שתף קטע נבחר

לא מרגישה תנועות עובר? צפי בתרגיל שיזיז אותו

כבר בשלב מוקדם של ההריון את מחכה בקוצר רוח להרגיש אותו בועט מתוך הרחם - וכשזה קורה את שוב מתמלאת דאגה: הוא זז מספיק? הוא בסדר שם בפנים? ואם לא הרגשתי אותו היום? קבלי מדריך מפורט למעקב אחרי תנועות העובר

הזיכרון הנעים ביותר שיש לי מההריונות שלי הוא ההרגשה של תנועות העובר ברחם. ההרגשה של חיים שנוצרים בתוכך משכרת ממש, ואפילו כשהעובר בועט וקצת מכאיב אנחנו מחייכות ו"מאיימות": חכה חכה מה אעשה לך כשתצא!

 

בהריון? גלי את עמוד הריון ולידה ב-ynet:

 

מתי מתחילים להרגיש תנועות עובר?

בדרך כלל תתחילי להרגיש את תנועות העובר שלך בין השבועות 24-16, וכל שבוע בטווח הזה הוא נורמלי לגמרי.

 

נשים בהריון ראשון, נשים מלאות ונשים עם שליה קדמית נוטות להרגיש את תנועות העובר מעט מאוחר יותר, אבל עדיין בטווח השבועות הזה. אם את נמנית עם אחת הקבוצות האלו, אל תחששי אם עדיין לא חשת בתנועות בשבוע 18, והמתיני בסבלנות - זה יבוא!

 

בטווח השבועות הזה נורמלי לחלוטין לא להרגיש את התנועות כל הזמן. גם אם תרגישי תנועה אחת ביום בהתחלה זה בסדר, וככל שהזמן יעבור תחושי ביותר תנועות.

 

איך זה מרגיש?

בהתחלה תנועות עובר מרגישות כמו פרפור עדין, כמו בועה שמתפוצצת או כמו דג ששוחה לך בבטן. ככל שהעובר גדול יותר ואת מתקדמת בהריון, גם התנועות הופכות חזקות יותר וסביב שבוע 24 והלאה כבר תרגישי אותן בבירור.

 

בשלב מסוים, לרוב סביב שבוע 28 והלאה, העובר יזוז בצורה ברורה כל כך עד שיבעט לך לפעמים ישר בצלעות...

 

 

מאיזה שבוע יש לבצע מעקב תנועות עובר?

משבוע 27 מומלץ לבצע מעקב אחר התנועות העובר, שבאמצעותו תוודאי שהעובר אכן נע בתדירות מתאימה - מה שלמעשה אומר לנו שהוא מרגיש טוב.

 

עם זאת, יש היגיון רב גם בביצוע מעקב תנועות עובר כבר בשבוע 25. לכן, אם את רוצה לבצע את המעקב כבר בשבוע זה, הדבר אפשרי.

 

איך לבצע מעקב תנועות עובר נכון?

  • שלוש פעמים ביום, אחרי שאכלת משהו, לאו דווקא מתוק, שכבי על צד שמאל כששתי ידיים מונחות על הבטן.

 

  • כעת ספרי שלוש תנועות עובר ברורות בתוך 20 דקות.

 

  • אם הרגשת שלוש תנועות כבר בחמש הדקות הראשונות, את כמובן לא חייבת להמשיך עד תום הזמן.

 

מומלץ לנהל רישום של המעקב, כדי שתהיה לך תמונה של דפוס ההתנהגות של העובר שלך, כך שתוכלי לזהות חריגה אם חס וחלילה תהיה כזאת. ערכי טבלה של ימות השבוע עם חלוקה לבוקר, צהריים וערב, וסמני כמה תנועות הרגשת במהלך המעקב. אם תראי שינוי משמעותי בדפוס התנועות, עלייך להתייעץ עם רופא.

 

מה קורה אם לא הרגשת שלוש תנועות ב-20 דקות?

אם תוך כדי המעקב אינך מרגישה תנועות, הפעילי על העובר כמה טריקים כדי לגרום לו לזוז יותר:

 

  • אכלי משהו מתוק. הסוכר שבמזון חודר את השליה ועובר לעובר, וזה כמובן מעיר אותו וגורם לו לזוז יותר.

 

  • נשמי עמוק. כשאת נושמת עמוק החמצן שאת מכניסה לגופך חודר את השליה ומגיע לעובר, והוא בתגובה מתחיל לזוז. נשמי נשימות עמוקות מהאף אל הבטן, כך שהיא תגדל, ושחררי את האוויר באיטיות. כדי להבין כיצד לעשות זאת, צפי בסרטון שבכתבה.

 

  • בצעי נשימה מתחום היוגה. קחי הרבה אוויר ושחררי אותו דרך האף, כאילו את מנסה לכבות נרות עם נשימה מהאף, כשבו זמנית את מכווצת את שרירי האגן. כדי להבין כיצד לעשות זאת, צפי בסרטון שבכתבה.

 

ואם העובר עדיין לא זז?

אם לא הרגשת שלוש תנועות ברורות ב-20 דקות, גשי לעיסוקייך למשך שעה וחצי. העובר שלך ישן במהלך היום, וככל שההריון מתקרב לסיומו הוא ישן יותר, לכן זה בסדר להניח לו לישון במשך פרק הזמן הזה.

 

אחרי שעה וחצי אכלי משהו מתוק ושכבי שוב על צד שמאל, תוך שאת מניחה שתי ידיים על הבטן ונושמת נשימת בטן עמוקה. אם גם עכשיו לא הרגשת שלוש תנועות ברורות ב-20 דקות לכי להיבדק מיידית.

 

דעי שגם במהלך הלידה תחוברי בדרך כלל למוניטור שיבדוק את תנועות העובר. אם את רואה שהעובר לא זז כל כך תוך כדי הניטור, השתמשי בשיטות שלמדת כדי לעזור לו לזוז ולאפשר ניטור תקין.


הכותבת היא דולה ומדריכת הכנה ללידה ברוח יהודית



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בהתחלה תנועות עובר מרגישות כמו פרפור עדין
צילום: shutterstock
מומלצים