו לנושא. במקביל, כלי תקשורת בלבנון דיווחו כי בשעות הבוקר ביצעו מטוסי קרב של חיל האוויר גיחות מעל שטח לבנון שכללו בומים על קוליים. לפי הדיווחים, המטוסים ביצעו גיחות מעל אזורים שונים בדרום לבנון, כולל מעל לעיר צידון.

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

חדירת המל"ט לישראל - דיווחים קודמים ב-ynet:

ישראל בודקת: המל"ט היה בדרך לדימונה? 

הדיווח הראשוני על הפלת המל"ט

 

ערוץ "אל-מיאדין" הוא זה ששידר את הסרטון המתעד את חטיפתם של אהוד גולדווסר ואלדד רגב בקיץ האחרון, שצולם על-ידי אנשי חיזבאללה. הוא נחשב לכוח טלווזיוני עולה בעולם הערבי ומהווה אלטרנטיבה ל"אל-ג'זירה" ול"אל-ערביה". הוא נוסד לפני כמה חודשים על ידי העיתונאי התוניסאי רסאן בן ג'ידו, שנחשב למקורב לחיזבאללה והיה היחיד שראיין את נסראללה במהלך מלחמת לבנון השנייה.

 

אתמול בשעות הצהריים המוקדמות העריכו כלי תקשורת ערבים כי ארגון הג'יהאד האיסלאמי ברצועת עזה הוא זה שעומד מאחורי שיגור המל"ט לישראל. לאחר מכן שונתה הגירסה. גורם בכיר בג'יהאד האיסלאמי התייחס הבוקר לעניין והכחיש כל קשר של ארגונו לשיגור המל"ט. גורם אחר, המקורב לג'יהאד האיסלאמי, לא שלל את האפשרות שארגוני הטרור ברצועת עזה מחזיקים באמתחתם מל"ט מסוג זהה לזה שהופל, וכי יש להם ניסיון מספיק כדי להשתמש בו "לצורך הגנה עצמית בעימות מול ישראל".

 

אזור יירוט המל"ט, אתמול (צילום: חיים הורנשטיין) (צילום: חיים הורנשטיין)
אזור יירוט המל"ט, אתמול(צילום: חיים הורנשטיין)

 

העיתונות הערבית והלבנונית בפרט, סיפקה תיאור אובייקטיבי יחסית ונטול פרשנות אישית ליירוט המל"ט בשטח ישראל. רבים מכלי התקשורת ציטטו כתבות שפורסמו בתקשורת

 הישראלית בנושא. כך, למשל, נכתב בכותרת העיתון הלבנוני "אל-ג'ומהוריה": "ישראל: ייתכן כי המטוס הוא איראני וכי הוא נשלח בידי חיזבאללה".

 

בעיתון הלבנוני "א-נהאר" תואר היירוט כ"התפתחות מפתיעה". רשת אל-מנאר ששייכת לחיזבאללה התייחסה בקצרה לאירוע, אולם שם בחרו לצטט כלי תקשורת וגורמי צבא ישראלים על כך שמקור השיגור המל"ט היה ממצרים או מרצועת עזה. אנשי הרשת בחרו להתעלם מההערכה בצה"ל כי המל"ט שוגר מלבנון דרך הים התיכון ומשם חדר למרחב האוירי של ישראל.

 

כוחות רבים חיפשו אחר שרידי המל"ט שהופל ()
כוחות רבים חיפשו אחר שרידי המל"ט שהופל

 

במקביל, במערכת הביטחון מתחזקת ההערכה שהמזל"ט יצא מלבנון, כנראה למשימת איסוף מודיעין ובדיקת תגובת צה"ל. ייתכן כי כלי הטייס עשה את דרכו לכור בדימונה. הפעלה של מל"ט בטווחים שכאלה מצריכה אמצעים מתקדמים שעד כה לא היה ידוע שקיימים בידי חיזבאללה. אחת האפשרויות שייבדקו כעת על-פי שרידי

 המל"ט היא אם לא נשלט ממתקן בקרה בלבנון אלא הוכוון על-ידי GPS (ניווט לוויני) לפי נקודות ציון שנקבעו לו מראש. ייתכן שאז הוא ניווט את עצמו באופן אוטומטי והיה אמור לחזור למפעיליו בדרך זו או להשמיד את עצמו מעל הים.

 

בישראל עדיין מתלבטים כיצד להגיב לאירוע. ייתכן שישראל תחליט לנוכח היירוט המוצלח ולנוכח המצב הנפיץ באזור כולו לגלות איפוק ולא להגיב. בוודאי שלא תגובה מאסיבית שעלולה להצית התלקחות אזורית כוללת. גורם בכיר במערכת הביטחון אמר אמש: "ישראל מודעת ליכולות הטכנולוגיות של איראן וחיזבאללה. הדיון שמתנהל מאז האירוע הוא כיצד להתייחס ולהגיב לחדירה כזו של מל"ט, והאם להשוות אירוע כזה לאירוע של שיגור טיל או רקטה מלבנון, שזוכה לתגובה מיידית של ירי ארטילרי או מהאוויר למטרות בדרום לבנון".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקום שבו נפל המל"ט
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים