שתף קטע נבחר

הרצח בברנוער: המשטרה עצרה שלושה חשודים

התפתחות בחקירה: כמעט 4 שנים לאחר שאלמוני ירה למוות בשני צעירים ופצע 10, נעצרו שלושה חשודים, בני 20 עד 40, בחשד למעורבות במעשה. חשד: המניע אישי והרוצח היה חדור תחושת נקם. מחר הם יובאו להארכת מעצר

התפתחות דרמטית בפרשת הרצח בברנוער : המשטרה עצרה היום (ד') שלושה חשודים יהודים במעורבות במעשה. החשד המרכזי של המשטרה הוא שהמניע לרצח היה אישי, וכי הרוצח היה חדור תחושת נקם. החשודים נעצרו בעיצומו של חודש הגאווה ויומיים לפני המצעד בתל אביב, ומחר יובאו לדיון בהארכת מעצרם בבית המשפט.

 

הרצח בברנוער אירע בשעת ערב במוצאי שבת, ב-1 באוגוסט 2009 בתל אביב: רעול פנים נכנס למרכז ההומו-לסבי ברחוב נחמני בתל-אביב והחל לירות לכל עבר. במקום, שבו נערכו פעולות לבני נוער מהקהילה הלהט"בית (הומוסקסואלים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים) היו באותה העת נערים ונערות וכן המדריכים שסייעו להם. מהאש נהרגו המדריך ניר כץ (26) והנערה ליז טרובישי (16).

 

 

מעצר החשודים, הבוקר  ()
מעצר החשודים, הבוקר

 

ליז טרובישי וניר כץ. נרצחו בברנוער (צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי) (צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי)
ליז טרובישי וניר כץ. נרצחו בברנוער(צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי)
 

 

מאז הרצח הוטל צו איסור פרסום גורף על פרטי החקירה. אך הערב נמסר מהמשטרה כי שלושת החשודים בגילאי 40-20. מפקד מחוז תל אביב ניצב בנצי סאו שנכנס לתפקידו אתמול, אמר: "נדרשות עוד המון שעות עבודה להמשך החקירה". יחד עם זאת שללו גורמים בימ"ר תל אביב רקע לאומני למעשה והביעו אופטימיות באשר להגשת כתבי אישום נגד העצורים. בעקבות ההתפתחויות, מפקד ימ"ר תל אביב ניצב משנה גדי אשד שנמצא בחו"ל עושה את דרכו לישראל.

 

"מדובר ברוצח קר רוח שלא התרגש ממה שעשה", טען בזמנו גורם בימ"ר תל אביב שמכיר את פרטי התיק והעדויות. בשל צו איסור פרסום גורף אסור לתאר בדיוק מה קרה בזמן מסע ההרג, אבל את כל ההתקפה ניתן היה לתזמן בשניות. אחריהן היו שרועים על הרצפה שני ההרוגים, ולצדם שכבו עוד 10 בני נוער מדממים שזעקו לעזרה. שניים מהם נותרו נכים.

 

 (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
(צילום: עמית מגל)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
(צילום: ג'ורג' גינסברג)

זירת הרצח, אוגוסט 2009 (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
זירת הרצח, אוגוסט 2009(צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

אף אחד מהם לא ידע להסביר מדוע המתנקש הפסיק לירות, מה גרם לו להסתובב ולברוח. למרות המיקום המרכזי, ההקפצה המהירה של המשטרה ואינספור עוברי אורח ברחוב - הצליח המתנקש לחמוק ולהיעלם כאילו בלעה אותו האדמה. "זה לא הגיוני. פשוט לא הגיוני שאף אחד לא ראה אותו", אמר אותו גורם משטרתי. אף פרט מודיעין על הברנוער לא היה בידי השוטרים.

 

 (צילום:  מיכאל קרמר) (צילום:  מיכאל קרמר)
(צילום: מיכאל קרמר)

עצרת בתל אביב למחרת הרצח (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
עצרת בתל אביב למחרת הרצח(צילום: עמית מגל)

 

מפקד המחוז דאז, ניצב שחר איילון, קיים הערכות מצב במהלך החודשים שלאחר הרצח.

ביחידה המרכזית של המשטרה השקיעו מיליוני שקלים בחקירה. מאות עדויות נגבו מאנשים בשטח, ולחקירה זומנו כ-2,000 איש בעלי מכנה משותף שהיו דרושים לבירור.

 

קשה לחשוב על פעולות גם כאלו שמתאימות אולי לסרטי מתח וסדרות בילוש שלא עלו בישיבות החוקרים. אינספור מעקבים, האזנות והערכות מודיעין נבדקו. במשטרה ובשב"כ בדקו אם יעקב טייטל, שנעצר בחשד שעמד מאחורי פשעי שנאה רבים, קשור גם לטבח במועדון. הוא אמנם הודה בחקירתו במעשה, אך במשטרה העריכו כי הוא אינו הרוצח אם כי ידע מי היורה וניסה להגן עליו.

 

לדברי גורמים בקהילה ההומו-לסבית, מאז המקרה הלך הברנוער והתפתח ובקהילה אף העריכו כי הוא הביא רבים לצאת מהארון. "אין ספק שמאז המקרה קיבלנו יותר אמפתיה, אם זה מהקהילה עצמה ואם זה מהממסד", קבע בשעתו איתי פנקס, מנציגיה הבכירים של הקהילה.

 

"נכון שביום יום נותרו הפצעים פתוחים, אבל ניתן להגיד בפה מלא שבעקבות המעשה יותר אנשים מגיעים לברנוער ומעזים לצאת מהארון, וגם הסביבה מקבלת אותם בהבנה רבה יותר. כל זה לא היה לפני האירוע", אמר פנקס. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הברנוער הערב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים