שתף קטע נבחר

  • בלי חיתולים
צילום: shutterstock

כך תדעו: מתי התינוק כבר לא צריך חיתול?

אתם כבר מכירים את האיתותים שלו, לוקחים אותו להתפנות בכל פעם שאתם מזהים צורך - אבל עדיין חוששים להוריד לו את החיתול לחלוטין. לריסה גינת מסבירה כיצד תהיו בטוחים שהוא כבר בשל לעבור לשלב הבא. כתבה חמישית בסדרה

בחרתם לשמר את אותו אינסטינקט מולד של תינוקכם לאותת על הצורך להתפנות, אבל אצל המטפלת או בגן הוא עדיין משתמש בחיתול. מתי תדעו כי הגיע הזמן להוריד אותו לגמרי? מתי התינוק בשל לחלוטין להיות ללא חיתול לחלוטין?

 

זו, כמובן, שאלת מיליון הדולר. אבל האמת היא שאין זמן מדוייק. כל משפחה מגדירה את עצמאותו של התינוק בנוגע לצרכיו בצורה שונה, לא משנה באיזה אופן (מלא, חלקי או אפילו מזדמן) כאשר היא מיישמת את השיטה. מה שכן ניתן לומר הוא שיש מספר רמזים מתרימים, המעידים על מוכנות של התינוק (וההורים) לשלב הבא - בלי חיתול כלל.

 

איך לגדל תינוק בלי חיתול? כל הכתבות:

השיטה שתחסוך לכם כסף: לגדל תינוק בלי חיתול

יוצאים לדרך: לגדל תינוק בלי חיתולים

רוצים שהוא יישן כל הלילה? תורידו לו את החיתול

לגדל תינוק בלי חיתולים: מה עושים בגן?

 

והערה קטנה, לפני שנצא לדרך. המעבר לשלב הבא של הורדת החיתול הינו בהחלט שלב נכסף אצל הרבה משפחות שבוחרות ליישם את השיטה. חשוב לציין ולהבהיר כי אכן זהו שלב חשוב, בעיקר לאור מחירי החיתולים של היום, אבל זו לא המטרה. המטרה בשיטה היא שימור אותו אינסטינקט מולד על ידי יצירת ערוץ תקשורת נוסף עם תינוקכם וחיזוק הקשר עימו.

 

בין אם תבחרו ליישם את השיטה פעם ביום או להוריד לגמרי את החיתול, שימור האינסטינקט על ידי תקשורת צריכה לעמוד כמטרת הדגל ליישום השיטה. שימו לב: אם אתם מוצאים את עצמכם עסוקים כל היום בשאלה מתי תינוקכם ירצה להתפנות פן יפספס או אם אתם עסוקים בניקיונות של פיפי וקקי במהלך שעות היום, כנראה שמשהו בתקשורת בינכם התמסמס - ולא את השיטה הזו אתם מיישמים.

 

1. כשהתינוק זוחל לסיר

תינוק בגיל זחילה (7-10 חודשים) אשר גדל עם עקרונות השיטה, כלומר בידיעה שישנה עוד אפשרות לעשות את צרכיו פרט לחיתול, סביר להניח כי יזחל אל עבר הסיר, הקערה או אפילו בית השימוש כדי לבקש להתפנות בהם. במידה ובשלב זה תינוקכם נמצא ברוב שעות היום אתכם, אתם בהחלט יכולים להרגיש בנוח להוריד לו את החיתול לפרקי זמן ארוכים יותר, כל עוד, כמובן, כל התהליך מבוסס על תקשורת הדדית בינכם לגבי נושא הצרכים. במידה ותינוקכם במסגרת (מעון/ משפחתון/ מטפלת) תוכלו להוריד לו את החיתול לפרקי זמן ארוכים יותר כשאתם איתו אחר הצהריים. אם המטפלת או הסייעת במעון מוכנה "לזרום" עם השיטה (ואם כן, תפנו אותה אליי!), ספרו לה כיצד תינוקכם מראה שהוא צריך להתפנות ומהם הזמנים האופייניים לו.

 

2. כשהתינוק אומר פיפי/קקי

גם אם אתם מיישמים את השיטה רק פעם אחת ביום, שבה אתם מידעים את תינוקכם על כך שהוא עומד לעשות פיפי/קקי, אל תופתעו אם אחת המילים הראשונות שיצאו מפיו תהיה "פיפי" כמה שניות לפני שיצטרך להתפנות. אל תתפלאו גם אם פתאום תמצאו את עצמכם שמחים וצוהלים והכי מאושרים בעולם מכך שהילד שלכם, בסביבות גיל שנה, אמר לכם שהוא צריך להתפנות. ולא, זה לא אומר שגמלתם אותו מחיתולים.

 

במצב זה כבר קל יותר להשאיר אותו ללא חיתול פרקי זמן ארוכים, גם כשאתם לא לידו, כי קצת קשר לפספס תינוק שחוזר ואומר "פיפי, פיפי". זהו בהחלט מדד נוח למעבר לשלב הבא. שימו לב כי אתם נענים לו בכל פעם שהוא מבקש, אחרת זה יכול ליצור מצב מבלבל עבור תינוקכם.

 

3. כשתינוקכם הולך לשירותים או לסיר

בצעדיו העצמאיים הראשונים מהר מאוד הוא ינסה לצעוד לכיוון הסיר או השירותים ואף ינסה להתיישב עליו לבדו כדי להתפנות. ודאו כי הסיר נגיש עבורו וכי יש באפשרותכם לעזור לו להתפשט ולהתיישב. הבחינו כי אינכם מתייחסים להליכתו אל הסיר או לשירותים כמקרית וכי אתם אכן עוזרים לו להתפנות, שכן גם סיטואציה כזו עלולה לשדר מסר כפול.

 

4. כשהתקשורת ביניכם בשלה

כשמתחילים ליישם את השיטה לרוב מבחינים בספקטרום מאוד רחב של איתותים על פני גופו של התינוק. לאחר יישום חוזר ונשנה של מעגל התקשורת לרוב הספקטרום מצטמצם ובמקום חמישה עד שישה סימנים, אתם מבחינים רק בשניים או אפילו באחד.

אלו הסימנים "הנבחרים" שתינוקכם הרגיש כי עובדים באופן הטוב ביותר עבור התקשורת ביניכם. כלומר, זהו הסימן שאליו אתם מגיבים הכי מהר ובאופן הכי ברור ושבו אתם בטוחים כי הוא מאותת לפיפי/קקי.

 

זה לא תלוי בזמן אבל כן כמובן תלוי במספר הפעמים שתיישמו את אותו מעגל התקשורת. ככל שתיישמו מספר רב יותר של פעמים את אותו המעגל - כך התקשורת ביניכם תחדד מהר יותר. הורים שבוחרים ליישם את השיטה באופן חלקי או מזדמן יזכו, כמובן, ליהנות מהתופעה, אולם לרוב זה יקרה לאחר פרק זמן ארוך יותר.

 

איך תדעו? אתם פשוט תדעו. לאט לאט תתחילו לראות כי בכל פעם תינוקכם מאותת, אתם לוקחים אותו לשירותים או מחזיקים אותו מעל סיר או הקערה - והוא מתפנה. פעם אחר פעם, יום אחרי יום. תבחינו לפתע כי יש בכם ביטחון לפתוח פערים ולהשאיר את הילד ללא חיתול למשך פרקי זמן ארוכים יותר - עד להורדה מלאה, אם כך תרצו ומצבכם יאפשר זאת. אני יכולה להבטיח לכם שהיכולת שלכם להבין את תינוקכם, גם ללא יכולת מילולית או מובילית סביב נושא הצרכים, תעביר בכם תחושת סיפוק והעצמה שאין כמותה. ראו הוזהרתם - זה ממכר.

 

הכותבת היא מדריכה בשיטת Elimination Communication ובעלת "חיתולס ". לעמוד הפייסבוק של לריסה לחצו כאן  





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הוא זוחל לסיר? כנראה שהוא בשל
צילום: shutterstock
צילום: אפרת שיין
לריסה גינת
צילום: אפרת שיין
מומלצים