שתף קטע נבחר

מחקר מצא: איך להמשיך לאכול כרגיל ולרזות

זה לא מה שאתם אוכלים, אלא מתי אתם אוכלים: מחקר מצא שאנשים שאכלו את ארוחת הצהריים שלהם מוקדם יותר - רזו יותר מאלו שדחו את שעת האכילה, למרות שכמות המזון היתה שווה

השעה ביום בה אתם אוכלים יכולה להשפיע על המשקל שלכם. מחקר ספרדי חדש מגלה כי לא רק כמה אתם אוכלים אלא גם מתי אתם אוכלים את הארוחות יכול להיות בעל השפעה עצומה על היכולת שלכם לרדת במשקל.

 

עוד כתבות על דיאטה

 

במהלך המחקר שנערך במשך כ-20 שבועות, נבדקו 420 נשים שהיו במהלך דיאטת הרזיה. הנשים שאכלו את הארוחה העיקרית שלהן אחרי השעה 15:00 בצהריים, רזו ב-25% פחות מהנשים שאכלו את הארוחה העיקרית לפני שעה זו. הארוחה העיקרית הכילה כ-40% מצריכת הקלוריות היומית.

 

זאת למרות שהחוקרים הקפידו כי צריכת הקלוריות בין שתי הקבוצות תהיה זהה, כמו גם הפעילות הגופנית שהנשים עשו ושאר הפרמטרים שיכלו להשפיע על הרזיה כמו רמת הורמוני הרעב, משך השינה בלילה ועוד.

 

השפעה על קצב המטבוליזם

לדברי החוקרים, הנשים אכלו את שאר הארוחות בזמנים שונים במהלך היום, אולם ההשפעה הרבה ביותר הייתה לארוחה העיקרית. הם טוענים כי על פי התוצאות נראה כי זמן האכילה משפיע כפי הנראה על קצב המטבוליזם של הגוף.

 

החוקרים הסתמכו בדבריהם גם על מחקר שנערך על עכברים בו נבדקה אכילה בכל מיני שעות במהלך היממה. גם שם נמצא כי העכברים שאכילה בשעות מאוחרות יותר ביממה, הצליחו להוריד פחות במשקלם.

 

הם מסבירים כי לכל איבר בגוף, יש שעון ביולוגי משל עצמו. לדבריהם, אכילה בשעות "לא מקובלות" עלולה להרוס את התיאום בין השעון הביולוגי של חילוף החומרים לבין השעון הביולוגי של המוח.

 

החוקרים מצביעים גם על העובדה כי ממצאים מראים, שאנשים שאכלו ארוחת בוקר מסודרת, נשארו שבעים במשך זמן רב יותר, מה שהוביל לצריכת פחות קלוריות במהלך היום.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתי כדאי לאכול את הארוחה הכי דולה?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים