שתף קטע נבחר

רשות השידור גבתה מכם 60 מיליון ש' לעו"דים

שכר הטרחה לעורכי-דין והעמלות שרשות השידור גבתה מציבור חייבי אגרת הטלוויזיה בין 2010 ל-2012 עומד על 62.8 מיליון שקל. מתוך סכום זה, 16 משרדי עורכי-הדין שגובים עבור הרשות, גרפו לכיסם 59.7 מיליון שקל שכר טרחה ורשות השידור גרפה עמלות בסך 3 מיליון שקל

דפיקות בדלת, התחזויות בטלפון, גבייה על שנים מחייבים שמוצאים עצמם משלמים סכומי עתק למשרדי עורכי-דין - ומה כל התעלולים האלה הביאו לרשות השידור? לא רק אגרה אלא גם כסף נאה מעמלות, ליתר דיוק: 3 מיליון שקל עמלה ב-3 שנים. כמה הרוויחו "שכירי החרב" של הרשות - משרדי עורכי-הדין שגובים עבורה את כספי האגרה ועוד אי אלו עמלות גבייה ושכר טרחה וריבית פיגורים? פי 20 מסכום הגבייה שנותר בכיס הרשות: 59.7 מיליון שקל שכר טרחה ב-3 שנים.

 

 

ב-2012, נגבו 13.8 מיליון שקל שכר טרחה ועמלה מאזרחי ישראל החייבים אגרת טלוויזיה לרשות השידור, מתוכם 12.8 שקל שכר טרחה לעורכי הדין - כלומר, קרוב למיליון שקל עמלה לרשות. ב-2011, מערך הגבייה השתכלל ונגבו 18.7 מיליון שקל מתוכם 17.6 מיליון שקל שכר טרחה למשרדי עורכי-הדין ו-1.3 מיליון שקל עמלה לרשות. ב-2012, נגבו כבר 30.7 מיליון שקל מהחייבים. סכום נאה אולם שימו לב: מתוך זה, 29.8 מיליון שקל שולשלו לכיסי עורכי-הדין כשכר טרחה ורק 454 אלף שקל הגיעו לרשות השידור.

 

הנתונים האלה עולים מתשובתה של הממונה על חוק חופש המידע ברשות השידור זהבה פרנסה, לפנייה של עוה"ד דורון רדעי ממשרד רדעי-גדות שביקשו לקבל את המידע לפי חוק חופש המידע, במסגרת בקשה לתביעה ייצוגית שהגישו. עורכי הדין הם אלה שהגישו את הבקשה לייצוגית בגין גביית יתר של שכר טרחת עו"ד על שליחת מכתב התראה. בזכות בקשה לתביעה זו, הרשות הצהירה כי לא תגבה עוד סכומים מופקעים כאלה - על שליחת מכתב. אבל מסתבר שהרשת והמשרדים מרוויחים לא רק ממכתבים.

 

מתשובת הממונה על חוק חופש המידע עולה תמונה מדאיגה: כפי שנחשף ב-ynet, המשרדים מקבלים מהרשות רשימת בתי אב, מאתרים את החייבים לכאורה בשיחות טלפון להורים, בעריכת סקרים דימיוניים במטרה להקליט חייבים שודים כי יש ברשותם מקלט טלוויזיה, וכן בדפיקה על דלתות דירות ובדיקה אם יש מקלט טלוויזיה בבית.

  

מי הם המשרדים הללו? חלק מ-16 השמות מוכרים למי שקיבל פנייה ואיום מרשות השידור: משרדי עוה"ד שגובים חובות אגרת הטלווייזה עבור הרשות הם: י.שראל, דטד רד, אילת יצחק, פנר גדעון, אחמד מסאלחה. משרדי עורכי-הדין שגם גובים חוב אגרה וגם "מאתרים מחזיקי מקלט טלוויזיה" עבור רשות השידור הם: ניסים א כהן ניסן, פניאן, פיין שרוק, פרנקל את קורן, חירי חליל, רייזמן, אפרתי, לשם, אייל לשם, גלר, האן, מרקוביץ, פרג; הדס; רונן פרץ-שי ארז; סנדרוביץ-רינקוב-חמד; ודורון עמיר.

 

משרדי עורכי-הדין יכולים לאתר חייבים, לפתוח תיקים בהוצל"פ, להגיש צווי עיכוב יציאה מהארץ, להגיש בקשות לעקול צד ג', לעקל חשבונות בנק. במקרה של ביטול הליכים נד החייב: המשרד לא יגבה מהאזרח עמלות שכ"ט, ריביות, הצמדות או תשלום אחר.  

  

מחוזה שנחתם בין הרשות למשרד עורכי-הדין פרנקל את קורן עולה כי השירותים שהמשרד מספק לרשות כוללים בין היתר מכתבי התראה מוקדמים לחייבים; ייצוג הרשות בתביעות או תובענות בכל הערכאות המשפטיות; ניסוח כתבי בית דין, הופעות בערכאות השונות, ייצוג בהליכי בוררות פשרה וגישור וכן ניהול כל התהליכים הנוספים הנדרשים לסילוק החוב של החייב וכל הליך ביניים אחר ככל שיידרש, ייצוג הרשות בערעורים, ניהול הליכי הוצל"פ במידת הצורך, עד לגביית הסכום שייספק או עד לקבלת פסק דין חלוט והכל ע"פ דרשת הרשות.

 

בחוזה נחשפים פרטי התשלום למשרד: בגין טיפול בתיק בו ייפסק לרשות סכום של עד 50 אלף שקל תשלם הרשות למשרד 5.8% עד 7% מהסכומים שישלומו לרשות בפועל על-ידי החייב. מעל סכום זה: 4.3%. בסכום מעל 300 אלף שקל - 2.6% עד מקסימום 3% מהסכום.

  

הרשות רשאית להעביר למשרד תיקים בהם נצברו חובות שוטפים לצרוך שליחת מכתב התראה לחייבים, בכפוף להוראת הרשות מראש ובכתב. בגין כל הוצאות הממשיות הכרוכות במשלוח מכתבי התראה, תשלם הרשות סך של 2 שקלים כולל מע"מ בגין כל מכתב שנשלח לחייב על-ידי המשרד. בנוסף, וזה סעיף שלאחרונה רשות השידור חזרה בה ממנו בתשובתה לבג"ץ: המשרד רשאי לדרוש מהחייב 100 שקל + מע"מ כשגובה חוב החייב עד 500 שקל או 209 שקל + מע"מ כשגובה חוב החייב עולה על 500 שקל, זאת בגין כל הוצאות הגבייה. בהסכם עם משרד עו"ד סנדרוביץ', רינקוב, חמד ושות' עולה כי אלה גם מקבלים 60 שקל + מע"מ על כל פעולת איתור.

 

בעבור ייצוג רשות השידור בתביעות שיוגשו נגדה משלמת הרשות למשרד עוה"ד 670 שקל, כולל מע"מ, בעבור כל תביעה. המשרד לא זכאי לכל סכום שנפסק על ידי בית המשפט או שייגבה מהחייב, ובהם הוצאות משפט ושכר טרחה. סכומים אלו יועברו לרשות בתוך 30 יום מיום קבלתם במשרד עורכי הדין. עורכי הדין גם אחרים לשלם אגרות משפט ולספק מענה נאות לפניות חייבים שהועברו לטיפול המשרד.

 

מההסכם בין הרשות לבין משרד סנדרוביץ ושות' עולה כי יש תפקיד נוסף למשרדי עורכי-הדין: גביית קנסות נהליים נגד סוחרים  שהפרו את חובת הדיווח על מכירת מקלט טלוויזיה.

 

רשות השידור מקבלת את שמות החייבים כ-7 ימים אחרי שהמשרד איתר אותם והמשרד מנהל תוכנה פיננסית לשם מעקב הרשות. העובדים שהמשרד מגייס עבור הגבייה חייבים להיות ללא תיק פלילי. אם לחייבים תהא תלונה נגד הגובים: משרד עוה"ד אמור לשפות את רשות השידור על כך. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים