שתף קטע נבחר
צילום: ירון ברנר, shutterstock

יפה בלבן: עוגת גבינה לייט

בגרסתה הרגילה, מדובר בקינוח שהוא פצצת קלוריות בתחפושת תמימה. רוני ונציה עושה לעוגת הגבינה דיאטה ומגישה מתכון קל להכנה, בלי תחליפים ועם חצי מכמות הקלוריות הרגילה

עוגת הגבינה שלפניכם נהנית מחצי מכמות הקלוריות הרגילה בעוגת גבינה. במקום 500-600 קלוריות, יש כאן רק 250 קלוריות לפרוסה נדיבה. מי שיסתפק בפרוסה קטנה יוכל להגיע אפילו לפחות מכך.

 

עוד בערוץ האוכל:

לא הזיה: מתכוני פטריות של חורף

צליחת הכנרת: טבריה על הסכין

המתוקים של מיכל: קינוחים בתיק תק

 

ואיך הטעם? טוב, תודה - מצוין, עם נגיעות עדינות של ג'ינג'ר, קינמון ווניל. כשיוצקים מעט רוטב פטל אדום מעליה - גם הוא דל קלוריות = העוגה הזו הופכת למנה מרשימה מאוד להגשה ואירוח. נסו ולא תתאכזבו.  

 

עוגת גבינה לייט

שימו לב: לפני ההגשה פורסים את העוגה בעזרת סכין טבולה במים חמים.

 

המרכיבים ל-10 מנות בתבנית בקוטר 24 ס"מ (עם תחתית נשלפת):

 

לבצק:

125 גרם (1 כוס פחות 1.5 כפות) קמח

30 גרם (2 כפות) סוכר

80 גרם חמאה, מומסת מצוננת

גרידה מ-1/2 לימון

 

למלית:

550 גרם גבינה לבנה (5%) נטו לאחר סינון נוזלים לילה במקרר (צריך לקנות כ-800 גרם גבינה).

150 גרם שמנת חמוצה (15% שומן) נטו לאחר סינון נוזלים לילה במקרר (צריך לקנות שני גביעים)

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טחון

1/2 כפית קינמון

 

לרוטב פטל:

1 חבילה (400 גרם) פטל קפוא, מופשר

2-3 כפות אבקת סוכר

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק במיכל מעבד מזון ומעבדים בתנועות פולס (pulse) עד לקבלת תערובת פירורים.
  2. מהדקים בידיים לתחתית התבנית (אפשר ליישר בעזרת תחתית של כוס מידה), ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-25 דקות או עד להזהבה בהירה של הבצק. מצננים צינון מלא על רשת בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את המלית: שמים את כל חומרי המלית במיכל מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מעבירים לַתבנית עם הבצק, מיישרים ומחליקים מלמעלה. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות 35-40 דקות, עד שהעוגה מתחילה לקבל צבע אך עדיין מעט רוטטת במרכזה (העוגה תתייצב עם הצינון). מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית ועל רשת. אחרי 15 דקות, מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשולי העוגה. ממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת.
  5. מכסים את התבנית ביריעת ניילון ומניחים במקרר ללילה.
  6. מכינים את רוטב הפטל: במיכל מעבד מזון מעבדים את הפטל למחית חלקה. מוסיפים את הסוכר ומעבדים היטב. מסננים את הרוטב דרך מסננת, כדי להיפטר מהגרגרים הקשים.
  7. הגשה: משחררים את הקפיץ ומגישים את העוגה על בסיס התבנית בלבד, מקוררת היטב ולצד הרוטב.

 

לכל הטורים של רוני ונציה

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
עוגת גבינה לייט
צילום: דודו אזולאי
מומלצים