שתף קטע נבחר

נלחמים על הגבעה: צו פינוי למאהל האהבה

למרות התפילות שנמשכו כל הלילה, החל הבוקר הפינוי של "גבעת האהבה", מוקד עלייה לרגל של חוזרים בתשובה. "מפנים מקום של תורה ושל חסד וזה לא מפריע לאף אחד". מנהל מקרקעי ישראל: במקום הוקמו מבנים בלתי חוקיים

מאות בני אדם הגיעו אתמול (ג') בלילה ל"גבעת האהבה" שבגליל, כדי לנסות למנוע מפקחי מנהל מקרקעי ישראל לפנות את החווה של בני הזוג לאה ומשה גניש, שהיוותה מקום מפגש בעיקר לחוזרים בתשובה, שבה נערכו סדנאות, שיעורים ותפילות.

 

<< עוד חדשות, כתבות ותוכן - בעמוד הפייסבוק של ynet >>

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

 

בשבת האחרונה ילדה לאה גניש את בתה הרביעית. שלוש הבנות הגדולות, אהבה (11), שירה תפילה (9) ושמחה אמונה   (8), נולדו וגדלו בחווה. לדבריה, למרות המאמצים לעצור את המנהל, הבוקר החלו הפקחים בפינוי, אבל השהו אותו בשל מצבה הבריאותי.

 

"הם החליטו להרוס, והם עכשיו בשוונג". משה גניש והשוטרים   ()
"הם החליטו להרוס, והם עכשיו בשוונג". משה גניש והשוטרים

 

"אני אחרי ניתוח קיסרי. אתמול חזרתי מבית החולים ואני ומרגישה די חסרת אונים. פינינו מאוהל בית המדרש את ספרי הקודש ואת המזרנים כדי להרגיע את הפקחים. הם אמנם הפסיקו, אבל הבהירו שהם מתכוונים להמשיך בפינוי", מספרת גניש.

 

גן עדן תחתון

ב-1995 הקים משה את "חאן אמירי הגליל", שהפך למעוזם של מוסיקאים רבים, בהם חברי הלהקות "שבע" ו"שוטי הנבואה". לדברי בני הזוג, שבע שנים לאחר הקמת החאן, דרשו בעלי השטח לקבל אותו בחזרה. בעידוד מנהל מקרקעי ישראל, הקימו השניים את המקום מחדש בשני אוהלים על שטח מרעה באזור.

 

"'חאן אמירי הגליל' הצליח מאוד מבחינה תיירותית, אבל בעל הנכס רצה אותו בחזרה, ולכן מנהל מקרקעי ישראל נתן לנו שטח מרעה שבו הקמנו שני אוהלים", מספרת לאה גניש. "הם אישרו את שהותנו במקום והמליצו לנו להפוך אותו לשטח תיירותי. עשינו כל מה שהם ביקשו, ופתאום הם הוציאו צו בית משפט שלפיו אנחנו פולשים לשטח", מספרת לאה גניש.

 

"זה לא מקום פרטי שלנו, המקום הזה נקרא 'גבעת האהבה', והמטרה שלו לאפשר לאנשים מכל גווני הקשת להיפגש ולקבל אהבת חינם", אומרת גניש. "מגיעים לכאן אנשים בלי בית, שהגיעו למצבים נפשיים קשים והיו צריכים חיזוק. אנשים בודדים מקבלים פה הרבה חום ואהבה. זה גן עדן תחתון, כולם מתקבלים באהבה, וכל המקום הזה עובד לזיכוי הרבים ללא רווח. הכל פה בחסדי ה' ובנדיבות לב של אנשים".

 

"אנשים בודדים מקבלים פה חום ואהבה". גבעת האהבה ()
"אנשים בודדים מקבלים פה חום ואהבה". גבעת האהבה

 

לדבריה, אפילו שר השיכון, אורי אריאל, התערב לטובת החווה, אלא שבינתיים גם מאמציו לא נשאו פרי. "אין לנו אמצעים, אבל עכשיו אנחנו עורכים מגבית כדי לשכור עורכת דין שתנסה לפעול מול בג"ץ והמנהל. אתמול שר השיכון התערב, אבל ברגע שיש הוצאה לפועל, נראה שאף אחד לא יכול לעצור זאת".

 

מוקד רוחני

גם עופר שכטמן, חבר של גניש ומבקר קבוע בחווה, התייצב הלילה במקום כששמע על הפינוי הצפוי. "האוהל של של גניש היה ממש כמו האוהל של אברהם אבינו. כל מי שרצה נכנס וישן בו ללא תשלום", מספר שכטמן, שחזר בתשובה לפני שש שנים. "זה היה ממש המוקד הרוחני שלנו. אנחנו חבורת פריקים שמכירים אחד את השני כבר שנים. רבים מאיתנו חוזרים בתשובה, ברלסבים", מספר שכטמן.

 

"היינו לומדים כאן לילות שלמים, חגגנו פה שבתות וחגים. זה אוהל שיכול להכיל 150 מתפללים, היו בו שלושה ספרי תורה. כל מי שנכנס, היה בהלם מהיופי שלו. לפני כמה שנים שיפצו את הקבר של רבי שמעון בר יוחאי וגניש לקח את כל האבנים שזרקו משם וריצף איתן את האוהל. אצל גניש נכנסו כולם, היו חילונים, חוזרים בתשובה, אלפים עברו במקום הזה והכל ללא תשלום".

 

"המנהל לא עמד בהבטחתו". גניש מתראיין לטלוויזיה בעת הפינוי ()
"המנהל לא עמד בהבטחתו". גניש מתראיין לטלוויזיה בעת הפינוי

 

"כל הלילה התפללנו, קיווינו שזה לא יקרה ושנבטל את הגזירה, אבל בבוקר הגיעו פקחים ושוטרים. הרגשתי שמשהו פה רקוב מהשורש. מפנים מקום של תורה ושל חסד, מקום שתמיד היה פתוח לכל מי שאין לו איפה לישון ולאכול, וזה לא מפריע לאף אחד", אומר שכטמן.

 

"המנהל הפך אותנו לעבריינים"

משה (48) ולאה (43) הכירו לפני 17 שנה כשלאה הגיעה להעביר סדנה ב"מלון אמירי הגליל". "ה' סובב את זה כך שניפגש", מספרת לאה. כמו משה, גם לאה חזרה בתשובה, וכיום היא מעבירה סדנאות של שיטת ימימה ופנג שוואי יהודי. כמו כן, היא אחראית על משק הבית בחווה ועל הטיפול בבוסתן.

 

לדבריה, אנשי המנהל לא עמדו בהבטחותיהם להסדיר את שהותם בשטח. "המנהל מורח אותנו כבר במשך שנים. הם לא עומדים בהבטחות שלהם ורק מוציאים כספי אזרחים לריק. הם הפכו אותנו לעבריינים. אמרו שנקבל אישורים, ובכל פעם שהגענו לוועדה - הם דחו אותנו ואמרו שאנחנו פולשים. אין לנו אמצעים, אבל עכשיו אנחנו עורכים מגבית כדי לשכור עורכת דין שתנסה לפעול מול בג"ץ והמנהל", היא מספרת.

 

"אני לא יודעת לאן נלך לאחר הפינוי, וזה כנראה לא מעניין אף אחד", היא אומרת. "יש בי צער מאוד גדול. ככל שמתקרבים למערכת, רואים שהכל עניין של כסף, קשרים ושחיתות. כואב הלב לראות איך איבדו את החסד ואהבת החינם במדינה. משה הוא אח שכול, הוא איש ערכי שהרגיש שהוא צריך לעשות למען עם ישראל, והמערכת באה ומנפצת לנו את זה בפרצוף. אני מקווה שאחרי דבר כזה, אני אצליח להחזיק את אותו בארץ כי כבר נמאס לו".

 

המנהל: במקום הוקמו מבנים לא חוקיים

ממנהל מקרקעי ישראל נמסר כי הקרקע שעליה ממוקם המאהל הוקצתה לגניש למטרות מרעה,

אלא שהוא הקים 

במקום מבנים לא חוקיים. "לאור זאת החוזה עמו בוטל, ונוהלו הליכים משפטיים לפינויו מהשטח. הבוקר, בהליך של הוצאה לפועל, החל פינויו של מר גייניש מהמקום", מסרה דוברת המנהל.

 

"נוכח העובדה שאשתו ילדה לפני מספר ימים, פעלו המפקחים לפנים משורת הדין ולא פינו את אוהל המגורים במקום. הם הגיעו עם גייניש לסיכום לפיו הוא יבצע את הפינוי בתוך 21 יום בעצמו. יש לציין כי לקרקע ייעוד חקלאי, וגם אם ייעודה ישתנה בעתיד, חוק חובת המכרזים מחייב את הוצאת השטח למכרז, בהתאם ליעודה ולמטרתה", נכתב בתגובת המנהל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מקווה שאצליח להחזיק אותו בארץ". משה גניש
פקחי מנהל מקרקעי ישראל ב"גבעת האהבה"
מומלצים