שתף קטע נבחר

פוטין הרס ליתומים הרוסים את החלום האמריקני

8 שנים של טיפולי פוריות כושלים ו-3 הפלות הביאו זוג מניו ג'רזי לפנות לאימוץ בינ"ל. אחרי הליך שנמשך שנתיים הם ציפו לשוב בחודש הבא מרוסיה עם בנם החדש. אך החוק שעליו חתם פוטין, שאוסר אימוץ יתומים ע"י אמריקנים, היכה בתדהמה אלפי זוגות חשוכי ילדים: "הבטחתי לפרסטון שאני הולכת להיות אמא שלו"

במשך חודשים עסקו אן וקורט סוס מארצות הברית רק בדבר אחד - איסוף מסמכים, לקיחת טביעות אצבע והשגת הערכה של אזור המגורים שלהם באטלנטה. כל זאת כהכנה לפני שיקבלו בפעם השנייה את פניו של ילד רוסי למשפחתם.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet  

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

עוד חדשות בעולם :

הסערה הבאה: ביוגרפיה של מוחמד בעיתון סאטירי

גופת הנאנסת נשרפה: "עונש מוות לנאשמים"

 

בני הזוג שאימצו את בנם בן כשהיה בגיל 13 חודשים - כיום הוא בן 7 - הופתעו לשמוע את החדשות לפיהן נשיא רוסיה ולדימיר פוטין חתם שלשום על חוק שאוסר על אמריקנים לאמץ ילדים רוסים. החוק אמור להיכנס לתוקף ביום שלישי הקרוב. "קשה לחשוב שהכול ייפסק", אמרה אן סוס. "לא דיברנו על תוכנית ב'. אנחנו מקווים ומתפללים".

 

יותר מ-650 אלף ילדים מוגדרים יתומים ברוסיה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
יותר מ-650 אלף ילדים מוגדרים יתומים ברוסיה(צילום: רויטרס)

 

אן ובעלה הם בין 1,500 משפחות אמריקניות שנמצאות בעיצומו של תהליך אימוץ של ילדים מרוסיה. כך על פי אומדן של ארגון "אלכסנדריה" שמושבו בווירג'יניה. כמה ממשפחות אלה רק התחילו בעבודת הניירת בעוד אחרים כבר קיבלו ילד שתואם את בקשותיהן ובכמה מקרים היו למשפחות הזדמנות להכיר את הילד או הילדה.

 

החוק האמריקני שהרגיז את רוסיה

החוק הרוסי מעורר המחלוקת הוא נדבך נוסף בהידרדרות היחסים בין מוסקבה לבין וושינגטון ונחשב לתגובה על חוק מגניצקי, שאישר הקונגרס בתחילת החודש, שלפיו ייאסר על רוסים שהואשמו בהפרת זכויות אדם להיכנס לארה"ב ונכסיהם עלולים להיות מוקפאים.

 

פוטין הגן על החוק הרוסי באומרו שארצו צריכה לדאוג בעצמה לילדים שלה.

אולם, מבקריו של האיש מספר אחת בקרמלין וארגוני זכויות אדם אמרו כי מדובר בצעד לא הוגן שמשתמש ביתומים כפיונים בסכסוך שאינו קשור אליהם.

 

אן וקורט סוס, שהמתינו עד שימצאו להם ילד מתאים, עקבו באדיקות אחר גלגולה של הצעת החוק הרוסית עד אישורה וחתימתה על ידי פוטין. הם בחרו לאמץ ילד מרוסיה בין היתר משום שסבתו של קורט סוס גדלה במדינה.

 

"משתמש ביתומים כפיונים בסכסוך שלא קשור אליהם". פוטין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"משתמש ביתומים כפיונים בסכסוך שלא קשור אליהם". פוטין(צילום: AFP)

 

"יום אחד הבטתי בקורט ואמרתי, 'האם אנחנו יודעים מה שאנחנו הולכים לעשות אם זה יעבור?", אמרה אן סוס. "איננו יכולים להוריד את ראשינו ולומר 'בסדר, אנחנו מוותרים על החלום'".

 

מאז 99': אמריקנים אימצו יותר מ-45 אלף ילדים רוסים

הסכם שנחתם בין רוסיה לבין ארה"ב בנובמבר קבע תקופת מעבר במקרה שאחת המדינות תאסור אימוץ, אמרה לורן קוך, דוברת ארגון "המועצה הלאומית לאימוץ".

 

"כל מה שאנחנו יכולים לקוות לו כעת הוא שהנשיא פוטין יכבד את תנאי ההסכם ולפחות, במינימום האפשרי, יאפשר למשפחות שכבר התאימו להן ילד להביא אותו/ה הביתה", אמרה קוך. אולם, רוסיה נסוגה מההסכם בהתאם לחוק שעליו חתם פוטין ואין כל אינדיקציה לכך שתהליכי אימוץ של זוגות אמריקניים יימשכו מעבר לשישה מקרים שאושרו על ידי בתי משפט רוסיים.

 

מאז 1999 אימצו אזרחים אמריקנים יותר מ-45 אלף ילדים רוסים, בהם 962 בשנה שעברה. ברוסיה, יותר מ-650 אלף ילדים נחשבים יתומים, אף על פי שכמה מהם נדחו על ידי הוריהם או הוצאו מבתים של משפחות שאינן מתפקדות בצורה נורמלית. מבין אלה, 110 אלף חיו ב-2011 במוסדות של המדינה, כך על פי נתונים של הממשלה.

 

בית יתומים רוסי בעיר רוסטוב על הדון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בית יתומים רוסי בעיר רוסטוב על הדון(צילום: רויטרס)

 

אמריקנים רבים נמצאים כעת בין הפטיש לבין הסדן. "ברגע שפגשת ילד, זה הילד שלך והילד הזה נמצא בראש שלך, הוא או היא נמצאים בלב שלך ויש תמונות של הילדים שאתה שם על המקרר שלך", אמר פרנק גארוט, נשיא "מרכז גלדני לאימוץ" שמושבו בטקסס. ארגון זה מסייע ל-25 משפחות אמריקניות לאמץ ילדים מרוסיה.

 

עגלת התינוק כבר מחכה בבית באוקלנד

בעיר אוקלנד שבקליפורניה, ליס וונג ובעלה מרטי שבו רק לפני חודש מרוסיה עם בתם החדשה המאומצת בריאנה, פעוטה בת 23 חודשים. "אני חושבת שהיא יודעת שיש לה משפחה", אמרה ליס וונג, בעלים של חנות צעצועים. "אני חייבת לחשוב על כל הילדים האחרים. הם מאבדים את ההזדמנות שלהם למשפחה". בעוד וונג מדברת, נשמע ברקע קול בתה הקטנה.

 

קים ורוברט סאמרס נואשים לשמוע קולות כאלה. הם נסעו בחודש אוגוסט לרוסיה כדי לפגוש את הילד שלו הם קראו פרסטון - שמו ברוסיה סטניסלב - ושבו החודש מרוסיה כדי להמשיך בהליך האימוץ. הם ציפו לשוב לרוסיה בחודש ינואר כדי לקחת את הילד לביתם בניו ג'רזי.

 

"אל תתנו ילדים לארה"ב". מפגינה במוסקבה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"אל תתנו ילדים לארה"ב". מפגינה במוסקבה(צילום: EPA)

מפגין רוסי מוחה נגד החוק שאוסר אימוץ יתומים על ידי אמריקנים. סנט פטרבורג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגין רוסי מוחה נגד החוק שאוסר אימוץ יתומים על ידי אמריקנים. סנט פטרבורג(צילום: EPA)

בית הנבחרים אישר את החוק ופוטין חתם עליו (צילום: AP) (צילום: AP)
בית הנבחרים אישר את החוק ופוטין חתם עליו(צילום: AP)

 

בבית בניו ג'רזי כבר ממתינה בחדר האוכל עגלה לילד בן 21 החודשים והעריסה שלו כבר מורכבת באופן חלקי. מסע האימוץ של בני הזוג סאמרס שנמשך שנתיים בא אחרי שמונה שנים של טיפולי פוריות כושלים, שלוש הפלות וארבעה ניסיונות כושלים להפריה חוץ גופית.

אחרי תפילות רבות וחשבון נפש הם פנו לאימוץ בינלאומי, נמצא להם ילד והזיווג ביניהם אושר לדבריהם בפסיקת בית משפט בדצמבר.

 

קים סאמרס, שפית חשוכת ילדים, אמרה שהיא עזבה את מקום עבודתה כדי להפוך לאמא במשרה מלאה לפרסטון. כשהם עזבו החודש את רוסיה, הם היו כה בטוחים שישובו בחודש הבא עם הפעוט עד שהשאירו ברוסיה תיק חיתולים אצל משפחה מקומית. קים סאמרס הביעה זעם, הלם ונחישות להשיב את בנה הביתה בינואר כמתוכנן. "הבטחתי לילד הזה שאני הולכת להיות אמא שלו", היא אמרה. "אני אמא במשימה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחפשים משפחה. יתומים רוסים
צילום: רויטרס
רוסיה צריכה לדאוג בעצמה לילדיה. פוטין
צילום: AP
החוק שהכעיס את הקרמלין. מגניציקי
צילום: AFP
מומלצים