שתף קטע נבחר

יהודי, בדואי וחלום משותף להפרחת מצפה רמון

מה הקשר בין מדריך טיולים יהודי ליזם תיירות בדואי? אחרי שנים של מאבק ביורוקרטי יקימו שני החברים יוצאי הדופן אורחן במצפה רמון. "בסוף הבינו את הייחוד של המקום שלנו", הם אומרים

אומרים שדם סמיך ממים, והסיפור הזה מוכיח שחברות אמת חזקה מכל ביורוקרטיה. 11 שנים נמשך מאבקם של החברים דובי רול וסמי אל-קרנאווי, יהודי ובדואי, שחלמו להקים אורחן תיירותי במכתש רמון. רק עכשיו, אחרי מסלול ייסורים, עשרות פגישות, אלפי ניירות התקבל האישור הסופי.

 

עוד על הנגב בערוץ התיירות:

הם מכירים כבר 20 שנה, שניהם מתגוררים בנגב ומקדישים את חייהם לפיתוח ולקידום התיירות באזור. אל-קרנאווי, שניהל במשך שנים רבות את אתר התיירות באזור מצפה רמון, נאלץ לסגור אותו בהנחיית הגופים הירוקים שטענו שהפעילות באתר פוגעת בחיים בטבע. כתחליף הציעו לו הרשויות להקים אתר תיירותי חדש באזור שבו נמצאת מחצבה ישנה ונטושה, למרגלות המכתש הגדול. אל-קרנאווי פנה לחברו הטוב רול, מדריך טיולים באזור, כדי שיחבור אליו להגשמת החזון.

 

השניים החליטו על הקמת אורחן שיעניק אירוח בדואי וישראלי כאחד, שבו יוצעו למטיילים שלל אטרקציות מהאזור. פורסם ב"24 שעות" של "ידיעות אחרונות". 

 

החלום התיירותי המשותף, נתקע עמוק בביורוקרטיה

נלהבים לקראת המהלך המשותף, פנו השניים (על פי הנוהל המקובל) למינהל מקרקעי ישראל כדי לקבל אישור לתכנון המתחם החדש בשטח המחצבה. השניים החלו בתהליכים לקבלת האישור לתכנון הקרקע מול המינהל ובמקביל לקבלת אישורי התכנון מהגופים השונים, בהם חברת החשמל, משרד הביטחון, חברת מקורות ועוד.

 

מה שהתחיל כחלום תיירותי משותף, הפך עם הזמן לתהליך שנסחב ונתקע עמוק בחולות הביורוקרטיה, אבל השניים, כאמור, לא ויתרו. לאחר שנים רבות של עיכובים, של התנגדויות והסתייגויות מסוגים שונים לתוכניתם, הם הצליחו לשכנע את כל הנוגעים בדבר והאורחן שלהם הוא כיום כבר עובדה קיימת בנוף הנגב.

 

סיפור הצלחתם של דובי וסמי יעלה השבוע בוועידה הכלכלית של הנגב ‭,"2012 Negevision"‬ שנערכת ביוזמת חברת נגבקו העוסקת בייזום ופיתוח עסקים בנגב ובשיתוף המשרד לפיתוח הנגב ומט"י (מרכז טיפוח יזמות‭.(‬ "החברות בינינו הפכה את החלום לאפשרי‭,"‬ הם אומרים. "בזכותה הצלחנו להתגבר על כל המכשולים ולפשר בין כל הגורמים - רשות הטבע, משרד הבריאות ומע"צ, שדווקא מאוד עזרו לנו והסכימו לתכנן נתיבי גישה נוחים יותר שמתאימים לאזור כי הבינו את הייחודיות של המקום שלנו‭."‬

 

מתכננים יזמות שתביא תיירים. מכתש רמון (צילום דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע) (צילום דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע)
מתכננים יזמות שתביא תיירים. מכתש רמון(צילום דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע)

 

האורחן הזה ישדרג את מצפה רמון

האורחן החדש, שייבנה בשטחה של המחצבה הנטושה, יהיה אחד המקומות הגדולים שנראו בשנים האחרונות, מבטיחים השניים. צפויים להיות בו מסעדות, צימרים ואתרי לינה לתקופות קצרות וארוכות, אמפיתיאטרון, מרכז כנסים, חנויות, תחנת מידע ושלל אטרקציות. על פי ההערכה, בתחילת הדרך האורחן החדש יספק עבודה לתושבי האזור ולמדריכי טיולים מהתחום.

 

האורחן הזה ישדרג את מצפה רמון בכמה דרגות. כמות האנשים שעוברת על הכביש הזה בטיולים או בדרכם לאילת היא עצומה. התרומה לתיירות באזור ולכלכלה תהיה משמעותית מאוד. בשבועות הקרובים ייחתם ההסכם בינם לבין המינהל ויסתיים שלב התכנון הסופי.

 

האורחן החדש המתוכנן ייצא למכרז למשקיעים, ולאחר שייבחר הזוכה יתחילו העבודות שיימשכו כשנה. המיזם נמצא בימים אלה בסיומה של הסדרת חוזה הפיתוח מול מינהל מקרקעי ישראל, והוא עבר בהצלחה את אישורה של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה של משרד הפנים. כיום הם ממתינים להסדרה מול המינהל כדי להתחיל בחוזה פיתוח הקרקע על מנת לקבל את השטח באופן רשמי ולהתחיל בעבודות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכתש רמון. האטרקציה של מצפה
צילום: לע"מ
מומלצים