שתף קטע נבחר

כשניר מנוסי החליף בדיחמין - בחמין לשבת

הוא נולד כניל מנוסי, וגדל במשפחה שמחקה את הזהות היהודית מסדר יומה, בלי בר מצווה או חגים - ועם אבא, דידי מנוסי, שמקדיש חלק ניכר מכתיבתו נגד הדת. "הייתי חילוני אידיאולוגי, אפילו יותר מאבי", הוא מספר. אבל בלילה אחד השתנה הכל

ניר מנוסי - יהודי חרדי, חב"דניק ועורך ספריו של הרב גינזבורג - נולד כניל, בנו של הסטיריקן דידי מנוסי, שקידש את הישראליות החילונית, נטולת סממני הדת. "קראו לי ניל, שם בינלאומי, והרגשתי שזה מייעד אותי", הוא אומר. "אבא שלי מאוד האמין בציונות, אך היהדות לא הייתה קיימת. לא חגגתי בר מצווה, ולא היתה שבת וגם לא חגים בבית".

 

<< עוד חדשות, כתבות ותוכן - בעמוד הפייסבוק של ynet >>

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

 

"היה לי רצון חזק ולא מובן לברוח מהישראליות והיהדות", הוא מספר בראיון ל-ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית". "ראיתי עצמי כחילוני מוחלט, אידיאולוגי. אפילו יותר מאבי. האמנתי שהעולם בנוי רק מחומר, ויש חוקי טבע אדישים ועיוורים שהעולם מתפקד לפיהם".

 

בתוך כל החומר נטול הרוח שמנוסי הקיף עצמו בו, הוא ניסה למצוא משמעות, אך תחושות הריקנות וחוסר המשמעות הלכו והתגברו בו, "עד שזה נהיה משהו בלתי נסבל", כדבריו. "הבנתי שאני חייב לעשות איזו שינוי קיצוני בחיי. או שאני הולך על נהנתנות קיצונות, או על מוסריות קיצונית".

 

ואז בא החלום

"זה חלום שחדר אלי לאין ערוך, יותר מכל חלום אחר", הוא מספר. "חלמתי שאני מגלה שיש עוד עולם מעבר לעולם הזה. ממש כמו בספרי האגדות של ילדותי. פשוט נחשפתי לעוד עולם, ומאותו לילה היה ברור לי שיש עולם רוחני שהאני של כל אחד מאתנו - שורשו שם.

 

"באותו שלב חשבתי שצריך להמציא דת חדשה". ניר מנוסי ()
"באותו שלב חשבתי שצריך להמציא דת חדשה". ניר מנוסי

 

"החלום הזה לא הרגיע אותי, אך הוא מילא אותי בתקווה שיש עכשיו מה לחפש, ומשימתי לגלות איך אנחנו חיים בעולם הזה לאור המשמעות שמחלחלת מהחלום הזה. באותו רגע חשבתי שצריך להמציא דת חדשה".

 

ניר מנוסי החל בבירור מעמיק, ולדבריו, כל החצים החלו להצביע לכיוון היהדות. כאן מצאתי שילוב של כל מה שחיפשתי: רוחניות, מיסטיקה וגם משהו מאוד מקורקע: הלכה גבולות וברית עם הקב"ה, בין איש לאישה, ועם הזולת. פתאום היה נראה שיש יותר סיבות להיכנס ליהדת מאשר לא להיכנס אליה".

 

שיחות נפש קשות עם אבא

גם במרחב המשפחתי לא הייתה קלה דרכו של מנוסי אל עולם התשובה: "אבי הקדיש חלק ניכר מכתיבתו

נגד החרדים ונגד המתנחלים", הוא אומר. "ניהלנו בינינו הרבה שיחות מאתגרות ומרתקות. אמרתי לו שדור הפלמ"ח עשה דברים גדולים, אך הייתה להם חשיבה חד דורית. טענתי כלפיו: חשבתם רק דור אחד קדימה. לא חשבתם מה נותנים הלאה מבחינה מוסרית ומבחינת הזהות היהודית, והוא הסכים אתי לגמרי.

 

"אבא חשש מהחזרה בתשובה שלי, ובעיקר חשש שאנתק קשר, וזה מה שהפחיד אותו. אבל הוא ראה שההפך קורה. הייתי בא אליהם ועושה אצלם שבתות תוך כדי שהם ראו טלוויזיה. לאחר שהכרתי את אשתי, זה השתנה לגמרי. הוא מאוד אהב אותה, והיום הם מלאי הערכה לדרך שלי. הם מרוצים ואף שמחים שבחרתי בזה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים