שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    סלט פסטה, הישר מהבאסטה!

    שפע הירקות בבאסטות שבשוק פשוט מתחננים להשתלב במקום הכי ביתי במקרר: סלט פסטה. לרגל שבועות - 4 מתכונים מעולים למתכון הקלאסי, על בסיס ירקות העונה וגבינות

    לסלט הפסטה אין סיפור לידה מפואר כמו לאגז בנדיקט, פרנץ' טוסט או אפילו כמו של יין פורט. זהו מתכון שנברא, איפשהו בין שנות השבעים לשמונים, על ידי עקרות בית שניצלו את שאריות כל הארוחות, יצקו מיונז ויצרו משהו חדש ומנחם להפליא.

     

     

    עוד בערוץ האוכל:

    חותך וקוצץ: רפי כהן מכין סלטים לשבועות

     

    מנות פסטה, קלילות וצבעוניות מעולם לא עשו קאמבק - הן פשוט תמיד היו שם, מהסיבות המתבקשות - קל וכיף לאכול אותן. 3 מתכונים משדורגים של סלט הפסטה ואחד קלאסי.

     

    משתלבת מצוין עם גבינות. פסטה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    משתלבת מצוין עם גבינות. פסטה(צילום: shutterstock)

     

    סלט הפסטה המושלם

    קבלו אותו: המתכון הקלאסי, שכיכב על כל שולחן בופה, שולחן פיקניק וכמובן - שולחן האירוח הביתי במשך שנים.

     

    טיפ: לצורך הכנת הפסטה, מומלץ להשתמש בג'ירנדולה (Girandole), פוזילי ארוך וקטן יותר של "ברילה", שסופג היטב את טעמי המרכיבים.

     

    המרכיבים ל-4-6 מנות:

    1 חבילת (500 גרם) פסטה מבושלת על פי הוראות היצרן ושטופה במים פושרים

    1.5 כוסות עגבניות שרי חתוכות לרבעים

    1 כוס זיתים - ירוקים, שחורים או גם וגם - מגולענים ופרוסים

    150 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות

    1-2 פלפלים קצוצים דק, באיזה צבע שרוצים

    1/4 כוס תירס - לא חובה

    1/2 בצל סגול קצוץ דק

     

    לתיבול:

    2-3 כפות בזיליקום ו/או אורגנו קצוץ דק - לפי הטעם

    3-4 כפות שמן זית

     

    אופן ההכנה:

    1. מעבירים את הפסטה השטופה למסננת ומנקזים את המים שנותרו. 
    2. מעבירים לקערה ויוצקים את מרכיבי התיבול. מערבבים היטב ומוסיפים את הירקות. מערבבים שוב ומוסיפים את קוביות הגבינה. מערבבים מעט ובעדינות. מגישים מייד, פושר או מקררים לחצי שעה-שעה ומגישים קריר, קצת מתחת לטמפרטורת החדר.

     

    סלט פסטה ב-3 צבעים

    סלט צבעוני ופירותי, שופע רוטב ומרכיבים, בטעם חמוץ מתוק. מתכון של יניב פרטוש-תמיר ("ברילה")

     

    שימו לב: מומלץ להכין את הסלט הזה מספר שעות לפני ההגשה.

     

    המרכיבים:

    500 גרם פסטה ג'ירנדולה של "ברילה", מבושלת לפי הוראות היצרן

    200 גרם גבינת "המאירי" מפוררת - לא חובה

    20 תמרים לחים, מגולענים

    1 כוס יין אדום

    1/2 כוס מים

    1 חבילה רוקט

    3-4- לימונים כבושים, חתוכים לקוביות

    מעט סוכר

    שמן זית

    מעט חומץ בלסמי

     

     

     (צילום: לירון אלמוג) (צילום: לירון אלמוג)
    (צילום: לירון אלמוג)

     

    אופן ההכנה:

    1. מרתיחים את היין, התמרים, הסוכר והמים בסיר ומצמצמים עד למחצית מהכמות.
    2. מערבבים את הפסטה עם הרוקט והלימונים הכבושים. מתבלים ברוטב המצומצם, שמן זית, מלח, סוכר וחומץ בלסמי.

     

    סלט פסטה טונה עם גבינת פטה כבשים

    למרות רשימת המרכיבים הארוכה - הכנת הסלט לוקחת בדיוק 2 דקות והתוצאה היא סלט טעים וקליל במיוחד.

     

    המרכיבים:

    500 גרם פסטה ג'ירנדולה של "ברילה", מבושלת לפי הוראות היצרן

    2 קופסאות שימורים טונה בשמן

    1 קוביית גבינת פטה כבשים, מפוררת

    1 כוס עגבניות שרי (מהסוג הכהה), חתוכות ל-1/4

    1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות דקות

    1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

    1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות

    1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

    1/2 צרור בצל ירוק, קצוץ

    מיץ מ-1 לימון

    מעט שמן זית

    קורט פלפל שחור גרוס

     

     (צילום: לירון אלמוג) (צילום: לירון אלמוג)
    (צילום: לירון אלמוג)

     

    אופן ההכנה:

    1. הכי פשוט שיש: מניחים בקערה את כל המרכיבים מערבבים ומתבלים לפי הטעם. 

      

    פסטה עם עגבניות שרי ומוצרלה

    מתכון של יניב פרטוש-תמיר ("ברילה")

     

    טיפ: במתכון שלפניכם מומלץ להשתמש בגבינה מעושנת - אל תוותרו עליה היא מוסיפה טוויסט רענן וייחודי למנה ומשדרגת אותה בכמה רמות.

     

    המרכיבים:

    500 גרם פסטה "קזארסצ'ה", מבושלת לפי הוראות היצרן

    50 גרם גבינת מעושנת, פרוסה לרצועות (מומלץ להשתמש במוצרלה)

    2 מלפפונים, פרוסים לפרוסות

    1 בצל בינוני, קצוץ דק 

    500 גרם עגבניות שרי

    1 בצל סגול

    2 שיני שום, פרוסות

    מעט שמן זית

    1 כוס סוכר לבן

    1 כוס מים

    2 כפות חומץ תפוחים

    2 כפות סוכר חום

    2 כפיות צ'ילי גרוס

    חופן בזיליקום טרי

    מלח, פלפל

     

     (צילום: לירון אלמוג) (צילום: לירון אלמוג)
    (צילום: לירון אלמוג)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את ריבת העגבניות: מחממים בסיר את המים וכוס הסוכר. מוסיפים עגבניות שרי ומבשלים כ- 20 דקות.
    2. מכינים את הפסטה: מאדים את המלפפונים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את העגבניות והפסטה ומטגנים במשך כ-2-3 דקות.
    3. מוסיפים גבינה מעושנת ומטגנים דקה נוספת. מתבלים ומורידים מהאש.
    4. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים ומגישים.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: לירון אלמוג
    עם ירקות ומה לא. פסטה חגיגית
    צילום: לירון אלמוג
    מומלצים